English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 10 January 2011, 17:19   #61
Foxman
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Location: Germany
Posts: 115
Quote:
Originally Posted by NovaCoder View Post
Do you mean it runs in the GUI for 5-10 seconds or it runs a game for 10 seconds? Have you tried to run a game without music yet?
Only the GUI runs a few seconds until it "crashes".

In which folder in the Zone i can find the new 060 Version?

In the afternoon i will try the new 030 Version with my other A1200 (Blizzard 1230 + 3.9).
Foxman is offline  
AdSense AdSense  
Old 10 January 2011, 20:16   #62
rockersuke
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: Madrid / Spain
Age: 50
Posts: 253
Uh oh! While former 030 version still works OK as I described before, this last one crashes mercylessly with a guru number that seems to be either 80000003 or 8000000B the very second I move the mouse in the launcher (no sooner then that! ^_^') both on WB 3.1 and 3.9.

--
rockersuke is offline  
Old 10 January 2011, 22:08   #63
amigoun
Registered User
amigoun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Czech Rep
Posts: 435
Yes, the latest 030 version (v1.2.0) crashes with gurus, I use former v1.1.1, which seems stable
amigoun is offline  
Old 11 January 2011, 10:43   #64
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
Novacoder, how is going the port for the ACA630 ?
gibs is offline  
Old 11 January 2011, 11:34   #65
Foxman
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Location: Germany
Posts: 115
Quote:
Originally Posted by amigoun View Post
Yes, the latest 030 version (v1.2.0) crashes with gurus, I use former v1.1.1, which seems stable
Where i can find the Version 1.1.1? Because 1.2 crashs with guru.
Foxman is offline  
Old 11 January 2011, 13:29   #66
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
Hiya,

Not sure of the problem with the 1.2 build, best to use 1.1.1 instead.

Just ask someone to upload it to the Zone for you (I don't have a copy anymore).

I don't have a real Amiga to test the builds on yet so I only have WinUAE which sometimes behaves differently.
NovaCoder is offline  
Old 11 January 2011, 19:52   #67
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
Novacoder, I wanted to say "for the indivision ECS"
gibs is offline  
Old 11 January 2011, 21:19   #68
amigoun
Registered User
amigoun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Czech Rep
Posts: 435
version 1.1.1 uploaded in the Zone
amigoun is offline  
Old 11 January 2011, 22:59   #69
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
I can only see the AGA version.
gibs is offline  
Old 11 January 2011, 23:40   #70
Vairn
The Grim-Button

Vairn's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Melbourne Australia
Age: 36
Posts: 390
Send a message via Skype™ to Vairn
Thats cause there is only an AGA, and RTG version.
I don't think nova has done a ECS one. If he does it may require an indivision ECS tho.
Vairn is offline  
Old 12 January 2011, 00:02   #71
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
Quote:
Originally Posted by gibs View Post
Novacoder, I wanted to say "for the indivision ECS"
Hiya,

Yep Oliver will be doing the Indivision ECS version but he's going to have to wait until I can get the release stable before he does the conversion.
NovaCoder is offline  
Old 12 January 2011, 12:24   #72
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
Ok version 1.3.0 for 030 (sans FPU) is also in the Zone for testing.

What I want to know is:

a) does it work
b) how does it compare to version 1.1.1


Thanks
NovaCoder is offline  
Old 12 January 2011, 15:35   #73
Foxman
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Location: Germany
Posts: 115
Thx i will test the new version in the evening.
Foxman is offline  
Old 12 January 2011, 18:39   #74
rockersuke
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: Madrid / Spain
Age: 50
Posts: 253
OK! There it goes:

-Yup, It does work! It doesn't crash just right after making the slightest movement with the mouse any more.

-It runs noticeably slower. Not to the extent to make games unplayable, but you can perceive the difference in my 50 Mhz 68030.

-And now, letting audio settings at default in the launcher... Midi music works! eer, sort of, I mean, It actually crawls and games are actually unplayable, but that's a progress from 1.1.1, which just dropped dead with a gray screen.

-As I said, using "No music" games run a bit slower than 1.1.1, but still smooth and nice. PC speaker emulation is also jerkier than 1.1.1, but works.

-I'm not sure I can play with audio options from the tooltypes (lowering callback rate) as before, they are no longer there.

This is all in my A1200 with Blizzard MKIV 50 Mhz + FPU 64 MB fast RAM and KS 3.1 and WB 3.1. Booting from my 3.9 partition offers exactly the same results.

And, of course, thaaaaanks again for all your work on ScumVM!!!

--
rockersuke is offline  
Old 12 January 2011, 22:21   #75
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
ok thanks for that, i thought it would be slower but at least the sucker is stable now.

Yep all those audio tooltypes have been removed because that was for my own Audio code, now it's just using the SDL (same as the RTG port). The reason it's slower is because I've turned off the compiler optimizer which were causing the builds to be unstable.

i'll work on some faster versions when i have a real amiga to test it on!

Last edited by NovaCoder; 13 January 2011 at 03:46.
NovaCoder is offline  
Old 13 January 2011, 03:43   #76
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
Ok, I'm now uploading version 1.4 to AmiNet (which is version 1.3 + support for AGI, AGOS and Sky).

I'll also upload a new 040 and 060 version which will be also be slower but stable.

Last edited by NovaCoder; 13 January 2011 at 03:48.
NovaCoder is offline  
Old 13 January 2011, 03:45   #77
Vairn
The Grim-Button

Vairn's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Melbourne Australia
Age: 36
Posts: 390
Send a message via Skype™ to Vairn
what did you change to make it work better, if you don't mind me asking?
Vairn is offline  
Old 13 January 2011, 12:43   #78
Foxman
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Location: Germany
Posts: 115
Quote:
Originally Posted by NovaCoder View Post
Ok, I'm now uploading version 1.4 to AmiNet (which is version 1.3 + support for AGI, AGOS and Sky).

I'll also upload a new 040 and 060 version which will be also be slower but stable.
Good news. IŽll it works now on my A1200.

Question: How much FastRam is necessary for ScummVM?
Foxman is offline  
Old 13 January 2011, 12:53   #79
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
Quote:
Originally Posted by Foxman View Post
Good news. IŽll it works now on my A1200.

Question: How much FastRam is necessary for ScummVM?
Cool, glad to hear it

Buggered if I know how much FASTRAM it needs, it probably depends on the game....something like Full Throttle, The Dig or Simon the Sorcerer 2 would take the most.

How fast is the 060 version Foxman, does it play something like DOTT ok with music (sample rate at 12k)?

Last edited by TCD; 13 January 2011 at 13:44. Reason: Back-to-back posts merged. Use the edit function.
NovaCoder is offline  
Old 13 January 2011, 12:57   #80
Foxman
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Location: Germany
Posts: 115
Quote:
Originally Posted by NovaCoder View Post
How fast is the 060 version Foxman, does it play something like DOTT ok with music (sample rate at 12k)?
I can test it earliest tomorrow in the evening, cause im on business.
Foxman is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Latest version of ScummVM also ported to ECS NovaCoder News 121 02 March 2017 14:16
Latest version of ScummVM also ported to RTG NovaCoder News 200 08 June 2016 11:39
Quake 2 ported to AGA NovaCoder News 130 22 May 2014 18:44
Full Throttle AGA - ScummVM V1.0.0 NovaCoder project.Amiga Game Factory 102 04 July 2011 12:53
ScummVM and AGA Amiga HardStep support.Games 25 05 November 2006 21:19

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.22679 seconds with 13 queries