English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 10 November 2017, 18:25   #61
utri007
mä vaan
 
Join Date: Nov 2001
Location: Finland
Posts: 778
MIchael, for me it seems that colors are from 256 colors AGA screen? That is excatly what I get then. For a best result, you should give Netsurf own screen.

You could help Chris to debug Netsurf as he has no previous 68k Amiga coding experience.

Two options, send him email, or write to amiga.org. Chris doesn't follow eab and have account here. http://www.amiga.org/forums/showthread.php?t=72896
utri007 is offline  
Old 18 November 2017, 13:13   #62
utri007
mä vaan
 
Join Date: Nov 2001
Location: Finland
Posts: 778
Quote:
Originally Posted by Michael View Post
Here you can see wrong colour rendering (CGX 16 or 24 bit mode)

Radiobuttons, do you see 3 of them?! Why ? My guess is the initialization code is terminated wrongly or something.

One other important note, the default window must by smaller then the screen by the size of the screentitle bar.
For me it seems that your findings are now fixed to source code.

http://source.netsurf-browser.org/netsurf.git/log/
utri007 is offline  
Old 28 November 2017, 16:04   #63
Michael
A1260T/PPC/BV/SCSI/NET

Michael's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Moscow / Russia
Posts: 649
Yes, trying my best to nail down bugs. A few more important ones are still pending
Michael is offline  
Old 28 November 2017, 23:30   #64
Megol
Registered User

Megol's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: inside the emulator
Posts: 342
Quote:
Originally Posted by honx View Post
you mean AHI audio system? because i don't know "AHA"...
https://en.wikipedia.org/wiki/Alpha_hydroxy_acid

Megol is offline  
Old 29 November 2017, 08:28   #65
utri007
mä vaan
 
Join Date: Nov 2001
Location: Finland
Posts: 778
Quote:
Originally Posted by Michael View Post
Yes, trying my best to nail down bugs. A few more important ones are still pending
Nice that Chris get some help.
utri007 is offline  
Old 19 December 2017, 20:26   #66
Michael
A1260T/PPC/BV/SCSI/NET

Michael's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Moscow / Russia
Posts: 649
NetSurf OS3 betas
http://ci.netsurf-browser.org/builds/amigaos3/
Michael is offline  
Old 20 December 2017, 10:30   #67
utri007
mä vaan
 
Join Date: Nov 2001
Location: Finland
Posts: 778
Quote:
Originally Posted by Michael View Post
I made a news item it here :

http://eab.abime.net/showthread.php?t=89788

I thought that those would be "autobuilds" but they don't seem to update.

Haven't had time to test those myself.
utri007 is offline  
Old 24 December 2017, 00:04   #68
spudje
Registered User

 
Join Date: Dec 2014
Location: Netherlands
Posts: 855
Default install on A4000D with AOS 3.9 BB1&2 results in a working NetSurf but the buttons miss icons. Do I miss some datatype?

Last edited by spudje; 26 December 2017 at 21:27.
spudje is offline  
Old 27 December 2017, 16:13   #69
Michael
A1260T/PPC/BV/SCSI/NET

Michael's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Moscow / Russia
Posts: 649
Two possibilities.
1. You do not have all the images installed
2. Your png datatype / picture datatype are not compatible, ypu can convert the images to something else without alpha channel data and it should work fine
Michael is offline  
Old 27 December 2017, 18:01   #70
spudje
Registered User

 
Join Date: Dec 2014
Location: Netherlands
Posts: 855
Thanks, I simple missed a png datatype
spudje is offline  
Old 31 August 2018, 02:42   #71
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 3,773
Update NetSurf 3.9

https://ci.netsurf-browser.org/build...f-gcc-4454.lha
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	NetSurf 3.9.jpg
Views:	90
Size:	223.9 KB
ID:	59606  
AMIGASYSTEM is offline  
Old 31 August 2018, 03:00   #72
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,998
AmigaSystem I know that you take your time to try NetSurf versions. Can I ask you what AGA version do you prefer; NetSurf-Aga or this?
Retrofan is offline  
Old 31 August 2018, 14:35   #73
utri007
mä vaan
 
Join Date: Nov 2001
Location: Finland
Posts: 778
Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
AmigaSystem I know that you take your time to try NetSurf versions. Can I ask you what AGA version do you prefer; NetSurf-Aga or this?
Wrong question. It should be, "if you have AGA only machine, wich version you prefer".

I have tested both of them. This requires about 10mb less ram to start, it used to be about twice as fast with real machines.

To make it useable with real machines.

