English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 10 January 2019, 14:58   #61
savior
Registered User

savior's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Italy
Age: 39
Posts: 68
hello

i have the original copy of ultima vii full from gog, i buy it because on amithlon do not run

have a good day

amiga is best
savior is offline  
Old 10 January 2019, 21:10   #62
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,700
Looking good
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_1099.jpeg
Views:	338
Size:	343.3 KB
ID:	61541  
NovaCoder is offline  
Old 10 January 2019, 22:11   #63
malko
Ex nihilo nihil

malko's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: CH
Posts: 1,961
malko is offline  
Old 12 January 2019, 17:25   #64
Neil79
Registered User
Neil79's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Kent
Age: 39
Posts: 2,720
Neil79 is offline  
Old 12 January 2019, 17:27   #65
rodpulsar
Registered User

 
Join Date: Feb 2015
Location: Paris
Posts: 36
Thank you Novacoder ! As always some quality work. I'll try to test asap
rodpulsar is offline  
Old 12 January 2019, 17:58   #66
speshady
Registered User

speshady's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Location: currently in Glasgow, from Derbyshire/England
Age: 46
Posts: 79
Many thanks for the Ultima port, very nice job there!
Do you have a version that runs on a standard A1200 with FatRAM?
I cant get this version to run.

Cheers!

Last edited by speshady; 12 January 2019 at 18:27.
speshady is offline  
Old 12 January 2019, 20:39   #67
savior
Registered User

savior's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Italy
Age: 39
Posts: 68
ok again work fine on amithlon, thank you novacoder
savior is offline  
Old 12 January 2019, 23:41   #68
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,700
Quote:
Originally Posted by speshady View Post
Many thanks for the Ultima port, very nice job there!
Do you have a version that runs on a standard A1200 with FatRAM?
I cant get this version to run.

Cheers!
No sorry, Exult is way too demanding
NovaCoder is offline  
Old 13 January 2019, 09:49   #69
Reido
Registered User

 
Join Date: Feb 2013
Location: Dublin/Ireland
Posts: 294
Great work again, will test today, thanks!
Reido is offline  
Old 13 January 2019, 14:57   #70
speshady
Registered User

speshady's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Location: currently in Glasgow, from Derbyshire/England
Age: 46
Posts: 79
Quote:
Originally Posted by NovaCoder View Post
No sorry, Exult is way too demanding

Ahh i see, many thanks for letting me know.
speshady is offline  
Old 17 March 2019, 16:21   #71
apex
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: Amigaplanet
Posts: 399
Are there any recommended settings for video or audio which makes the RTG version a bit smoother?
apex is offline  
Old 17 March 2019, 22:39   #72
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,700
If you are not using real MIDI hardware (CAMD) then you should disable music (OGG) as the 68K CPU is too slow to decode digital music unfortunately.

There are other options you can play with that might help performance in the Exult dialog, including smooth movement and the FPS cap.


Try setting Timber Precaching to start up only in the config too.

config->value("config/audio/midi/precacheTimbers/onStartup",s,"no");


I have no idea what settings are best because I no longer have a real Amiga to test on.


Also don't forget to read the actual readme

Performance Considerations:

1) If you have a Blizzard/Apollo you should really be using BlizKick/RemApollo
to get most speed out of your Amiga.
2) Fast File System is actually not, use PFS3 instead.
3) Stick with v4.18 of AHI as the later versions without the 'FAST' modes are
slower.
4) OGG compressed audio is very demanding, MIDI will be much faster and sound
better.
5) Running in a window with an 8 bit screen mode will be very slow.



This video will show you how to setup AHI properly:


[ Show youtube player ] (ScummVM AGA setup video)

Last edited by NovaCoder; 18 March 2019 at 02:43.
NovaCoder is offline  
Old 18 March 2019, 19:56   #73
redblade
Zone Friend

redblade's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Middle Earth
Age: 35
Posts: 1,272
@Nova: I thought you sold your Amiga 1200 a few years ago?
redblade is offline  
Old 18 March 2019, 22:46   #74
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,700
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by redblade View Post
@Nova: I thought you sold your Amiga 1200 a few years ago?
Yep no Amiga sadly, maybe one day I'll get another one but not interested in building a new machine using a 30 year old motherboard (too many issues).

I've just been fixing up some of my old ports using WinUAE to test them.

Last edited by NovaCoder; 19 March 2019 at 00:05.
NovaCoder is offline  
Old 19 March 2019, 18:25   #75
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 949
in the config file is reported for Blackgate and Serpent ile this path: "games:exult/blackgate" and "games:exult/serpentile". don't start with this config that exactly my path.
This game require original Ultima 7 data from PC version?

edit:
after some tries i read better the doc and i copied the data from PC version. Serpent Isle works well, but not Black Gate:


Last edited by Seiya; 19 March 2019 at 21:13.
Seiya is offline  
Old 19 March 2019, 22:43   #76
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,700
Yes I grabbed the original PC game data from GOG (with the expansions). Sorry no idea why you are having trouble with Black Gate, works fine for me.

What path are you using?

Last edited by NovaCoder; 19 March 2019 at 23:55.
NovaCoder is offline  
Old 20 March 2019, 16:39   #77
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 949
ok, never mind.
i have a system called "games" and a dir "Exult"

so i set: games:exult/blackgate
Seiya is offline  
Old 05 April 2019, 22:53   #78
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,130
NovaCoder with OS 3.9 AfA-OS works very well "Exult"

Last edited by AMIGASYSTEM; 22 April 2019 at 09:56.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 06 April 2019, 01:01   #79
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,700
cool

It's a actually a pretty good 68k port now, much better than my first attempt a few years ago which was just done to test my SDL AGA.

Sounds great if you have a real external MIDI device.
NovaCoder is offline  
Old 06 April 2019, 08:43   #80
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,130
Yes with the RTG version only a few problems in Full Screen, after changing the setting in the options, the diagram after a while becomes black
AMIGASYSTEM is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ultima VII for AGA machines? pintcat support.Games 32 31 December 2017 21:18
Exult (Ultima VII) Amiga Version Chris1965 request.Apps 2 13 August 2012 15:58
[Found: Ultima VII] Looking for a game Recretus Looking for a game name ? 4 22 February 2009 23:02
Ultima VII + addons + exult interpreter haynor666 request.Old Rare Games 13 26 December 2007 15:57
Ultima VII - is this real? Twistin'Ghost MarketPlace 2 10 November 2002 09:37

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.11019 seconds with 14 queries