English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 04 October 2008, 15:06   #1
Another World
 
Posts: n/a
Question Games that go "out of screen"

Someone can explain me why some games (see example picture)
don't fit in the screen even if i use WinUAE at the windowed resolution of 640 x 512 ?

Last edited by Another World; 09 November 2008 at 15:25.
 
Old 04 October 2008, 15:15   #2
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 41
Posts: 24,012
Which game is this Anither World? Can you see the whole screen if you set the window to 720x576 ?
TCD is offline  
Old 04 October 2008, 15:15   #3
john4p
Local Moderator
john4p's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Germany
Posts: 4,430
Overscan - try 720x576 for these games.
john4p is offline  
Old 04 October 2008, 15:45   #4
laser
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Location: Argentina
Age: 46
Posts: 648
Quote:
Originally Posted by Another World View Post
Someone can explain me why some games
(see example picture)
don't fit in the screen even if i use WinUAE at the
windowed resolution of 640 x 512 ?
some games like wendetta 2175,benefactor or alien breed series use a high overscan and run for ex at 350x270 .......instead a normal 320x256
on winuae if you have doubled the line you need the double of that numbers...
so ...you need at least a 700x540 screen
laser is offline  
Old 05 October 2008, 02:14   #5
bLAZER
Awesome to the max

bLAZER's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Gothenburg / Sweden
Age: 43
Posts: 971
I never got this either... so what's the highest possible resolution a normal Amiga (500) can show?
bLAZER is offline  
Old 05 October 2008, 02:19   #6
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 41
Posts: 24,012
Quote:
Originally Posted by bLAZER View Post
I never got this either... so what's the highest possible resolution a normal Amiga (500) can show?
Like john said in overscan it seems like 360x288 pixel. There are some games that need that resolution to be displayed correctly and even more demos
TCD is offline  
Old 05 October 2008, 02:20   #7
Another World
 
Posts: n/a
@TheCyberDruid

http://hol.abime.net/92

Last edited by Another World; 09 November 2008 at 15:21.
 
Old 05 October 2008, 02:26   #8
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 41
Posts: 24,012
Thanks for the info Another World, but in this game setting the resolution higter will have no effect on the displayed screen (just try it with 720x576). However there are some games which need a higher resolution
TCD is offline  
Old 05 October 2008, 02:29   #9
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 48
Posts: 11,881
800x600 should be enough for Benefactor.
Retro-Nerd is offline  
Old 05 October 2008, 02:33   #10
Another World
 
Posts: n/a
720 x 576 version

Last edited by Another World; 09 November 2008 at 15:24.
 
Old 05 October 2008, 02:33   #11
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 41
Posts: 24,012
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
800x600 should be enough for Benefactor.
Even 640x512 does It's a pity my TFT doesn't support it even if it's native resoultion is 1280x1024

@Another World
You see in this game increasing the screen size has no effect
TCD is offline  
Old 05 October 2008, 02:37   #12
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 48
Posts: 11,881
Nope, 640x512 is no large enough. 720x576 shows the whole screen.
Retro-Nerd is offline  
Old 05 October 2008, 02:39   #13
BippyM
Global Moderator

BippyM's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Nottingham, UK
Age: 44
Posts: 8,941
most common is 352x288 I think!
BippyM is offline  
Old 05 October 2008, 02:40   #14
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 41
Posts: 24,012
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
Nope, 640x512 is no large enough. 720x576 shows the whole screen.
Hmm, when I look at Another World screenshots there is just a black border in the 720x576 screenshot, but not more of the playfield. Am I missing something here?
TCD is offline  
Old 05 October 2008, 02:41   #15
hipoonios
Amiga Hardcore Gamer

hipoonios's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Sweden
Age: 41
Posts: 1,207
Most common in my experience is 640x400/480/512.
hipoonios is offline  
Old 05 October 2008, 02:42   #16
Another World
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
Hmm, when I look at Another World screenshots there is just a black border in the 720x576 screenshot, but not more of the playfield. Am I missing something here?
This

Last edited by Another World; 09 October 2008 at 09:35.
 
Old 05 October 2008, 02:42   #17
BippyM
Global Moderator

BippyM's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Nottingham, UK
Age: 44
Posts: 8,941
I'm talking Amiga resolutions.. Double them for winuae
BippyM is offline  
Old 05 October 2008, 02:48   #18
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 41
Posts: 24,012
Quote:
Originally Posted by Another World View Post
This
Hmm? That part of the screen is also in your first post with the 640x512 resolution.
TCD is offline  
Old 05 October 2008, 02:50   #19
Another World
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
Hmm? That part of the screen is also in your first post with the 640x512 resolution.
Nope

It's just a little line down the score
 
Old 05 October 2008, 02:55   #20
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 48
Posts: 11,881
640x512



720x576

Retro-Nerd is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How "Brick Games" and "Game' n' Watches" works Leandro Jardim Retrogaming General Discussion 2 03 August 2013 18:48
"Reminder "Lincs Amiga User Group aka "LAG" Meet Sat 5th of January 2013" rockape News 4 30 January 2013 01:06
CD32 Image-Name-Bug: "...(bla)[!].zip" -> "...(bla)[" / "...[test].zip" -> "...[tes" cfTrio support.WinUAE 8 18 December 2012 17:31
RTG "full-screen" vs. "full windowed" - advantages/disadvantages? ral-clan support.WinUAE 2 19 April 2011 02:15
Problems with "Thespywholovedme", "Flood", "Shinobi" sareks support.Games 12 03 May 2006 15:52

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 06:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08802 seconds with 13 queries