English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 22 March 2019, 17:43   #81
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Age: 45
Posts: 3,445
Quote:
Originally Posted by jdryyz View Post
WHDLoad version works on this machine. I want to see the excellent Ross trainer though!
There's a WHDLoad version of Ross' Ultimate Edition.
http://grandis.nu:81/eabsearch/searc...xclude=&limit=
Retroplay is offline  
Old 22 March 2019, 19:57   #82
jdryyz
Registered User

jdryyz's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: USA
Posts: 114
Thanks!
jdryyz is offline  
Old 22 March 2019, 23:25   #83
xboxown
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Vancouver/Canada
Posts: 505
Quote:
Originally Posted by ross View Post
Hi all, i'm proud to present "Ziriax - Ultimate Edition":


It's a 100% ADF working version of the 1990 game by "The Whiz Kidz", trained and enhanced.
Actually is the only full working version existing.


All is born in this thread:
http://eab.abime.net/showthread.php?t=88891, from message #5 onward.

There is also some old posts about it:
http://eab.abime.net/showthread.php?t=78527, http://eab.abime.net/showthread.php?t=66749
and an interview with the original programmer:
http://www.abime.net/interviews/view/interview/id/74

Now game make use of the 2nd joystick button for the weapon selection and
use memory above 512kb to cache data and cut down loading time.
A complete trainer option screen [+6] is at disposal with a selectable new "max power-up",
start level, invincibility and other cheat.
Finally a proper end of the game can be reached.

Fixing this game was a fun journey, i've discovered even some bugs not directly related to the game .
Yes, there was several bugs.. Anyway the game engine is really good!





More significative patches:
- support all Amiga (ocs to aga, 020+, every memory configuration)
- do not crash anymore on level 3 or other "strange" situation
- end of game/credit part is reachable
- high scores table works properly
- standard 880k ADF, fast loading
- use extra-memory if available

The history of this game has been very troubled, so it deserve to be properly preserved.
A big thanks to all involved (credits in the initial intro).

In The Zone! Enjoy!
I looked at the zone and I couldn't find it there.
xboxown is offline  
Old 23 March 2019, 00:19   #84
Superman
Registered User

Superman's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Wakefield
Age: 44
Posts: 769
Quote:
Originally Posted by xboxown View Post
I looked at the zone and I couldn't find it there.

Look again I just reupped it for you
Superman is online now  
Old 23 March 2019, 00:35   #85
xboxown
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Vancouver/Canada
Posts: 505
Hey...there it is!! Hehehe Thanks for re-UPPING it to me
xboxown is offline  
Old 12 May 2019, 14:57   #86
haynor666
retro maniac

haynor666's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Tarnobrzeg/Poland
Age: 41
Posts: 1,705
I started this version yesterday. Very hard game but I'm slowly moving forward. Thanks for work Ross and StingRay.

BTW. I have small graphician errors during playing. I tried to test disk straight from disk but to my suprise game didn't start on EC030 with 32Mb Fast.

Last edited by haynor666; 12 May 2019 at 15:54.
haynor666 is offline  
Old 09 January 2020, 17:08   #87
hooverphonique
ex. demoscener "Bigmama"

 
Join Date: Jun 2012
Location: Fyn / Denmark
Posts: 1,050
Is it just me, or does it say 'Ross 128b' in the logo!?
hooverphonique is offline  
Old 09 January 2020, 18:36   #88
ross
Per aspera ad astra

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Age: 49
Posts: 2,425
Quote:
Originally Posted by hooverphonique View Post
Is it just me, or does it say 'Ross 128b' in the logo!?

[ Show youtube player ]
ross is offline  
Old 09 January 2020, 21:40   #89
malko
Ex nihilo nihil

malko's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: CH
Posts: 2,609
Funny planet's name and a really interesting documentary
malko is offline  
Old 10 January 2020, 00:25   #90
acd2001
Zone Friend
acd2001's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Italy
Posts: 43
Ross, i have a crash...

