English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 30 August 2019, 17:10   #41
AC/DC HACKER!
Registered User

 
Join Date: Aug 2016
Location: DigitalCorruption/iNT
Posts: 395
Quote:
Originally Posted by britelite View Post
I'm pretty sure you didn't make any mp3's in the 80's
Hehe, oops. You're correct, and was a typo. Ah, well. I was playing a bit of music from the 80's when I typed that and it got stuck. You're correct, later 90's. That's what happens when I play Rush. The only band I can not always do 2 things at once with. Haha!

Anyway, I found some bugs in 3.25 last night. I'll see about repeating them and post here. I also encountered the MiamiDx bug but only when downloading..while AmigaAMP was playing MP3 - not any streaming. 3.23 is pretty stable, but I'll have to play with it a bit more. Real Amiga 4000 OS 3.1.4.1, and also make sure with 3.5.
AC/DC HACKER! is offline  
Old 30 August 2019, 17:40   #42
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,130
I don't have any problem Streaming with AmigaAMP v3.25 and a connection via Miami DX on WinUAE.

Last edited by AMIGASYSTEM; 31 August 2019 at 10:22.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 30 August 2019, 17:57   #43
AC/DC HACKER!
Registered User

 
Join Date: Aug 2016
Location: DigitalCorruption/iNT
Posts: 395
In the previous message I wasn't using WinUAE. Which is why I referenced my real 4000. I did notice some hangs with WinUAE last night..when using JIT and PPC decoding. I didn't test much as I was also doing other things. By hangs I mean AmigaAMP 3.25 playing a Rush song and then....the song stopped., and Amiga inside WinUAE wasn't responsive but I could press F12 and reset. I'll do more extensive with both WinUAE and real 4000 soon. I didn't think about it much in the 90's but I recently noticed an change I made in AHI prefs that helps music especially when any "s" word is sung in lyrics sound as it should..rather than a little distortion which my then speaks didn't help indicate well. I'm using Paula only...for 4000 and currently WinUAE. I don't stream anything with AmigaAMP...not yet. Just play files locally.
AC/DC HACKER! is offline  
Old 30 August 2019, 18:01   #44
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,130
I always use JIT on my systems, PPC system at the moment on WinUAE is not very usable, so the problem could be PPC.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 30 August 2019, 19:27   #45
starship
Registered User
 
Join Date: Nov 2016
Location: turkiye
Posts: 135
Cbr and vbr

Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
Even with MP3 CBR? because it only happens to me after I've played a lot of them at the same time.
Yes you are right they are cbr so Maybe good to convert them to vbr. I will try. Thanks.
starship is offline  
Old 30 August 2019, 19:46   #46
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,130
No the contrary, VBR create blocks, the developer is fixing the problem, CBR only if you open about twenty AmigaAMP
AMIGASYSTEM is offline  
Old 31 August 2019, 08:18   #47
AC/DC HACKER!
Registered User

 
Join Date: Aug 2016
Location: DigitalCorruption/iNT
Posts: 395
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
I always use JIT on my systems, PPC system at the moment on WinUAE is not very usable, so the problem could be PPC.
I'll agree, mate, that PPC for WinUAE isn't as "stable" as it could be. That has been shown many times with 3.1 to 3.9 as well as 3.1.4(.1). As well as OS 4.x.x. However, I'm checking between mpega.library with powerpc.lib and External decoders that AmigaAMP 3.23+ with WinUAE and real A4000+CSPPC.

I have libs of mpega for PowerPC.lib and PPC.lib.. Use mpega for PowerPC.lib and disable External for a little while. WinUAE seems to be functioning well that way for now. My 4000 also seems to be doing well that way. But..still testing as I'm able.

Quote:
Originally Posted by starship View Post
Yes you are right they are cbr so Maybe good to convert them to vbr. I will try. Thanks.
3.25 has some problems that 3.23 doesn't have. So, don't delete your CBR filed yet. All of my CBR and VBR seeeeeem to be playing in 3.23 fine so far. More checking to do.
AC/DC HACKER! is offline  
Old 01 September 2019, 20:17   #48
AC/DC HACKER!
Registered User

 
Join Date: Aug 2016
Location: DigitalCorruption/iNT
Posts: 395
Quote:
Originally Posted by TomSoniq View Post
Thanks for the detailed report. Ok, I need to have a look at 68k VBR handling then. Seems I haven't tested it well enough.
Greetings! I decided to do some further testing. I hope it helps you. Some of it you're already aware of.

AmigaAMP 3.25: Using OS 3.1.4.1 new intuition or not after a bit of playing CBR MP3 even pressing Pause before Stop will produce a hard crash if you seek while playing songs.

0100 000F - Yellow alert happened after 7 Rush songs in CBR, clicking next after 10 seconds from start of each song and on 7th pressing pause then stop a second after. This is with new intuition active. Crash 8000 00004. But as you'll read below, it's not OS 3.1.4 causing the problems.

Checking with VBR. Selected same 7 songs VBR and let 1 & 2 play for a few seconds then clicked next. In the 3rd I clicked pause then stop & resulted in a hard crash. It didn't produce any visible error - only locked the Amiga. Did a forced reset. Didn't clear it. Did another 3 finger reset & that reset it. 8002...I was typing and missed the rest.

