English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 04 October 2018, 15:12   #1
trixster
Guru Meditating

 
Join Date: Jun 2014
Location: England
Posts: 1,723
Cybervision 64 vertical refresh rate

Hi,

I'm using a Cybervision 64 with picasso96.

At 1280x1024 the maximum vertical refresh rate I can set in Picasso96Mode in 16bit colour is 47Hz. Is this because I set 31khz for monitor type during the p96 installation? Should I have selected 54khz (or greater?)? My monitor is a dell 2001fp which is capable of horizontal 81khz.
trixster is offline  
Old 04 October 2018, 15:56   #2
zipper
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: finland
Posts: 1,612
It might be about the highest that the chip can do (at least without overclocking).
zipper is offline  
Old 04 October 2018, 18:02   #3
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 40
Posts: 7,996
I always select the highest frequency monitor type there is in the defaults, then dial the refresh rates down to 60Hz for each resolution.
Jope is offline  
Old 04 October 2018, 19:28   #4
trixster
Guru Meditating

 
Join Date: Jun 2014
Location: England
Posts: 1,723
So it looks like the maximum clock a CV64 will manage at 1280x1024 is 85mhz, and 60hz at this frequency requires about 105mhz. So as has been said, the Cv64 ramdac would have to be overclocked to achive 60hz.

Is this correct? Anyone with a cv64 managed 50 or 60hz at 1280x1024?
trixster is offline  
Old 04 October 2018, 20:06   #5
zipper
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: finland
Posts: 1,612
I suppose about 10 MHz overclock might be possible without tampering with the memory so you could get a little over 50 Hz. This gives some suitable hints due to CV64/3D http://members.iinet.net.au/~davem2/overclock/cv3d.html
zipper is offline  
Old 04 October 2018, 20:38   #6
trixster
Guru Meditating

 
Join Date: Jun 2014
Location: England
Posts: 1,723
Yeah, I think a 90mhz clock would give 50hz which would actually be fine. The MEMORYCLOCK tooltype does what it says (default clock is 54mhz) but I’m not sure how/if the pixel clock can be set similarly. Will have a read of that link, thanks.
trixster is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Don't run WinUAE at 50Hz refresh rate (DEBUNKED) Foebane support.WinUAE 38 31 January 2017 01:19
Forcing 50hz refresh rate with Intel HD GPU endre1952 support.WinUAE 0 28 December 2016 17:51
Sync to refresh rate jbl007 support.FS-UAE 7 19 April 2013 22:12
force refresh rate to 100hz fil support.WinUAE 2 20 August 2011 17:37
Display refresh rate problem icreadence support.WinUAE 4 14 March 2003 19:38

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 19:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.11191 seconds with 13 queries