English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 20 October 2015, 20:27   #61
jotd
Cat freak
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 46
Posts: 2,355
sometime life is fair: The fact that most kickemu games won't work isn't so bad since they work fine from HD without JST/WHDLoad in kickstart 1.3 (you still need to get cracked versions to get past protections).
jotd is offline  
AdSense AdSense  
Old 21 October 2015, 14:07   #62
dr.zeissler
Registered User

dr.zeissler's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Berlin / Germany
Age: 43
Posts: 50
That's fantastic THX!
Quit-Key is nice too!

superbe. thank you!
dr.zeissler is offline  
Old 21 October 2015, 23:19   #63
jotd
Cat freak
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 46
Posts: 2,355
Hi,

Small update of the program in the zone.

Tested games so far (I try to test the best ones: team 17, psyg, bitmap bros ... & the easiest ones):

AddamsFamily
Agony
AlienBreed
Assassin
BattleSquadron
BodyBlows
BodyBlowsGalactic
Cadaver
CadaverLevels
ChaosEngine
DesertStrike
F16-Falcon
FinalFight
FullContact
JamesPond
JungleStrike
Lotus2
MagicPockets
Prince Of Persia
Project-X SE
Qwak
RoboCop
Shadow Of the Beast
Shinobi
Speedball
SpeedBall2
SuperCars
Superfrog
Xenon2
Z-Out
Zool

Last edited by jotd; 23 October 2015 at 22:00.
jotd is offline  
Old 23 October 2015, 22:00   #64
jotd
Cat freak
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 46
Posts: 2,355
The bad news: save hiscore tend to lock up the machine. Must be a JST bug, I have to investigate it.
jotd is offline  
Old 26 October 2015, 10:00   #65
Retro1234
Bo Bo

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: 5150
Posts: 3,933
Wow new JST makes me want to do up my A500
Retro1234 is offline  
Old 26 October 2015, 13:06   #66
dr.zeissler
Registered User

dr.zeissler's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Berlin / Germany
Age: 43
Posts: 50
Not direct JST, but the videos from 30year-anniversary in amsterdam are very interesting!

[ Show youtube player ]
[ Show youtube player ]
[ Show youtube player ]
[ Show youtube player ]
[ Show youtube player ]
[ Show youtube player ]
[ Show youtube player ]
dr.zeissler is offline  
Old 18 November 2015, 17:12   #67
dr.zeissler
Registered User

dr.zeissler's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Berlin / Germany
Age: 43
Posts: 50
Checking out the new JST-Version soon. My final A2000/1.3 has arrived, the 386sx has arrived, the combo-floppy 3,5+5,25 has arrived...more soon.

Thx
Doc!
dr.zeissler is offline  
Old 07 December 2015, 21:39   #68
olesio
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Poland
Posts: 337
Hello.

Is it possible to run JST on CDTV? I tried version 5.0 from TheZone but it reboots under my WinUAE's emulation tests. Iso made using Make CD was ok.

If anyone have JST version 1.4 or other working under kickstart 1.3 please upload it and let me know here. Thanks in advance and sorry for bad English.
olesio is offline  
Old 07 December 2015, 21:58   #69
jotd
Cat freak
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 46
Posts: 2,355
Should work, since it supports kickstart 1.3.
Have you tested a A500 config in winuae? here it works fine.

JST 1.4 won't be very helpful to run most of WHDLoad slaves, because it only supports up to slave version 6 or 7 (not sure). 5.0 supports up to v15 in some cases.
jotd is offline  
Old 08 December 2015, 03:07   #70
olesio
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Poland
Posts: 337
I tried something small to fit on adfs with base WB 1.3 files in C and JST from archive in The Zone. In directory mounted as HDD with kickstart 3.1 under WinUAE 2.6.0 all is fine. But when I try boot prepared adf I hear beep sound and see pink colour screen. When I prepare ISO with CDTV.TM using Make CD I got "Error: no or wrong arguments given". I attached adf and iso to test.

What I'm doing wrong? What kind of games I can test to launch. Do I need original slaves from http://jffabre.free.fr/amiga/patchfiles.html site or I can use most of WHDLoad slaves if game can be loaded on 1 MB - 1,5 MB machine? Please explain me what is wrong. Sorry for any errors in my bad English Thanks in advance for help.

EDIT: I prepared adf with 1.3 compatibile with "Action Fighjter" JST from Retroplay's FTP. And it works fine. But under CDTV when I prepared empty workbench with CLI and JST and try to launch JST AF.JOTD (I renamed slave to fast typing in cli and I had problem with longer name previously) - CDTV reboots.

@jotd: can I upload you my iso somewhere and PM you url (you maybe can figure what is wrong under WinUAE by Yourself)? Because it containt some files from WB 1.3 adf, which are probable still copyrighted. Is it possible to prepare CDTV JST anyhow? Or JST cannot run because CDTV emulated under WinUAE do not have RAM: location?

