English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 22 July 2019, 17:30   #681
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 39
Posts: 7,401
Did you check through all of the xgpro menus? Often you can byte swap the buffer after loading the file in.
Jope is offline  
Old 23 July 2019, 01:43   #682
quantum8
Registered User

 
Join Date: Jun 2019
Location: BNE AU
Posts: 108
Quote:
Originally Posted by demolition View Post
I don't know that particular software but I know that dd (*nix tool) can do it for you like this:
Code:
dd if=original.bin of=swapped.bin conv=swap
In Windows, you can use Hex Workshop and do it like this:
Tools->Operations->Byte Flip
and then 'treat data as: 16-bit'
Those two are great options that I can work with, thanks!



Quote:
Originally Posted by Jope View Post
Did you check through all of the xgpro menus? Often you can byte swap the buffer after loading the file in.

Yes I did and it looks like it cann't do much with any of the files that are opened.
quantum8 is offline  
Old 25 July 2019, 17:18   #683
Turrican_3
Registered User

Turrican_3's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Location: Italy
Posts: 131
I've just purchased a bunch of 27c400 EPROMs.
I just want to burn a 32-bit DIAGROM for my A1200s and re-burn KS 2.05 for an A600 (since I put a 16-bit DIAGROM there and I think it might prove useful again in the future)

In short: it's unlikely I will heavily use a burner, so I'd like to buy one that is not too expensive.

Is there any particular model that might be worth checking?
Turrican_3 is offline  
Old 13 August 2019, 14:36   #684
danko
Registered User
danko's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Italy
Age: 40
Posts: 124
Quote:
Originally Posted by Turrican_3 View Post
I've just purchased a bunch of 27c400 EPROMs.
I just want to burn a 32-bit DIAGROM for my A1200s and re-burn KS 2.05 for an A600 (since I put a 16-bit DIAGROM there and I think it might prove useful again in the future)

In short: it's unlikely I will heavily use a burner, so I'd like to buy one that is not too expensive.

Is there any particular model that might be worth checking?

Many users have a TL866 EPROM Programmer but need an extra adapter for burn 27c400 27c800 etc..
danko is offline  
Old 14 August 2019, 14:13   #685
Turrican_3
Registered User

Turrican_3's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Location: Italy
Posts: 131
Thanks amico.

I'm still waiting for the EPROMs to be delivered (shipping from China so I knew it would take a bit) so I'm not *that* much in a hurry, but it's nice to know beforehand anyway.
Turrican_3 is offline  
Old 14 August 2019, 14:16   #686
danko
Registered User
danko's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Italy
Age: 40
Posts: 124
I remind you that to erase that type of eprom uv, you need an eprom eraser.....
danko is offline  
Old 16 August 2019, 19:00   #687
Turrican_3
Registered User

Turrican_3's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Location: Italy
Posts: 131
Quote:
Originally Posted by danko View Post
I remind you that to erase that type of eprom uv, you need an eprom eraser.....
Yep!
I don't own that one, but we have it at the office so it shouldn't be a problem.

Thanks for the reminder anyway.
Turrican_3 is offline  
Old 26 August 2019, 01:20   #688
quantum8
Registered User

 
Join Date: Jun 2019
Location: BNE AU
Posts: 108
Does anyone have any recommendations for a *good* USB programmer?

I still can't read or write roms with my 866. Reading around on here and elsewhere I see people with loads of quality issues with them, both on the hardware and software side and none of the fixes I've tried got me any closer.
quantum8 is offline  
Old 26 August 2019, 08:07   #689
demolition
Unregistered User
demolition's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Copenhagen / DK
Age: 39
Posts: 3,969
I have burned several kickstart ROMs lately (using 27c4100 chips) with a TL866 and an adapter such as this one with no problems. In the software, I set the type as 27c4096 since it does not know about 27c4100.
demolition is offline  
Old 26 August 2019, 11:07   #690
nogginthenog
Amigan

 
Join Date: Feb 2012
Location: London
Posts: 861
I use a GQ4x4. More expensive than the TL866 and also needs an adapter.
nogginthenog is offline  
Old 26 August 2019, 18:37   #691
quantum8
Registered User