Today, i was playing with Ziriax 100% CRC32: A54E4F25, on WinUAE 4.3.0 quick start a500 and on level 3's boss the game crashed.
I restarted using trainer (only invincible and jump to level 3 directly) and
crash again.
I have a savegame and, not always, the game crash with WinUAE HALT3
Attached Files
File Type: zip savestates.zip (712.5 KB, 20 views)
acd2001 is offline  
Old 10 January 2020, 00:43   #91
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,581
Just a suggestion, try using a Quickstart "A500 - 1.3 ROM, ECS Agnus, 512 KB Chip RAM + 512 KB Slow RAM".
DamienD is online now  
Old 10 January 2020, 01:02   #92
ross
Per aspera ad astra

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Age: 49
Posts: 2,425
Quote:
Originally Posted by acd2001 View Post
Today, i was playing with Ziriax 100% CRC32: A54E4F25, on WinUAE 4.3.0 quick start a500 and on level 3's boss the game crashed.
I restarted using trainer (only invincible and jump to level 3 directly) and
crash again.
I have a savegame and, not always, the game crash with WinUAE HALT3
hmm, something wrong in this emulation setup..
Cycle exact is not ticked.
ross is offline  
Old 10 January 2020, 01:24   #93
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,581
Quote:
Originally Posted by ross View Post
hmm, something wrong in this emulation setup..
Cycle exact is not ticked.
Yup, that's an absolute must for all A500 / A500+ / A600 games
DamienD is online now  
Old 10 January 2020, 06:46   #94
xubidoo
Scoobydoo

xubidoo's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Location: Accrington, UK
Posts: 291
running the whdload version on my CD32, most of the enemies seem to have corrupted gfx, will try the adf tomorrow and see if thats the same.
xubidoo is offline  
Old 10 January 2020, 18:25   #95
acd2001
Zone Friend
acd2001's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Italy
Posts: 43
ECS + cycle exact = no more crash
I don't understand why quickstart mode don't include cycle exact !?

acd2001 is offline  
Old 10 January 2020, 18:31   #96
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 48
Posts: 11,881
Quote:
Originally Posted by acd2001 View Post
ECS + cycle exact = no more crash
I don't understand why quickstart mode don't include cycle exact !?




It does. But you have to pull the "Compatibility vs Required CPU" slider to the most left = Best compatibility.
Retro-Nerd is offline  
Old 11 January 2020, 01:28   #97
Dunny
Registered User

Dunny's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Scunthorpe/United Kingdom
Posts: 1,385
Quote:
Originally Posted by malko View Post
Funny planet's name and a really interesting documentary
Also one of the starting points available in Elite: Frontier on the Miggy
Dunny is offline  
Old 13 January 2020, 02:19   #98
xubidoo
Scoobydoo

xubidoo's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Location: Accrington, UK
Posts: 291
Quote:
Originally Posted by xubidoo View Post
running the whdload version on my CD32, most of the enemies seem to have corrupted gfx, will try the adf tomorrow and see if thats the same.

Unfortuantly the ADF is a no go, while i can mount the ADF in workbench, its is a nDOS disk so i cant play it, as i cannot reset my CD32 and have the ADF load instead.


Might just be a whdload/030 problem , have tried a few ways of loading with tooltypes etc and nothing changed, game runs and sounds fine, is just the enemy graphics that are corrupted.
xubidoo is offline  
Old 13 January 2020, 10:51   #99
ross
Per aspera ad astra

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Age: 49
Posts: 2,425
Quote:
Originally Posted by xubidoo View Post
Might just be a whdload/030 problem , have tried a few ways of loading with tooltypes etc and nothing changed, game runs and sounds fine, is just the enemy graphics that are corrupted.
What is the slave you are using?
Can you post a picture of the corruption?
ross is offline  
Old 14 January 2020, 00:27   #100
xubidoo
Scoobydoo

xubidoo's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Location: Accrington, UK
Posts: 291
am using the whdload version that retroplay posted above.
Sorry about the poor quality, its on a crt tv, hopefully u can make it out, its on virtually all enemies

https://imgur.com/SQjfglN

https://imgur.com/YiiugLP

also does it quite badly as the huge ship at the start slowly flys across the screen (ship sort of flickers on and off with an orange-ish type background behind the ship), but each time i tried to get a pic it didnt show up gah

Running on machine in my sig, no problems with other games.

Last edited by xubidoo; 14 January 2020 at 00:33.
xubidoo is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ziriax - Great amiga shmup Shatterhand Nostalgia & memories 42 18 April 2016 15:43
Ziriax, Zarathrusta and Deliverance CodyJarrett project.Amiga Lore 6 07 March 2013 03:50
Gloom 3 ''Ultimate Gloom'' Zombie Edition (CD32) bagpipes support.WinUAE 25 22 September 2010 20:53
ZIRIAX at last !!! dlfrsilver project.SPS (was CAPS) 6 30 March 2006 00:11
adf to disk and ziriax tassy New to Emulation or Amiga scene 4 10 March 2002 23:42

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09781 seconds with 16 queries