English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 03 June 2010, 19:27   #1
jolly11
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Mars
Posts: 154
A600HD fail at boot

Hi,
I've an amiga 600hd (40mb hard disk, 2 mb ram, 37.350) that worked until yesterday.
Today, when I've booted it, it gave me this error:

iprefs 37.8 (31.5.91)
program failed
wait for disk activity..
suspend - reboot

It's possible to fix without reinstalling workbench?
Or is it a sign that the hard disk is failing?
jolly11 is offline  
Old 03 June 2010, 20:01   #2
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
You didn't do anything regarding the config?
Almost anything could have failed. Maybe the file got corrupted. Did you shut off your Amiga while the hard disk was being accessed?

You can replace the iPrefs command and see what happens. But this is a weird error. I used to have it when having bad memory and certain patches loaded.
Akira is offline  
Old 03 June 2010, 23:03   #3
jolly11
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Mars
Posts: 154
replaced IPrefs, but now same error with CON
jolly11 is offline  
Old 04 June 2010, 01:00   #4
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
You have some serious issues there, CON: is the console device, it cannot be giving an error.
Try a fresh install, but this sounds really weird.
Akira is offline  
Old 04 June 2010, 06:38   #5
Matt020
Registered User
Matt020's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: West Australia
Age: 36
Posts: 173
Will it boot from floppy?
Matt020 is offline  
Old 05 June 2010, 21:21   #6
jolly11
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Mars
Posts: 154
thank you for the answers. Re-installed workbech and now it seems to work
thanks
jolly11 is offline  
Old 05 June 2010, 22:02   #7
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
You still need to know what caused this weird failure. I wouldn't trust that hard drive anymore.
Akira is offline  
Old 06 June 2010, 04:03   #8
rkauer
I hate potatos and shirts
rkauer's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Sao Leopoldo / Brazil
Age: 53
Posts: 3,482
Send a message via MSN to rkauer Send a message via Yahoo to rkauer
If you formatted the partitions using disk cache that will happen again: directory cache is only for floppy disks.
rkauer is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why did the CD32 fail? wanderer Retrogaming General Discussion 163 13 August 2019 11:30
Workbench 3.1: Install fail? PoLoMoTo support.WinUAE 17 25 August 2011 21:28
Cracks that FAIL! TCD Amiga scene 59 29 September 2009 20:00
Some games fail to run Aminut33 New to Emulation or Amiga scene 0 03 August 2006 20:53
C:Version fail? DDNI project.ClassicWB 5 13 July 2006 11:30

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09099 seconds with 13 queries