English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 03 November 2019, 21:51   #1
richiev4
Registered User

 
Join Date: Oct 2018
Location: Swindon
Posts: 17
New 4.1 install

Hi

SO I've managed to bet OS4.1 installed in WimUAE, and everything boots correctly. I do have a few questions.

1. I cant get the resolution to load correctly

2. If i try to add my PC hard drives it wont boot

Any help would be great

Thanks
Rich

ps I've attached my config file
Attached Files
File Type: uae 41Final.uae (13.9 KB, 50 views)

Last edited by richiev4; 03 November 2019 at 21:57.
richiev4 is offline  
Old 04 November 2019, 02:52   #2
LanceT
Registered User

LanceT's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Location: NC /USA
Posts: 58
The only major difference in your config and mine (os4.1F) is your harddrive is being assigned as dh1: and not dh0:
Can't help you with the PC drives as I make it a rule not to add PC drives at startup.
If you are manually adding them make sure to uncheck bootable.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DIFFS.jpg
Views:	252
Size:	208.6 KB
ID:	65086  

Last edited by LanceT; 05 November 2019 at 23:26.
LanceT is offline  
Old 04 November 2019, 21:25   #3
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,591
Disable JIT. It can cause side-effects in PPC-only config. It won't affect PPC speed.

ROM -> Board type (at the bottom of panel) -> Indirect 128k. This enables UAE expansions (including directory harddrives). But only use them for data transfer purposes, performance is not that good and it can randomly hang.

Harddrive device name is only a placeholder when using RDB hardfiles.
Toni Wilen is offline  
Old 05 November 2019, 18:43   #4
richiev4
Registered User

 
Join Date: Oct 2018
Location: Swindon
Posts: 17
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Disable JIT. It can cause side-effects in PPC-only config. It won't affect PPC speed.

ROM -> Board type (at the bottom of panel) -> Indirect 128k. This enables UAE expansions (including directory harddrives). But only use them for data transfer purposes, performance is not that good and it can randomly hang.

Harddrive device name is only a placeholder when using RDB hardfiles.
That worked and I can boot correctly, but I cant see the directory I've added?

Do I need to set in a certain way?

Thanks Again
Rich
richiev4 is offline  
Old 05 November 2019, 19:22   #5
Bodhi1969
Registered User

 
Join Date: Oct 2019
Location: Gummersbach / Germany
Age: 50
Posts: 10
Sorry, but I have a question. Does it matter which version of OS 4.1 one wants to run with winuae? I just read that it only works with 4.1 classic. Is that right?
Bodhi1969 is offline  
Old 15 December 2019, 07:49   #6
digitalMedic
Registered User

digitalMedic's Avatar
 
Join Date: Nov 2019
Location: Michigan/US
Posts: 48
Quote:
Originally Posted by Bodhi1969 View Post
I just read that it only works with 4.1 classic. Is that right?
That is correct, 4.1 Classic
digitalMedic is offline  
Old 15 December 2019, 15:36   #7
Tomislav
Registered User

 
Join Date: Aug 2014
Location: Zagreb / Croatia
Posts: 193
Yup, Classic means that it runs only on clasic Amigas (Amigas with MC680x0) with PPC card (Blizzard and CyberStorm). WinUAE is only for emulating MC680x0 Amigas.

NON-Classic AmigaOS 4.1 runs on AmigaOne, Sam4x0 and some other PPC machines which don't have MC680x0. Those machines machines are not MC680x0 Amigas and WinUAE don't emulate them.
Tomislav is offline  
Old 15 December 2019, 15:56   #8
White
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: italy
Posts: 542
Works with winuae amigaos 4.1 classic final edition update 1 and you can do many things with it. (I5 or higher recommended processor)
Not the classic 4.1 with update1-6 where in practice you can't do anything about it. (even if it works equally but is very limited)

Last edited by White; 15 December 2019 at 16:41.
White is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help with install nufc179 support.WinUAE 4 03 May 2018 21:02
Os install locksmith Amiga scene 6 27 September 2015 14:55
Re-Install ? Washac support.Apps 2 08 February 2010 21:53
How to install something on HD? S. Campbell support.WinUAE 9 07 September 2004 23:47
How do i install a HD? Reppyboyo support.Hardware 3 05 April 2003 12:35

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 06:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06896 seconds with 14 queries