English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 13 February 2009, 16:52   #1
zimgr5
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Location: now Germany
Posts: 27
Catweasel IV can't make it work

The controller installed well and no problem with it. But I have problems with floppy drive.

I connected cables as mentioned in manual but my floppy disk drive behaves strange - the floppy diode stays green all the time and I can't access any diskettes !
I use Sony drive - not Mitsumi

What should I do ?
zimgr5 is offline  
AdSense AdSense  
Old 13 February 2009, 17:00   #2
kipper2k
Registered User

 
Join Date: Sep 2006
Location: Thunder Bay, Canada
Posts: 3,512
Hi there,

If you can i would return it and read this thread about the cyclone, it will be able to do far more than the catweasel once its completed which hopefully should be soon.

http://eab.abime.net/showthread.php?t=40959

I know from reading other threads that the Catweasal is buggy, so it may be worth your while to wait for the Cyclone
kipper2k is offline  
Old 13 February 2009, 17:20   #3
zimgr5
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Location: now Germany
Posts: 27
Hm, I didn't buy Catweasel to sell it because of problems. I think it's a hardware problem, but I'm waiting for possible solutions.
Hope someone can solve my problem....
zimgr5 is offline  
Old 13 February 2009, 17:38   #4
Rabbit80
Its hard being famous!
Rabbit80's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Gateway to the dales, UK
Age: 37
Posts: 637
Quote:
Originally Posted by zimgr5 View Post
The controller installed well and no problem with it. But I have problems with floppy drive.

I connected cables as mentioned in manual but my floppy disk drive behaves strange - the floppy diode stays green all the time and I can't access any diskettes !
I use Sony drive - not Mitsumi

What should I do ?
Is the cable in the right way? I'm pretty sure I have seen that when cables are wrong at one end!
Rabbit80 is offline  
Old 13 February 2009, 17:42   #5
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 59
Posts: 3,861
Quote:
Originally Posted by Rabbit80 View Post
Is the cable in the right way? I'm pretty sure I have seen that when cables are wrong at one end!
Yep i have to agree with Rabbit80, check your cables, swap the drive end around.
Arnie is offline  
Old 13 February 2009, 17:52   #6
IFW
Moderator
IFW's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: ...
Age: 45
Posts: 1,838
Despite being heavily involved with the other project: normally you'd get the symptoms you describe if the floppy drive connector is incorrectly attached, try to change the direction of the connector.
IFW is offline  
Old 13 February 2009, 18:27   #7
zimgr5
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Location: now Germany
Posts: 27
Thanks for your responses.

So....I connected Catweasel to floppy using cable with 3-endings (supplied in package)
The middle of the cable is connected to the floppy , and end of cabel (not crossed ) is connected to Catweasel

And second connection ....I again use cable [rovided in package (has white ending anb black ending). Crossed ending is connected to Catweasel (black connector) and goes to motherboard.

And I tried to swap motherboard-white connector cable, but no effect - still the diode stays turned on ... (

And here is a screenshot from ImageTool program...it shows that I have a 5,25'' drive installed - but there isn't any ! ???? And can't change it ((


Last edited by zimgr5; 13 February 2009 at 19:02.
zimgr5 is offline  
Old 13 February 2009, 20:50   #8
Marcuz
Wurk???
Marcuz's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: .
Age: 41
Posts: 5,170
that's normal behaviour: the software loads the crappy configuration file in which everything has been edited in by the author regardless the actual hardware present.

1) try to edit the "drive" stuff accordingly to the instructions given in the readme present in the catweasel directory (which is bound anyway to crash the imagetool, so keep an original configuration *.ini at hand)

2) try this (while disregarding the 1st step): close the imagetool, put a normal PC disk in the drive, copy something in to it and back; if it works, get the disk out, open the imagetool, fit the amiga disk in.
if this don't work, then try again after having resetted the pc.