Adjusting partition settings and switching to OS 3.5. Then using Reset with argument Hard. Great program.

Started 1st song of 7.. ABR, pressed pause then stop and crash. Doesn't matter if Play or Eject is used for requester to select songs. This crash wasn't hard. A simple 3-finger reset did it.

Testing with CBR files. Selected the 7 songs from clicking Play. List shows, 1st starts playing. Clicked pause, allowed 2 seconds for complete stop and possible cache flush. Clicked stop. Then clicked next, song loaded. I goofed - I clicked Previous vs Play. Song loaded. Plays for 3 seconds I paused - 2 seconds then Stop and crash, saw guru prompt attempt to display and Amiga reset.

Now using VBR. Same challenges. Switching to MPEGA WarpOS vs External. It also calculates song times incorrectly. As you commented most likely all crashes are related to AHI code you're using.

Checking 3.24 with External WOS. ABR first. I'm using stop on the same 7 songs, Next and Play. All doing well..times are correct - I see Kbps changing to reflect compression; 160, 320, 224 and so on. Not any crashes or locks. Exiting while playing a song.. Seems stable. Loading 3.24 again and checking CBR. All are doing well with Stop without Pause first. I'm going to go with VBR now. Exiting program while it's playing. Seems stable. Loading 3.24 again & playing VBR.. Added to the mix of stopping songs and starting from List and stopping without pause then selecting next song and clicking play. All doing well.

Adjusting partition settings and going back to OS 3.1.4.1 and will repeat with 3.24. I noticed with this one, Decoder: amp is lower cased. Looks better in all Upper or as Amp. 3.24's MP3 info is displayed well except for the year. If I drag the window larger everything shifts to accommodate except year.

Using OS 3.1.4.1.. A note, it's cool to see VAR identified before clicking play. I'm noticing also that when I click Eject to choose different songs/files the path or drawer isn't always reflecting the last sub-directory content currently displayed. But if I click into the drawer box and press enter where the artist (Rush) is it'll reflect the root of album names as sub-directories. Back to playing.. Thought I'd check for a possible crash.. When song playing I quickly clicked Next because sometimes people double click when meaning to single. It stopped play, loaded the next, without playing it loaded the next and is playing it. Doing it again.. Repeated well. Going to do it with previous. Cool! Seems to be doing well. I did it both ways with 3 clicks...playing fine. Exiting program while it's playing. Doing an Avail Flush. Got a little FAST RAM back. Loading again..

I'm going to shift around with some older MP3's.

I'm typing this while continuing to play different files as well as Rush. So far, 3.24 is a great version, pretty stable! The looks of it are very sweet and even while using Paula it sounds great. I also use the Equalizer active always and have it set for a little deeper base and changed treble. You done very well with this program! I loved it in the 90's and 1999 but I think I didn't really notice the quality of it then...as I am now, for those of us that are into eye candy as a great 2nd feature to function.

I can see where the AHI code you added is the limit for 3.25.

Oops...It just lost all sound output. I attempted to play an MP4 which resulted in a message of in unknown type. Then picked MP3s and though it shows them playing in whatever CBR, VBR, it's all silent. Exiting program. Exit seems clean. Loaded again. Picked a list from an album and sound is back. All is doing well again.

I haven't check Playlist creating or editing yet. Now I'm going to check 3.24 with WinUAE.. real machine A4000 + Picasso 4 + CSPPC did well.
AC/DC HACKER! is offline  
Old 01 September 2019, 21:57   #49
AC/DC HACKER!
Registered User

 
Join Date: Aug 2016
Location: DigitalCorruption/iNT
Posts: 395
Using WinUAE 4.2.1 PB 5...3.24 has stopped playing (as though Pause was pressed) totally but Amiga is active, although slowed from it. I'm thinking PPC bugs are causing it. I'm currently using ABR only files. 32 kbps is showing constantly, now showing different bit rates at all. Hmm.. The pausing of play is happening with External engine, and 2.4 040+ MPEGA I was using. Now using MPEGA WOS. Now I'm seeing 32 for a few seconds and 128 is now showing...steadily. Song ended, from same album and encoding I used. 32 is showing as Kbps, and not changing. Interesting that it shows differently through WinUAE and real A4000 this way. So far, zero freezing during playback. Several songs have completed. However time calculations aren't accurate for songs like they were with real world hardware. The affects might be WinUAE only related?? Merely wondering, I am not actually pointing a finger at anything yet. Only 1 song displayed 128. I have not seen 128 or any other number than 32 yet.

Before I switch to CBR 192 versions of these songs.. Something else I noticed while using WinUAE. Selecting more than 1 song from an album, the first song is loaded, and then the next song in the list is loaded AND played. It'll play if I use Previous or Double click in list. It's doing it in all multi-selections. Again, did not do this with A4000.

I'm done testing for a bit and observing.. Let this report stand as is.
AC/DC HACKER! is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AmigaAMP Released AMIGASYSTEM News 18 18 June 2019 16:01
AmigaAMP 3.20 Released AMIGASYSTEM News 0 04 January 2017 17:00
AmigaAMP 3.19 Released AMIGASYSTEM News 10 20 December 2016 18:50
AmigaAMP 2.18 released Paul News 0 07 January 2007 16:56
AmigaAMP 2.13 released Paul News 0 23 December 2004 17:04

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07128 seconds with 16 queries