English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 07 March 2012, 12:48   #21
123tomek
 
Posts: n/a
Hi

I have problem with configuring Amos for windows (from this link on YT instructions [ Show youtube player ] on YT).
I need configure PC disks or folder for migration my old data to AMOS.
I try from F12 but I read that I must edit "AMOS professional.bat".
Code:
if exist WinUAE if exist "%CD%\AROS\aros-amiga-m68k-rom.bin" WinUAE\WinUAE.exe -f "%CD%\AMOSPro.uae" -cfgparam kickstart_rom_file="%CD%\AROS\aros-amiga-m68k-rom.bin" -cfgparam kickstart_ext_rom_file="%CD%\AROS\aros-amiga-m68k-ext.bin" -cfgparam filesystem2=rw,HD0:AMOSPro_System:"%CD%\AMOS",0
if exist WinUAE if NOT exist "%CD%\AROS\aros-amiga-m68k-rom.bin" WinUAE\WinUAE.exe -f "%CD%\AMOSPro.uae" -cfgparam filesystem2=rw,HD0:AMOSPro_System:"%CD%\AMOS",0
if exist WinUAE exit
if exist "%ProgramFiles%\WinUAE\WinUAE.exe" if exist "%CD%\AROS\aros-amiga-m68k-rom.bin" "%ProgramFiles%\WinUAE\WinUAE.exe" -f "%CD%\AMOSPro.uae" -cfgparam kickstart_rom_file="%CD%\AROS\aros-amiga-m68k-rom.bin" -cfgparam kickstart_ext_rom_file="%CD%\AROS\aros-amiga-m68k-ext.bin" -cfgparam filesystem2=rw,HD0:AMOSPro_System:"%CD%\AMOS",0
if exist "%ProgramFiles%\WinUAE\WinUAE.exe" if NOT exist "%CD%\AROS\aros-amiga-m68k-rom.bin" "%ProgramFiles%\WinUAE\WinUAE.exe" -f "%CD%\AMOSPro.uae" -cfgparam filesystem2=rw,HD0:AMOSPro_System:"%CD%\AMOS",0
if exist "%ProgramFiles%\WinUAE\WinUAE.exe" exit
if exist "%ProgramFiles(x86)%\WinUAE\WinUAE.exe" if exist "%CD%\AROS\aros-amiga-m68k-rom.bin" "%ProgramFiles(x86)%\WinUAE\WinUAE.exe" -f "%CD%\AMOSPro.uae" -cfgparam kickstart_rom_file="%CD%\AROS\aros-amiga-m68k-rom.bin" -cfgparam kickstart_ext_rom_file="%CD%\AROS\aros-amiga-m68k-ext.bin" -cfgparam filesystem2=rw,HD0:AMOSPro_System:"%CD%\AMOS",0
if exist "%ProgramFiles(x86)%\WinUAE\WinUAE.exe" if NOT exist "%CD%\AROS\aros-amiga-m68k-rom.bin" "%ProgramFiles(x86)%\WinUAE\WinUAE.exe" -f "%CD%\AMOSPro.uae" -cfgparam filesystem2=rw,HD0:AMOSPro_System:"%CD%\AMOS",0
if exist "%ProgramFiles(x86)%\WinUAE\WinUAE.exe" exit
I need add all PC disk or one folder d:\kopia_danych_z_Amigi

Last edited by 123tomek; 07 March 2012 at 13:04.
 
AdSense AdSense  
Old 22 August 2013, 17:24   #22
domel
 
Posts: n/a
Font

Hello everyone! Great stuff. Never thought will see AMOS again!

BUT. Is it only me, or it has really Atari font? (Workbench as well as AMOS). Not that I don't like it, but I'd prefer original Amiga font...

