English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 20 September 2019, 17:17   #1
sparhawk
Registered User

sparhawk's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Location: Essen/Germany
Age: 50
Posts: 32
WinUAE main Dialog very small in local build

I have now successfully built my own version of WinUAE from the git sources. However, when I run it, I was a bit surprised because the main dialog window is much smaller than from the downloaded version.
It looks rather cramped, and I wonder where this comes from? Is there some setting that I miss?
sparhawk is offline  
Old 20 September 2019, 18:43   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,123
Does http://www.winuae.net/files/b/winuae.7z have different size? Resize support was updated recently. Try clicking Default button in misc panel.
Toni Wilen is offline  
Old 20 September 2019, 19:19   #3
sparhawk
Registered User

sparhawk's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Location: Essen/Germany
Age: 50
Posts: 32
I uploaded a side by side comparison. My built version is just as small as the one you provided, while the downloaded 4.2.1 is much bigger and not so cramped.

upload
sparhawk is offline  
Old 20 September 2019, 19:20   #4
sparhawk
Registered User

sparhawk's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Location: Essen/Germany
Age: 50
Posts: 32
Oh, well, they resized it, but you can still see the difference.
sparhawk is offline  
Old 20 September 2019, 19:30   #5
sparhawk
Registered User

sparhawk's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Location: Essen/Germany
Age: 50
Posts: 32
Now I found the buttons. Cool! I like it much better with the resizable option. nice work!
sparhawk is offline  
Old 20 September 2019, 20:00   #6
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,123
Which Windows version? Do you have Windows DPI scaling larger than 100%?

High DPI automatic resize is now only supported in Windows 10 1703 or newer (Per-Monitor V2 required). Older ones only support manual resize.

Previously it was also supported in older versions but required too much work from application side and had too many other problems which probably means GUI changes size in this situation.
Toni Wilen is offline  
Old 20 September 2019, 20:26   #7
sparhawk
Registered User

sparhawk's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Location: Essen/Germany
Age: 50
Posts: 32
I have it set Windows scaling to 150% running Windows 10.
sparhawk is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Build WinUAE - cannot find FLAC/all.h skywalker support.WinUAE 7 04 February 2019 10:02
Winuae Amigaos4.1 fe1 winuae small video White support.WinUAE 9 08 December 2017 02:48
WinUAE 64-bit - crashes when you open a Win10 file dialog regnaD kciN support.WinUAE 1 13 January 2017 10:14
local Lan to emulate amiga local connection ? turrican3 support.WinUAE 4 28 June 2016 21:47
WinUAE won't detect roms in main folder Maren support.WinUAE 11 01 October 2010 10:39

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 06:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06325 seconds with 13 queries