3) while step 2 worked on occasion, the imagetool may be actually a crap, so try this one instead:
http://siliconsonic.de/t/bin/imagetool_hotfix.zip
warning: step 2 it is needed in most of the cases anyway, for instance, if a working amiga disk gets readed as completely faulty: the reason is known only in the mind of catweasel' producer.
Marcuz is offline  
Old 13 February 2009, 23:53   #9
zimgr5
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Location: now Germany
Posts: 27
Problem solved, another Catweasel user helped me - had to overwrite invalid cwconfig file with another one. Now seems to work!
zimgr5 is offline  
Old 17 February 2009, 13:48   #10
mr.vince
Cheesy crust

mr.vince's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Hawk's Creek
Age: 41
Posts: 1,374
I wonder if these annoyances ever get fixed...
mr.vince is offline  
Old 17 February 2009, 17:45   #11
Gavilan
Amiga user & abuser

 
Join Date: Jul 2005
Location: BUENOS AIRES, ARGENTINA
Age: 42
Posts: 176
Send a message via ICQ to Gavilan Send a message via MSN to Gavilan Send a message via Skype™ to Gavilan
I have the EXACT same symhptom than zimgr5 had.
I "fixed" by using an older version of ImageTool and by disconnecting the floppy from the moterboard, so i only have acceso to my floppy drive under Catweasel.
At least, using version 2.3 of ImageTool, the program recognizes i have a 3.5 floppy drive and not a 5.25 drive...

@Marco pedrana: for some strange reason , im not able to surf into Jens page. Would you please send me that hotfix by mail, per favore!!! Tante gratzie!!!!!


Sebastian
Gavilan is offline  
Old 17 February 2009, 17:54   #12
zimgr5
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Location: now Germany
Posts: 27
here is a fix:

http://odsiebie.com/pobierz/1552406---f505.html
zimgr5 is offline  
Old 17 February 2009, 18:13   #13
Gavilan
Amiga user & abuser

 
Join Date: Jul 2005
Location: BUENOS AIRES, ARGENTINA
Age: 42
Posts: 176
Send a message via ICQ to Gavilan Send a message via MSN to Gavilan Send a message via Skype™ to Gavilan
wow!!! Thanks a lot zimgr5!!!!

Problem fixed!!
Now im using ImageTool version 3!!!!

Thanks a lot!!!!

Sebastian
Gavilan is offline  
Old 17 February 2009, 18:18   #14
Gavilan
Amiga user & abuser

 
Join Date: Jul 2005
Location: BUENOS AIRES, ARGENTINA
Age: 42
Posts: 176
Send a message via ICQ to Gavilan Send a message via MSN to Gavilan Send a message via Skype™ to Gavilan
mmm...now version 2.3 of ImageTool doesnt recognize any floppy drive... i wonder if one has to play around a lot with the cwconfig to be able to use both versions or using version 3.0 (which is beta afaik) is good enough?
What are you people using? 2.3 or 3.0?
Gavilan is offline  
Old 17 February 2009, 22:02   #15
Marcuz
Wurk???
Marcuz's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: .
Age: 41
Posts: 5,170
2.3 here: by clicking on "detect" it should bypass the crappy cwconfig.

regardless, the problem is that the PC drive, lacking better terms, hangs in limbo for no evident reason often.

to unstuck it, and therefore making the imagetool detecting the format of the disk inserted, you have to close the catweasel software and force the drive to read a normal PC disk, then get back to the imagetool and try again.

as i said above, if this doesn't make the drive behave correctly, then you have to reset the machine.
Marcuz is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to make Dragons Breath work! CreepingDeath request.Old Rare Games 9 25 March 2016 10:31
Anyone able to make Cobra work? Mclane support.WinUAE 6 05 September 2010 15:40
Help getting Catweasel to work? mexon support.WinUAE 9 01 June 2007 01:50
Catweasel MK4 - wont work chaoticjelly support.Hardware 32 02 December 2006 22:23
Can anyone make this demo work? Ziaxx support.Demos 20 02 January 2002 21:03

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.37017 seconds with 12 queries