English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.MAGE

 
 
Thread Tools
Old 27 January 2019, 11:31   #1721
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,832
Quote:
Originally Posted by TroyWilkins View Post
Oh wow, that was quick! I seriously didn't expect Floor 13 to be added, as it's not the most action packed game, but I really appreciate that it has been, thank you.
It would be interesting to share your thoughts on this game as to why you enjoy it?
ransom1122 is offline  
Old 27 January 2019, 11:36   #1722
Viceroy
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Location: Sunderland
Posts: 607
Thanks yet again DD ;-)
Viceroy is offline  
Old 27 January 2019, 11:43   #1723
TroyWilkins
Registered User

TroyWilkins's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Tasmania, Australia
Posts: 435
Quote:
Originally Posted by ransom1122 View Post
It would be interesting to share your thoughts on this game as to why you enjoy it?
That's actually a really good question. I don't really know why to be totally honest.

Perhaps because it's a bit of a time capsule now from late 80s/ early 90s in the United Kingdom, which I find interesting as it's so different to what I experienced in the same time period here in Australia. I remember seeing on the news and reading about the troubles with the IRA for example, but I find this gives an interesting perspective.

Perhaps it's the interactive novel kind of approach it takes, as an avid reader I appreciate the written descriptions and seeing what will happen if I choose to infiltrate an organisation, rather then, or as well as, spreading disinformation about the organisation.

Perhaps it's got something to do with the fact that you never feel rushed. It doesn't matter how long you think about what you're going to do next. I've never been good at twitch reaction type games, and this is one I can play while I'm doing something else, and just walk away from and come back to any time I want, not even needing to pause the game.

Perhaps it's the level of distance it gives you, kind of a distancing from the actual events. I mean, you can order to make someone disappear, but you're not the one that does it, you're just the one who orders it be done.

And perhaps I just can't put it into words, which seems to be the most accurate response. It kind of reminds me of the game "Papers, please", if that's any help?

Last edited by TroyWilkins; 27 January 2019 at 11:54.
TroyWilkins is offline  
Old 27 January 2019, 12:08   #1724
dax
Registered User

 
Join Date: Dec 2015
Location: Warsaw
Posts: 51
TNX for the link #19


As about Zerosphere...

Over at the poly.play store, you can purchase a boxed version on disk or CD ROM edition 2018 or download version 2015 from here:
http://heckmeck.de/demoscene/zerosphere/

2018 edition feature updated and completely new levels, CD³² support, new enemies, hiscore saving, and much more!

Damien: plz, add screens and configuration for Zerosphere. For those that don't want to buy v2018 yet, but want to check v2015 first

Last edited by dax; 27 January 2019 at 12:16.
dax is offline  
Old 27 January 2019, 12:53   #1725
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,474
Quote:
Originally Posted by Qun Mang View Post
Looking forward to it, Damien. So much for not finding enough good games to make an update, eh? Two updates since that statement.
Trust me, it was a struggle to put this latest update pack together...

Quote:
Originally Posted by Qun Mang View Post
Started looking at some other games again and wanted to mention The Adventures of Willy Beamish should have 1MB chip RAM selected otherwise there is no music. It wasn't playing the music so I looked and saw it was set to 512K, so I bumped it up to 1MB and now the music plays.
Ooops, silly me... adjusted configuration file attached.

Just extract into C:\WinUAE\Configurations

Quote:
Originally Posted by Qun Mang View Post
Also, haven't figured this one out yet, but when you lose your last life on Space Ace it glitches out and stays on the death scene with noise and then the soundtrack playing- have to reset at that point. Also, at the start, after the intro there is a glitched screen that stays until you press the mouse button- is that supposed to be a trainer screen by chance? No worries on fixing this one though (assuming of course it's not just due to a bad crack), at least not for me- I was just taking a look and would actually rather play the version I bought for PC.
You mean this screen:



This is usually a screen that crackers add to signify changing disks.

I tested the game without using the trainer and lost all my lives. Indeed you then get a similar screen and have no choice but to reset:



Guess I'll try the other trained set instead i.e. "[cr Bencor Brothers][t +1 Bencor Brothers]"

Last edited by DamienD; 12 February 2019 at 23:10.
DamienD is online now  
Old 27 January 2019, 12:55   #1726
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,474
Quote:
Originally Posted by dax View Post
TNX for the link #19


As about Zerosphere...

