English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 11 August 2019, 22:15   #1
CDTV1991
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Location: Wales
Posts: 254
Screen Resolution : Workbench and Game Settings

I'm going round in circles with setting a good resolution for WinUAE workbench use.

For WinUAE duties, Workbench fonts are looking terrible and "blocky". I've tried loads of guides and none are looking decent. I'm expecting (perhaps wrongly) a "big" workbench area, with smaller, sharp icons and text. I know We can't "upscale" but what I can see on my workbench setting is pretty rough.

As for RTG, graphics card stuff, I had absolutely no knowledge of this in my original Amiga days, so I don't know how it is used in Amiga use, the benefits or how to set it up in WinUAE to get some great benefits within the emulation environment.

I've followed some guides, but they skip some key stages (from my point of view)

I use WinUAE for system admin type work on my A1200 and A600 disks and also trying out features that I never had access to in the day and with my current equipment.

Can anyone help with advice?
CDTV1991 is offline  
Old 12 August 2019, 00:50   #2
turrican3
Moon 1969 = amiga 1985

turrican3's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: belgium
Age: 43
Posts: 3,578
you should try amikit !
https://www.amikit.amiga.sk/
the 8.5 version is still free .
turrican3 is offline  
Old 12 August 2019, 01:05   #3
-Acid-
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: South Shields
Posts: 673
Install Picasso 96.. I made a video showing it here. For the most part it's all default values during the installer. Although I show this on 3.9 it works perfectly fine on 3.0 and 3.1 as well.


[ Show youtube player ]
-Acid- is offline  
Old 12 August 2019, 11:02   #4
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,175
CDTV1991 if you like a modern AMiGA RTG system you can also opt for the op AfA One

http://eab.abime.net/showthread.php?t=98351


If you need a suitable system for the games better opt for ClassicWB

http://classicwb.abime.net/

Last edited by AMIGASYSTEM; 12 August 2019 at 11:21.
AMIGASYSTEM is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with screen resolution settings in Amikit XE HOL2001 support.Other 7 12 May 2019 21:27
Resolution Autoswitch + Auto Integer Scaling: Screen stuck 25% below top of screen bladecgn support.WinUAE 21 17 March 2019 17:52
Screen/Filter settings for Workbench 1.3 mikettl support.WinUAE 25 30 March 2016 16:45
Workbench Screen resolution Bullwinkle55 support.FS-UAE 6 04 October 2014 11:07
workbench 2.05 is forgetting my screen mode settings lost_lemming support.Apps 5 23 February 2010 18:33

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06671 seconds with 13 queries