English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 06 April 2019, 13:18   #81
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 949
@AMIGASYSTEM

do you tested Exult in AGA or in RTG? do you have used PC floppy data?
Seiya is offline  
Old 06 April 2019, 13:43   #82
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 949
ah ok
i resolved.
i copy data from Black Gate from Exult PC version and now it works. So it could be the introduction that crashed Black Gate. as soon as possible i'll check deeply
Seiya is offline  
Old 06 April 2019, 15:20   #83
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,700
Quote:
Originally Posted by Seiya View Post
ah ok
i resolved.
i copy data from Black Gate from Exult PC version and now it works. So it could be the introduction that crashed Black Gate. as soon as possible i'll check deeply
Cool glad to hear you got it working
NovaCoder is offline  
Old 29 April 2019, 23:46   #84
slaapliedje
Registered User
slaapliedje's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Utah, USA
Posts: 264
I need to work on getting the performance better, but the MIDI music sounds amazing coming through my Roland SC 88 Pro.
slaapliedje is offline  
Old 30 April 2019, 02:01   #85
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,700
Quote:
Originally Posted by slaapliedje View Post
I need to work on getting the performance better, but the MIDI music sounds amazing coming through my Roland SC 88 Pro.
Cool

Don't forget that my ScummVM ports also support MIDI
NovaCoder is offline  
Old 19 May 2019, 20:46   #86
slaapliedje
Registered User
slaapliedje's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Utah, USA
Posts: 264
Quote:
Originally Posted by NovaCoder View Post
Cool

Don't forget that my ScummVM ports also support MIDI
Yeah, I need to move over some of the ScummVM data and give that a try!


Question about Exult, seems while I can get MIDI music working, the speech during the intro isn't playing. Something I'm missing? It only needs just a tad more speed to be normal for the intro to play smooth, once I get the sound bits figured out I'll start playing it more.
slaapliedje is offline  
Old 21 May 2019, 06:40   #87
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,700
Quote:
Originally Posted by slaapliedje View Post
Yeah, I need to move over some of the ScummVM data and give that a try!


Question about Exult, seems while I can get MIDI music working, the speech during the intro isn't playing. Something I'm missing? It only needs just a tad more speed to be normal for the intro to play smooth, once I get the sound bits figured out I'll start playing it more.
Is your AHI setup correctly?

[ Show youtube player ]

There are also some options in Exult to look at, you can play around with the option for enabling digital sounds in the sound options dialog....even OGG playback is supported if you really want to slow your 060 down
NovaCoder is offline  
Old 07 July 2019, 20:23   #88
slaapliedje
Registered User
slaapliedje's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Utah, USA
Posts: 264
Quote:
Originally Posted by NovaCoder View Post
Is your AHI setup correctly?

[ Show youtube player ]

There are also some options in Exult to look at, you can play around with the option for enabling digital sounds in the sound options dialog....even OGG playback is supported if you really want to slow your 060 down
Managed to get it working!


Two tricks did it.
1) like in your video, sync up the frequency in AHI.
2) turn the volume nob down on the Roland SC-88 Pro. The music was drowning out the audio!


Now I can play Ultima 7 on my Amiga 500! Thanks for the awesome port!
Ha, sadly it's still too slow on my A4000. Would probably need to get a PPC port for that to work, and from my understanding the port is out there, but doesn't support CAMD.
slaapliedje is offline  
Old 05 September 2019, 21:54   #89
macce2
Retro maniac

macce2's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Finland
Age: 44
Posts: 911
Maybe the Ultima7 music could somehow be converted to module format ?! To support users who want the music option, but do not have any Midi equipment, or the machine used is too slow to properly play Ogg vorbis .. ?!
macce2 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ultima VII for AGA machines? pintcat support.Games 32 31 December 2017 21:18
Exult (Ultima VII) Amiga Version Chris1965 request.Apps 2 13 August 2012 15:58
[Found: Ultima VII] Looking for a game Recretus Looking for a game name ? 4 22 February 2009 23:02
Ultima VII + addons + exult interpreter haynor666 request.Old Rare Games 13 26 December 2007 15:57
Ultima VII - is this real? Twistin'Ghost MarketPlace 2 10 November 2002 09:37

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07321 seconds with 14 queries