Or maybe is it some method to emulate Amiga 500+ with CDTV as one Polish dude shows in movies on YouTube (username MGR Zygadlo, but all comments are in Polish language). I wanted to help Him create some compilation of games on CDTV which will execute fast from simple text menu with setmap. But I stuck with this reboot problem. Any explains and help welcome.
Attached Files
File Type: zip jst_13_rom_tests.zip (454.1 KB, 57 views)

Last edited by olesio; 08 December 2015 at 04:26.
olesio is offline  
Old 08 December 2015, 09:15   #71
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 3,133
Ciao olesio, I have tested the floppy image with ADF A500 Kick1.3 and the ISO with emulation CDTV, and I found that the problem is only the missing memory, if you try to add on WinUAE 1,8 Mega of "Fast Ram", InternationalKarate si avvia senza problemi starts without problems with both A500 with the CDTV.

I did not understand the problem long names, but if the CDTV see filenames truncated, this should solve the problem by creating the ISO mode "Rock Ridge" with MasterISO, as in [ Show youtube player ]. I enclose also [ Show youtube player ] showing the various menus created to start the games by function keys, that I like to do many years ago for my children now big with more than 30 years)
AMIGASYSTEM is online now  
Old 08 December 2015, 10:46   #72
jotd
Cat freak
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 46
Posts: 2,355
okay guys tell me if you still need my investigating. will be happy to do so. and remember: JST 5.0 still has a lot of bugs. One of them being unable to write and swap back to the game. I'll add a "NOSWAP" option, so CDTV/CD32 users won't be bothered by the problem.
jotd is offline  
Old 08 December 2015, 14:39   #73
olesio
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Poland
Posts: 337
@AMIGASYSTEM: thanks for reply. I know how to prepare menus using setmap so it is no problem for me. I created many hdfs and online Kaillera compilations some time ago. Anyway, if you say it is memory problem so it is not possible to run JST 5.0 wit Amiga 500+ with CDTV even if we have additional extension of memory. Total ammount will not be 2 MB. Can you upload or attach CDTV iso image where you have working HDD game with JST 5.0?

@jotd: thanks for reply too. If you know how to some HDD games get working under JST and CDTV this can help me. Because like I wrote under kickstar 3.X I did not seen any problem with JST. Only under pure CDTV.
olesio is offline  
Old 08 December 2015, 15:05   #74
Retro1234
Bo Bo

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: 5150
Posts: 3,933
You could try
JST GameNameHD DELAY HDLOAD
Retro1234 is offline  
Old 08 December 2015, 15:22   #75
olesio
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Poland
Posts: 337
@Boo Boo: thanks, but unfortunetly command with this paramerers under Workbench CLI still reboots CDTV after few seconds of power led status blinks under WinUAE. Other ideas?
olesio is offline  
Old 08 December 2015, 17:30   #76
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 3,133
Quote:
Originally Posted by olesio View Post
@AMIGASYSTEM: Can you upload or attach CDTV iso image where you have working HDD game with JST 5.0?
I used your ISO image, that you've attached here on the forum, I attached Video Tube showing what was said.

[ Show youtube player ]
AMIGASYSTEM is online now  
Old 08 December 2015, 19:04   #77
olesio
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Poland
Posts: 337
Ah lame me - I increased wrong memory. Now it is ok. Thanks for video. But it is still question is JOTD can do something to launch games by JST when we have only about 1 MB of free memory. So I still waiting when he test it my other ISO which I send him on PM. It will be nice if something can be done with very low memory amount.
olesio is offline  
Old 08 December 2015, 19:28   #78
jotd
Cat freak
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 46
Posts: 2,355
1MB is very very small. The best I could do at the time with older versions of JST was running games on 2MB...
And now I cannot even reproduce that. the new JST needs trimming of the useless/less useful parts.
jotd is offline  
Old 08 December 2015, 20:10   #79
olesio
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Poland
Posts: 337
So for pure CDTV connected to Amiga 500+ there will be no method to launch games under JST 5.0?
olesio is offline  
Old 08 December 2015, 20:16   #80
Retro1234
Bo Bo

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: 5150
Posts: 3,933
JST and WHDload = No No on 1mb
Retro1234 is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
JST 1.4 for KS 1.3 Gaula92 request.Apps 6 26 February 2013 06:58
JST Kickstart 1.3 Josh request.Apps 5 17 February 2012 21:33
A1200 Kickstart 3.1 - Light gray screen before Kickstart Sallinen support.Hardware 7 21 November 2008 21:22
Mercs Jst The Master project.WHDLoad 9 05 June 2006 21:00
JST problems someamigauser support.Apps 1 04 October 2002 07:40

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 23:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09218 seconds with 14 queries