English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 12 April 2018, 01:28   #1
Pfredd
Registered User

 
Join Date: Apr 2018
Location: JAMAICA BEACH, TX USA
Posts: 5
Question How to enable state saving with HD image game.

I am new to Amiga emulators and FS-UAE.

I have manage to get FS-UAE set up, and I have downloaded a game, Flashback, to documents/FS-UAE/Downloads and rescanned my games. This game uses a lha hard drive image.


The game runs fine, but when I hit F12, the SAVE STATE and LOAD STATE menu items are not selectable.

How do I enable this feature?

Also, I would like to map one of my controller buttons (XBOX) to a keyboard key. I found an article that describes how to do it, but it starts by saying "Edit the .ini file...". Which .ini file is it referring to?

Thanks in advance!
Pfredd is offline  
AdSense AdSense  
Old 12 April 2018, 15:49   #2
Pfredd
Registered User

 
Join Date: Apr 2018
Location: JAMAICA BEACH, TX USA
Posts: 5
Also wanted to point out that I am using the Launcher to run the game.
Pfredd is offline  
Old 12 April 2018, 16:04   #3
malko
Registered User

malko's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: CH
Posts: 588
Quote:
Originally Posted by Pfredd View Post
Also wanted to point out that I am using the Launcher to run the game.
Look at FS-UAE options (save & load state).
Even with the launcher you can define manually some options : click on the "Additional Configuration" icon and then click on "Custom configuration".
malko is offline  
Old 13 April 2018, 18:38   #4
Pfredd
Registered User

 
Join Date: Apr 2018
Location: JAMAICA BEACH, TX USA
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by malko View Post
Look at FS-UAE options (save & load state).
Even with the launcher you can define manually some options : click on the "Additional Configuration" icon and then click on "Custom configuration".
OK, mapping the controller button worked that way.

Looking at the FS_UAE Launcher log shows that it's picking up on the "save_states = 1" option I put in, but when it generates the .ini file for FS_UAE, save_states is explicitly set to 0

On top of that, the custom config is not saved when you exit the launcher.

Is there a way I can create a per-game in file somewhere that the launcher will find and pass on to FA_UAE?
Pfredd is offline  
Old 13 April 2018, 21:58   #5
malko
Registered User

malko's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: CH
Posts: 588
Quote:
Originally Posted by Pfredd View Post
On top of that, the custom config is not saved when you exit the launcher.

Is there a way I can create a per-game in file somewhere that the launcher will find and pass on to FA_UAE?
1. Click on the "New Config" icon
2. Change the name "Unnamed Configuration" to the name you want (game's name)
3. Change the needed options accordingly
4. Save the configuration by clicking the "Save Config" icon.

Now you have a "per-game" config that you can load

By the way, on the 2.8.3 I am using there is a refresh issue, so play with the drop-down list "Config & Game" to have your config displayed
malko is offline  
Old 13 April 2018, 23:28   #6
Pfredd
Registered User

 
Join Date: Apr 2018
Location: JAMAICA BEACH, TX USA
Posts: 5
Thanks!
Pfredd is offline  
Old 13 April 2018, 23:38   #7
malko
Registered User

malko's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: CH
Posts: 588
You are welcome.
malko is offline  
Old 15 April 2018, 14:50   #8
Pfredd
Registered User

 
Join Date: Apr 2018
Location: JAMAICA BEACH, TX USA
Posts: 5
How do I add screenshots to my custom configuration?
Pfredd is offline  
Old 15 April 2018, 14:56   #9
malko
Registered User

malko's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: CH
Posts: 588
Have a look here as everything is described under "Screenshots and Covers"
malko is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Saving Workbench state Ocalasun project.ClassicWB 2 10 September 2014 21:16
Enable state recording? Jonathan Drain support.WinUAE 2 08 November 2009 22:07
Saving state on real A600 Supamax support.Other 1 31 January 2009 16:33
Hunt for Red October (Grandslam) and state-saving in pause mode andreas support.WinUAE 6 23 October 2008 22:57
PS2UAE - question about saving state samtam90 Retrogaming General Discussion 1 23 March 2007 18:20

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 09:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.13655 seconds with 14 queries