English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 31 August 2019, 09:46   #41
tero
Registered User

tero's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: M'Gladbach
Age: 42
Posts: 547
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
Who has spoke of Def Icon as a cure, read well the cure that I indicated to honx
Nobody, and not me either. But you were the one to mention my deficons.prefs. That why i wrote that.
EDIT: maybe i mixed 2 posts here. forget this

Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM
Whoever has ever said the contrary, you have encountered the problem Guru, I on all my systems I have no GURU with PDF or other extensions, you can see here many of my associations files on both Workbench and Dopus4
the file associations are not the problem. the guru has to do with rnopdf or the libraries/datatypes it uses. Why are you mixing them together?
tero is offline  
Old 31 August 2019, 09:51   #42
tero
Registered User

tero's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: M'Gladbach
Age: 42
Posts: 547
Quote:
Originally Posted by honx View Post
and on right side it says "Makroklasse". there are more entries which do this: utahrle, wbmp, xbm, yuvn, etc. (i don't know these ).
makroklasse is kind of a fallback categorie. the subentries of those are the important ones.

btw: from the deficonsprefs you can open iconinformation with the menu too. maybe that works.
tero is offline  
Old 31 August 2019, 09:53   #43
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,130
I have the impression that you haven't read my treatment for the GURU:

the causes of the GURU may depend on:

- Codesets.library
- Library Hollywood "polybios.hwp + polybios.ext"

If you use the libraries and RNOPDF FPU you must use a system with FPU

What operating system are you using?
AMIGASYSTEM is offline  
Old 31 August 2019, 09:57   #44
tero
Registered User

tero's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: M'Gladbach
Age: 42
Posts: 547
Quote:
Originally Posted by honx View Post
i guess, it will take some weeks checking if everything still works as it used to (opens how it's supposed to be opened), i'll have to check wordworth, turbocalc, amigawriter, etc. - not gonna do this today... !
It should all work as before as the programms you set are stored in the icon files. my deficons.prefs doesn't change these.
tero is offline  
Old 31 August 2019, 10:01   #45
tero
Registered User

tero's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: M'Gladbach
Age: 42
Posts: 547
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
I have the impression that you haven't read my treatment for the GURU:

the causes of the GURU may depend on:

- Codesets.library
- Library Hollywood "polybios.hwp + polybios.ext"

If you use the libraries and RNOPDF FPU you must use a system with FPU

What operating system are you using?
I read that, but that doesn't help.
The system i used to test this is a wb3.9 with custom rom. FPU or not doesn't matter as both version crash.
Don't bother to help me as i don't use pdf on amiga. But if there is some information i can give to pinpoint the problem just ask.
tero is offline  
Old 31 August 2019, 10:08   #46
honx
Registered User

honx's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 1,287
Quote:
Originally Posted by tero View Post
btw: from the deficonsprefs you can open iconinformation with the menu too. maybe that works.
unfortunately also using menu (icon/information) gives that same error.

Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
I have the impression that you haven't read my treatment for the GURU:
i have the impression that you didn't read correctly:

Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
the causes of the GURU may depend on:

- Codesets.library
on my system there is only one codesets.library in libs folder, not in mui. IF codesets.library has to do with mui (like you wrote yesterday) THEN it has nothing to do with that crash upon opening a .pdf file. because mui is for drawing/rendering windows on workbench only, it does NOT open any files...

Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
- Library Hollywood "polybios.hwp + polybios.ext"
as i said yesterday, on my system there are no polybios.hwp or polybios.ext in libs/hollywood folder. rnopdf uses these files which came wit rnpdf. so rnopdf uses polybios files contained in rnopdf_68k folder and rnopdf fpu uses polybios files contained in rnopdf_68kfpu folder.

Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
If you use the libraries and RNOPDF FPU you must use a system with FPU
i already said that too, so let me repeat: it's no matter if i use rnopdf fpu or nofpu, it crashes in both cases.
honx is offline  
Old 31 August 2019, 10:13   #47
tero
Registered User

tero's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: M'Gladbach
Age: 42
Posts: 547
@Honx
Are you using WinUAE?
I just found a nice little entry in the Polybios manual:
Quote:
– if you use WinUAE, you need at least WinUAE 4.2.1 or Polybios can crash because of a bug in WinUAE's 68020 emulation
I use fs-uae as i'm on linux so that bug will affect me.
tero is offline  
Old 31 August 2019, 10:19   #48
honx
Registered User

honx's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 1,287
Quote:
Originally Posted by tero View Post
@Honx
Are you using WinUAE?
I just found a nice little entry in the Polybios manual:

I use fs-uae as i'm on linux so that bug will affect me.
had to revert back to 4.1 some weeks ago because i had some issues with winuae 4.2 versions.
but i'm currently using an 68040 configuration, not 68020. so does this said bug also affect 040?