Regards
Domel
 
Old 21 December 2013, 16:11   #23
AF2013
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Location: BARNSLEY
Posts: 134
Everyone should program Xmas demo for it and why not

It seem the links is Gone

Last edited by AF2013; 21 December 2013 at 16:24.
AF2013 is offline  
Old 21 December 2013, 17:17   #24
ma693541
Computer Wizard

ma693541's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ramberg/Norway
Posts: 587
What links are gone? All links are ok here. Using Firefox. Try to use Right-Click and Save-As.
ma693541 is offline  
Old 21 December 2013, 18:44   #25
AF2013
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Location: BARNSLEY
Posts: 134
Excellent and that would help for everyone who interesting them !
AF2013 is offline  
Old 13 April 2015, 14:22   #26
LordNipple
Registered User

LordNipple's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Preston England
Posts: 307
I take it we still have to use the compiler as normal for this? Sorry if I have missed the information elsewhere.

***EDIT***
I just found the file within the installed version of Amos. This is stunning work, thankyou so much.
LordNipple is offline  
Old 16 November 2015, 19:33   #27
locksmith
Registered User

locksmith's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: south east
Posts: 106
I like to hav a vhd to boot up a amiga os or A live cd like Linux but I hav seen it but not sure how its done love to see my old pc boot like amiga :0)
locksmith is offline  
Old 16 November 2015, 19:46   #28
Retro1234
5150

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Sycophantazia
Posts: 3,715
R.I.P Mequa
Retro1234 is offline  
Old 16 November 2015, 21:35   #29
Lonewolf10
AMOS Extensions Developer
Lonewolf10's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: near Cambridge, UK
Age: 38
Posts: 1,917
Yes. RIP Mequa
Lonewolf10 is offline  
Old 19 February 2016, 03:49   #30
Vairn
The Grim-Button

Vairn's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Melbourne Australia
Age: 36
Posts: 387
Send a message via Skype™ to Vairn
Yeah, RIP Mequa

I am sure that Mequa would have be happy to know, that these archives are still actively downloaded. on average 5x a day. Averages about 1.4gb of Traffic on my server a month.

so People are still using them.
Vairn is offline  
Old 26 February 2016, 13:08   #31
Retro1234
5150

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Sycophantazia
Posts: 3,715
Quote:
Originally Posted by Vairn View Post
Yeah, RIP Mequa

I am sure that Mequa would have be happy to know, that these archives are still actively downloaded. on average 5x a day. Averages about 1.4gb of Traffic on my server a month.

so People are still using them.
That is good news.
Retro1234 is offline  
Old 31 March 2017, 16:36   #32
darkhog
Registered User

 
Join Date: Mar 2017
Location: DFO:
Posts: 15
I realize this is old thread and Mequa isn't around anymore, but could someone prepare a new version of this, with newer WinUAE and newer AROS/Workbook? This would fix few issues I seem to have, first being that the workbook is unusable (can't open any icons) and the second that is on WinUAE (whose bright idea was it to map Amiga button to Win key?)

Thank you in advance.

//edit: Also unlocked config so I can change settings via F12 would be nice.
darkhog is offline  
Old 04 May 2017, 09:08   #33
Brick Nash
Registered User

Brick Nash's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Glasgow, Scotland
Posts: 192
I just discovered this program and it's really cool although I'm sad to hear that the developer passed on.

Just a question if anyone knows though, I can't seem to access any other hard drives or hard files from WinAMOS and so I can't get at any of my stored projects. I added the directories and HDD images the usual way via F12 but they just don't show up within AMOS Devices so it's a bit useless.

The program itself looks ace though. Just being able to use the cursor keys in the editor is a huge plus in itself as is the nice amount of extensions provided.
Brick Nash is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Video of my Aros 68k distribution "Aros Vision" OlafSch Amiga scene 26 16 February 2016 11:16
Final version of Aros Vision 68k online now OlafSch Amiga scene 9 16 July 2012 13:12
Version 1.3. of Aros Vision 68k online now OlafSch Amiga scene 1 19 June 2012 13:43
Exile AGA installer for Windows Mequa Amiga scene 9 29 April 2012 21:08
Aros on Windows Paul News 0 12 December 2004 19:08

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.17128 seconds with 15 queries