Turn ON cache all images from settings.
Turn Java OFF from setting.
Give it it's own screen, for better colors if you have just 256 colors
Add Netsurf for FBlit if you have just AGA.

Do not turn ON true type fonts, it would make it bog slow.

https://ci.netsurf-browser.org/jenki...f-options.html

You can also edit these to settings file. For example fastest / most useable screen refresh with real Amigas is 100x100 pixels hunks. That would be just stupid with emulated machines or OS4 version of it. Looks quite ugly, to be honest. But it is nice compromice between speed and useability.

Last edited by utri007; 31 August 2018 at 14:43.
utri007 is offline  
Old 01 September 2018, 03:33   #74
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 3,773
Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
AmigaSystem I know that you take your time to try NetSurf versions. Can I ask you what AGA version do you prefer; NetSurf-Aga or this?
NetSurf by Chris Young with AGA systems it's much smoother and faster than NetSurf by Artur Jarosik .The only problem is that NetSurf by Chris Young has problems viewing the Skin, requires FPU to correctly run guigfx.library (guigfxlib_nofpu does not seem to work) end requires minimum 16 MB Ram, but recommended much more.

Last edited by AMIGASYSTEM; 24 September 2018 at 17:34.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 01 September 2018, 04:00   #75
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,998
Thanks AmigaSystem. Yep, I see the problems to show the images while using 16 colors. I'm remapping them but I also find some problems like this:



BTW, I think that I'm missing something. How can I use its own screen? Just writting a name for it or is it a new MUI one that I've got to define first?

Last edited by Retrofan; 01 September 2018 at 04:10.
Retrofan is offline  
Old 01 September 2018, 11:27   #76
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 3,773
I can not replicate your error, on AkReal 8 NetSurf 3.9 works well, even the Skin is clearly visible.

Last edited by AMIGASYSTEM; 24 September 2018 at 17:34.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 01 September 2018, 12:43   #77
utri007
mä vaan
 
Join Date: Nov 2001
Location: Finland
Posts: 778
Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
Thanks AmigaSystem. Yep, I see the problems to show the images while using 16 colors. I'm remapping them but I also find some problems like this:



BTW, I think that I'm missing something. How can I use its own screen? Just writting a name for it or is it a new MUI one that I've got to define first?
Do you have correct versions of guigfx and render libraries?

http://aminet.net/package/dev/misc/renderlib31
http://aminet.net/package/dev/misc/guigfxlib

To run it it's own screen. Go to settings and seek screen mode settings.
utri007 is offline  
Old 01 September 2018, 12:50   #78
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 3,773
Yes utri007, if it does a clean installation it's better and there will be no need to set the screen
AMIGASYSTEM is offline  
Old 01 September 2018, 17:41   #79
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,998
Yes Utri, it's the render library. I was using version 31.0 from Andreas Falkenhahn that comments:

Quote:
This is not the latest version of render.library. The
latest version is v40.8 and it is available from dev/misc/renderlib.lha.
The reason why this version is still here is that v31 is the last version
of render.library implemented in assembler. It is much faster than v40
which is implemented in C and doesn't have any major new features over
v31. That's why you might want to use v31 instead if you care about
performance. Source code included.
but changing to 48.8 it doesn't crash and the colors are right.
It was crashing when I was closing NetSurf.

This is using 16 colors with the images remapped:



Edit: About my guigfx.libray it's strange. I've got same version 20 from the same date, but the size of mine is different, 43.756 against 42.040. Edit: I see that he made different "20" versions.

Last edited by Retrofan; 01 September 2018 at 18:15.
Retrofan is offline  
Old 01 September 2018, 18:22   #80
James
Registered User

 
Join Date: Mar 2010
Location: Beckenham/England
Posts: 500
Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
Edit: About my guigfx.libray it's strange. I've got same version 20 from the same date, but the size of mine is different, 43.756 against 42.040. Edit: I see that he made different "20" versions.

http://eab.abime.net/showthread.php?...guigfx.library


Last edited by James; 01 September 2018 at 18:30. Reason: Broken link removed
James is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NetSurf 3.6 web browser released! utri007 News 55 29 March 2017 05:07
Netsurf fo OS3.5/9 released utri007 News 14 01 May 2016 19:14
Boing Bag #3 for OS3.9 released Minuous News 112 04 March 2016 00:17
NetSurf 3.3 Dev 2 68k released arti News 0 11 January 2015 22:56
Netsurf 2.8 released for OS4 utri007 News 0 23 September 2011 22:07

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09352 seconds with 14 queries