Last edited by honx; 31 August 2019 at 10:29.
honx is offline  
Old 31 August 2019, 10:23   #49
tero
Registered User

tero's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: M'Gladbach
Age: 42
Posts: 547
Quote:
Originally Posted by honx View Post
but i'm currently using an 68040 configuration, does this bug also affect 040?
Good question
I tried with 030/040 and both of them crash. But it's possible that some 020 functions are used in other cpus aswell.
tero is offline  
Old 31 August 2019, 10:23   #50
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,130
Quote:
Originally Posted by tero View Post
I read that, but that doesn't help.
The system i used to test this is a wb3.9 with custom rom. FPU or not doesn't matter as both version crash.
Don't bother to help me as i don't use pdf on amiga. But if there is some information i can give to pinpoint the problem just ask.
Quickly tested on OS 3.9 base without BB and the PDF file is seen correctly:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	OS3.9.jpg
Views:	14
Size:	159.2 KB
ID:	64295  
AMIGASYSTEM is offline  
Old 31 August 2019, 10:25   #51
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,130
Quote:
Originally Posted by honx View Post
unfortunately also using menu (icon/information) gives that same error.
i have the impression that you didn't read correctly:
Okay, if my help isn't useful to you, just let it go, you do it.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 31 August 2019, 10:28   #52
tero
Registered User

tero's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: M'Gladbach
Age: 42
Posts: 547
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
Quickly tested on OS 3.9 base without BB and the PDF file is seen correctly:
I guess it really is the winuae bug then. Which uae version are you using?


I don't have wine installed atm so i can't test winuae 4.2.
tero is offline  
Old 31 August 2019, 10:28   #53
honx
Registered User

honx's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 1,287
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
Okay, if my help isn't useful to you, just let it go, you do it.
you were first accusing me not to read properly:
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
I have the impression that you haven't read my treatment for the GURU
i just reacted the same way you did... nevermind...
honx is offline  
Old 31 August 2019, 10:34   #54
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,130
Quote:
Originally Posted by tero View Post
I guess it really is the winuae bug then. Which uae version are you using?
I don't have wine installed atm so i can't test winuae 4.2.
The problem is not WinUAE so am I use 4.2.0, if you listen to my tips you will probably solve
AMIGASYSTEM is offline  
Old 31 August 2019, 10:45   #55
tero
Registered User

tero's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: M'Gladbach
Age: 42
Posts: 547
And... the problem is WinUAE.
Well, the bug IS mentioned in the polybios manual.

It bothered me so i installed wine and WinUAE 4.2.1.
Same workbench same config and the pdf load just fine.
tero is offline  
Old 31 August 2019, 11:17   #56
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,130
Confirms 4.2.0 Stable generates GURU with polybios, with fix versions no problem

AMIGASYSTEM is offline  
Old 31 August 2019, 11:40   #57
tero
Registered User

tero's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: M'Gladbach
Age: 42
Posts: 547
This is a troublesome little bug. If it weren't mentioned in the polybios manual i would've never thought that uae could be the problem. Normally a user wouldn't read manuals of the library a program uses.

Maybe put a note in rnopdfs readme as this can't be fixed on fs-uae. (fs-uae 3.0 uses uae core of winuae 3.3)
It can take a while till fs-uae updates to 4.2. core.
tero is offline  
Old 02 September 2019, 08:21   #58
jPV
Registered User
jPV's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: RNO
Posts: 709
Quote:
Originally Posted by tero View Post
This is a troublesome little bug. If it weren't mentioned in the polybios manual i would've never thought that uae could be the problem. Normally a user wouldn't read manuals of the library a program uses.

Maybe put a note in rnopdfs readme as this can't be fixed on fs-uae. (fs-uae 3.0 uses uae core of winuae 3.3)
It can take a while till fs-uae updates to 4.2. core.
Thank you for hunting down this issue! I'm pretty sure I've seen the mention in the Polybios manual, but have totally forgotten it.

I'll add a note to the RNOPDF readme, but I'm not sure if I'm going to update the archives everywhere before a new actual version... maybe I'll put a note to the homepage first.
jPV is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Polybios PDF plugin for Hollywood released softwarefailure News 1 24 June 2019 09:31
PDF versions? Akira AMR contributions 0 12 May 2015 21:10
Pagestream 4 PDF? chocolate_boy support.Apps 7 12 March 2014 01:28
Amiga Future Magazine Archive Released on DVD (PDF format) AndreasM News 0 11 August 2009 02:11
PDF reader mtb support.Apps 4 19 September 2002 22:17

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08614 seconds with 16 queries