Over at the poly.play store, you can purchase a boxed version on disk or CD ROM edition 2018 or download version 2015 from here:
http://heckmeck.de/demoscene/zerosphere/

2018 edition feature updated and completely new levels, CD³² support, new enemies, hiscore saving, and much more!
Here you go; attached are the Zerosphere Collector's Edition files

This is only the configuration file, title and sshot.

Quote:
Originally Posted by dax View Post
Damien: plz, add screens and configuration for Zerosphere. For those that don't want to buy v2018 yet, but want to check v2015 first
...but this is already in my collection and has been since the release of the free / final edition, back in 2015 or whenever it was
Attached Files
File Type: rar Zerosphere Collector's Edition_Config & SShots.rar (22.1 KB, 36 views)
DamienD is online now  
Old 27 January 2019, 13:03   #1727
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,474
Quote:
Originally Posted by stainy View Post
Hey DD.. Is that Marble madness cd32 with original audio added to the collection yet ?
...I'm not going to add jotd's modification to my collection.

As mentioned here, I don't add in CD32 / CDTV games.

Personally, if I want the arcade music etc. I'll just play via MAME

Anyway, I did create a quick package for malko as he begged me... grab it from The Zone! before it disappears.
DamienD is online now  
Old 27 January 2019, 13:40   #1728
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,474
Quote:
Originally Posted by Qun Mang View Post
Also, haven't figured this one out yet, but when you lose your last life on Space Ace it glitches out and stays on the death scene with noise and then the soundtrack playing- have to reset at that point. Also, at the start, after the intro there is a glitched screen that stays until you press the mouse button- is that supposed to be a trainer screen by chance? No worries on fixing this one though (assuming of course it's not just due to a bad crack), at least not for me- I was just taking a look and would actually rather play the version I bought for PC.
Yup, bad crack

I've now replaced with the "[cr Bencor Brothers][t +1 Bencor Brothers]" set...

This definitely works 100% as I used the cheat to verify and watched the complete game. Also tested loosing all lives and the game restarts successfully

Finally, added in a "SpaceAce_Cheats.txt" file

...so, please just do the following:
  • Delete the <gamedir> "C:\WinUAE\Games\Space Ace".
  • Download and extract the attached into C:\WinUAE.

Last edited by DamienD; 12 February 2019 at 23:10.
DamienD is online now  
Old 27 January 2019, 16:30   #1729
malko
Ex nihilo nihil

malko's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: CH
Posts: 2,588
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
[...] I did create a quick package for malko as he begged me... [...]
malko is offline  
Old 27 January 2019, 16:38   #1730
enzoboss
Registered User
enzoboss's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Location: Cava de' Tirreni/Nocera Superiore - Italia
Posts: 68
A nice heavy update, thanks DamienD.
enzoboss is offline  
Old 27 January 2019, 16:39   #1731
enigma776
Bringer of Death

enigma776's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: UK
Age: 36
Posts: 151
Oh wow another update, nice work as usual. Nice Floor 13 and Sixth sense.
enigma776 is offline  
Old 27 January 2019, 17:05   #1732
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,474
Bah, today I had the chance to recheck everything in Update Pack #19 (which I usually do)...

Made two small mistakes with the following configuration files:

Syndicate.uae:
Not a big one, but for some reason I forgot to add all disks into the Diskswapper.

The Legend of the Elves [AGA].uae:
In my testing I had used 720x576 but for some reason left this out of the final configuration file...


Sorry guys, download and extract the following into "C:\WinUAE\Configurations" to rectify.

Last edited by DamienD; 12 February 2019 at 23:10.
DamienD is online now  
Old 27 January 2019, 17:30   #1733
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,832
OMG you added a request I suggested.
ransom1122 is offline  
Old 27 January 2019, 19:05   #1734
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,474
Sigh... two more corrections to my collection
  • Resident Evil [AGA] should be named Amiga Resident Evil [AGA].
  • Robocop 4 should be named RoboCop 4.
So please delete the following;
C:\WinUAE\Configurations:
... Resident Evil [AGA] [unreleased] [demo].uae
... Robocop 4.uae

C:\WinUAE\Games:
... Resident Evil AGA
... RoboCop 4
Finally, download and extract the attached into "C:\WinUAE"...

