English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Coders > Coders. General > Coders. Releases

 
 
Thread Tools
Old 23 October 2017, 17:46   #21
Daedalus
Registered User

Daedalus's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dublin, then Glasgow
Posts: 2,287
Thanks for that, I'll have a look and see what the story is. Perhaps I've corrupted something in the window or screen properties.

Well, let's just make sure I have this right. You want to load an image, swap some colours, remap the image so it looks exactly as it did before, and save the result?
Daedalus is offline  
AdSense AdSense  
Old 23 October 2017, 17:55   #22
Cobe
Registered User

 
Join Date: Jan 2014
Location: Belgrade / Serbia
Age: 34
Posts: 513
Yup, at the end I want it to look exactly as it did before
Cobe is offline  
Old 23 October 2017, 18:16   #23
Daedalus
Registered User

Daedalus's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dublin, then Glasgow
Posts: 2,287
Gotcha. That's probably a little more than I was thinking of including, since colours could also be modified, making remaps more than simply swapping the pixels corresponding with the pens. But I was thinking about it anyway and will see about including it in a later version.
Daedalus is offline  
Old 24 October 2017, 23:30   #24
Daedalus
Registered User

Daedalus's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dublin, then Glasgow
Posts: 2,287
@Cobe

Found the issue with the menus - I somehow managed to drop the WFLG_NEWLOOKMENUS flag from the window, resulting in OS 2-style menus, but forcing an OS3 palette caused both foreground and background to be black. It's an easy fix, and doesn't affect MagicMenu (which is probably why I didn't spot it myself).


@daxb

I can't reproduce the event under Magic Menu problem. Can you tell me more about it? I've tried setting MegicMenu to sticky menus, and clicking on items over the palette area doesn't trigger an event. Is there anything you can think of that might be special about your setup? What magic menu settings are you using?
Daedalus is offline  
Old 25 October 2017, 01:27   #25
Cobe
Registered User

 
Join Date: Jan 2014
Location: Belgrade / Serbia
Age: 34
Posts: 513
Quote:
Originally Posted by Daedalus View Post
@Cobe
Found the issue with the menus - I somehow managed to drop the WFLG_NEWLOOKMENUS flag from the window, resulting in OS 2-style menus, but forcing an OS3 palette caused both foreground and background to be black. It's an easy fix, and doesn't affect MagicMenu (which is probably why I didn't spot it myself).
Glad you sorted that out.

Quote:
Originally Posted by Daedalus View Post
Gotcha. That's probably a little more than I was thinking of including, since colours could also be modified, making remaps more than simply swapping the pixels corresponding with the pens. But I was thinking about it anyway and will see about including it in a later version.
Looking forward
Cobe is offline  
Old 26 October 2017, 03:45   #26
daxb
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Germany
Posts: 1,741
Without MagicMenu I`ve the same menu color (bg/fg). Thought my settings did that. The usual patches (MCP, SystemPatch, FBlit, FastIPrefs) are not responsible for the menu click palette issue. Maybe something else but haven`t checked. If you can`t reproduce it, ignore it.
Code:
MagicMenu/2:
 MenuType=0x02
 Enabled=Yes
 MarkSub=Yes
 DblBorder=No
 NonBlocking=Yes
 KCEnabled=Yes
 KCGoTop=Yes
 KCAltRCommand=Yes
 KCPUCenter=Yes
 PreferScreenColours=No
 Delayed=No
 DrawFrames=No
 CastShadows=No
 PDMode=0x01
 PDLook=0x02
 PUMode=0x01
 PULook=0x02
 KCKeyStr="ramiga space"
 Precision=32
 LightEdge.R=0xD2B1D2B1
 LightEdge.G=0xD2DCD2DC
 LightEdge.B=0xD2D2D2D2
 DarkEdge.R=0x00000000
 DarkEdge.G=0x00000000
 DarkEdge.B=0x00000000
 Background.R=0x78787878
 Background.G=0x78727872
 Background.B=0x786C786C
 Text.R=0x00000000
 Text.G=0x00000000
 Text.B=0x00000000
 HighText.R=0xD2B5D2B5
 HighText.G=0xD2D8D2D8
 HighText.B=0xD2D1D2D1
 Fill.R=0x80808080
 Fill.G=0x00000000
 Fill.B=0x00000000
 Transparency=No
 HighlightDisabled=No
 SeparatorBarStyle=0x01
 VerifyPatches=Yes
 FixPatches=No
 Backfill=""
 PDTransparent=Yes
 TransHighlight=No
 TransBackfill=No
#
daxb is offline  
Old 18 November 2017, 02:24   #27
Daedalus
Registered User

Daedalus's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dublin, then Glasgow
Posts: 2,287
I've just uploaded another small update to PaletteEd, fixing the all-black menus, and adding colour recognition. The colour recognition causes a bit of a slowdown when selecting colours on a slow (020) machine, especially with a long list of colours, so it can be disabled via a menu item. The list of colours is the standard HTML colour set, but is stored in a plain text file so can be modified by the user. Also, a pen can now be set to any of the named colours by selecting the desired colour from a list.

Still no RTG, NG, large screen or image remapping support, saving them for when I have more free time / fewer other projects happening

http://www.robthenerd.com/paletteed
Daedalus is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Standard Palette Brakus Coders. General 3 04 May 2009 08:08
I need An IFF/8SVX and an IFF/ANIM Player for PC searcher request.Apps 21 03 August 2008 20:34
All icons with same palette???? Rochabian support.Apps 6 11 January 2007 19:30
How To Get Palette From Screenshot?? method project.Sprites 4 18 December 2006 19:32
Palette Problems Locash support.WinUAE 13 21 October 2003 17:10

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.13888 seconds with 14 queries