 
Join Date: Jun 2019
Location: BNE AU
Posts: 108
Quote:
Originally Posted by nogginthenog View Post
I use a GQ4x4. More expensive than the TL866 and also needs an adapter.
This looks like it could be a much better option, thanks!
quantum8 is offline  
Old 31 October 2019, 23:02   #692
utri007
mä vaan
 
Join Date: Nov 2001
Location: Finland
Posts: 900
I'm building custom 1mb kickstart and it has these :

ADD Modules/3.1.4/exec.library
ADD Blizkick/1MB_ROM
ADD Modules/3.1.4/audio.device
ADD Modules/3.1.4/battclock.resource
ADD Modules/3.1.4/bootmenu
ADD Modules/3.1.4/card.resource
ADD Modules/3.1.4/console.device
ADD Modules/3.1.4/FastFileSystem
ADD Modules/3.1.4/FileSystem.resource
ADD Modules/3.1.4/gameport.device
ADD Modules/3.1.4/graphics.library
ADD Modules/3.1.4/input.device
ADD Modules/3.1.4/intuition-v45.library
ADD Modules/3.1.4/keyboard.device
ADD Modules/3.1.4/layers.library
ADD Modules/3.1.4/mathffp.library
ADD Modules/3.1.4/mathieeesingbas.library
ADD Modules/3.1.4/Ram-Handler
ADD Modules/3.1.4/ramdrive.device
ADD Modules/3.1.4/scsi.device
ADD Modules/3.1.4/Shell-Seg
ADD Modules/3.1.4/syscheck
ADD Modules/3.1.4/timer.device
ADD Modules/3.1.4/trackdisk.device
ADD Modules/3.1.4/utility.library
ADD Modules/40.72_Hyperion(A1200)/battmem.resource_39.2
ADD Modules/40.72_Hyperion(A1200)/carddisk.device_40.1
ADD Modules/40.72_Hyperion(A1200)/cia.resource_39.1
ADD Modules/40.72_Hyperion(A1200)/con-handler_40.2
ADD Modules/40.72_Hyperion(A1200)/disk.resource_37.2
ADD Modules/40.72_Hyperion(A1200)/dos.library_40.3
ADD Modules/40.72_Hyperion(A1200)/expansion_40.2(A1200)
ADD Modules/40.72_Hyperion(A1200)/gadtools.library_40.4
ADD Modules/40.72_Hyperion(A1200)/keymap.library_40.4
ADD Modules/40.72_Hyperion(A1200)/misc.resource_37.1
ADD Modules/40.72_Hyperion(A1200)/potgo.resource_37.4
ADD Modules/40.72_Hyperion(A1200)/ramlib_40.2
ADD Modules/40.72_Hyperion(A1200)/romboot_40.3(Hyperion)
ADD Modules/40.72_Hyperion(A1200)/wbtask_39.1
ADD Modules/icon.library_68020
ADD Blizkick/ColdResetCard
ADD Blizkick/DosResetCard

And -- >

ADD Others/ROMHeader/ROMHeader_E0
ADD Others/DummyCDstrap
ADD CDboot/romdisk.device_rel
ADD CDboot/cd32_pri-10.rodi
ADD Modules/40.72_Hyperion(A1200)/workbench.lib_40.6(Hyperion)

Goal is to make possible to boot from CD, CD32_pri-10.rodi is a CD32 emulator disk from Idefix. It does work. I can boot from CD and I can browse CD from cli and start OS installation from OS3.9 cd.

With these components, icons are not shown, no matter wich icon library I have in kickstart, unless I have a workbench.library from 3.1.4 on libs draver.

Problem is cosmetic, but I would like to solve it. What would need to be replaced to get workbench.libary from 3.1 kickstart to work like it should work?
utri007 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with 3.1 kickstart in WHDload zap64uk project.WHDLoad 7 30 March 2010 01:23
Burning Kickstart Roms clueless Hardware mods 8 06 January 2010 14:31
Kickstart problems... asm1 project.WHDLoad 2 14 March 2009 16:29
Problems with Kickstart 3.1 [was: various posts in a thread in News] ARTHUR071169 project.MAGE 33 15 October 2006 14:33
Kickstart 3.1 problems adgloride support.Hardware 5 08 June 2004 04:57

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09158 seconds with 14 queries