Last edited by DamienD; 12 February 2019 at 23:10.
DamienD is online now  
Old 27 January 2019, 19:30   #1735
enigma776
Bringer of Death

enigma776's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: UK
Age: 36
Posts: 151
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Sigh... two more corrections to my collection
  • Resident Evil [AGA] should be named Amiga Resident Evil [AGA].
  • Robocop 4 should be named RoboCop 4.
So please delete the following;
C:\WinUAE\Configurations:
... Resident Evil [AGA] [unreleased] [demo].uae
... Robocop 4.uae

C:\WinUAE\Games:
... Resident Evil AGA
... RoboCop 4
Finally, download and extract the attached into "C:\WinUAE"...
Can't win them all We all appreciate the time and effort you put in.
enigma776 is offline  
Old 27 January 2019, 22:23   #1736
Qun Mang
Klingon for Christ
Qun Mang's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Qo'noS
Posts: 148
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Trust me, it was a struggle to put this latest update pack together...


You mean this screen:



This is usually a screen that crackers add to signify changing disks.
Derp- I had forgotten about this.

Quote:
I tested the game without using the trainer and lost all my lives. Indeed you then get a similar screen and have no choice but to reset:

Guess I'll try the other trained set instead i.e. "[cr Bencor Brothers][t +1 Bencor Brothers]"
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Yup, bad crack

I've now replaced with the "[cr Bencor Brothers][t +1 Bencor Brothers]" set...

This definitely works 100% as I used the cheat to verify and watched the complete game. Also tested loosing all lives and the game restarts successfully

Finally, added in a "SpaceAce_Cheats.txt" file
Works great, thanks. At first I balked at the "Insert disk 1" screen, but then I realized by looking at the disk names and what you had in the drives already that it wanted disk *2* since the cracked disk 1 was just labeled "boot" and disk 2 was labeled "1". Erg- reading that back it sounds convoluted- in short, I figured out "replace the disk in DF0: with disk 2 of 5".

Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
...I'm not going to add jotd's modification to my collection.

As mentioned here, I don't add in CD32 / CDTV games.

Personally, if I want the arcade music etc. I'll just play via MAME

Anyway, I did create a quick package for malko as he begged me... grab it from The Zone! before it disappears.
Nice- can't wait to try this. Thanks again.
Qun Mang is offline  
Old 27 January 2019, 22:45   #1737
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,474
Quote:
Originally Posted by Qun Mang View Post
Works great, thanks. At first I balked at the "Insert disk 1" screen, but then I realized by looking at the disk names and what you had in the drives already that it wanted disk *2* since the cracked disk 1 was just labeled "boot" and disk 2 was labeled "1". Erg- reading that back it sounds convoluted- in short, I figured out "replace the disk in DF0: with disk 2 of 5".
Exactly

Due to the way in which I've loaded disks into drives, when you see this prompt then all you have to do is insert "(Disk 2 of 5)(1)" into DFO... no more disk changes required throughout the entire game

The quickest way to achieve this is to just press <End> + <2> to insert the requested disk from the Diskswapper slots.

Edit: actually thinking about this some more... usually with games like this i.e. that have (Disk 1 of 5)(Boot), (Disk 2 of 5)(1), (Disk 3 of 5)(2); I set the following in Diskswapper so it's logical:



Will have to make the change

Edit2: done so now you just press <End> + <1> to insert "Disk 1"... extract the attached into "C:\WinUAE\Configurations"...

Last edited by DamienD; 12 February 2019 at 23:10.
DamienD is online now  
Old 27 January 2019, 23:54   #1738
Qun Mang
Klingon for Christ
Qun Mang's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Qo'noS
Posts: 148
Ah, I had forgotten how the disk swapper worked- was meaning to look into it and here you are with the hotkey (END + disk number), thanks. Also wanted to add to the last statement that having to swap disks seemed even more odd due to the text on the crack screen mentioning not having to swap disks.
Qun Mang is offline  
Old 28 January 2019, 01:30   #1739
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,474
Quote:
Originally Posted by Qun Mang View Post
Ah, I had forgotten how the disk swapper worked- was meaning to look into it and here you are with the hotkey (END + disk number), thanks.
Read this from my 2nd post in the thread: Important Keys
DamienD is online now  
Old 28 January 2019, 02:25   #1740
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,832
@TroyWilkins Thanks for the explanation
ransom1122 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[DamienD] WinUAE v3.2.2 - Games "DAT File" DamienD request.Old Rare Games 29 10 February 2016 01:02
DamienD's SNES DVD... DamienD Retrogaming General Discussion 282 03 November 2008 10:54

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.19331 seconds with 16 queries