English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Requests > request.UAE Wishlist

 
 
Thread Tools
Old 29 July 2006, 21:22   #1
Ironclaw
Banned
Ironclaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ...
Age: 39
Posts: 3,313
Propper speed request when recording with "Disable frame rate" turned on.

Like many others, I have to record with the "Disable frame rate limit while recording" turned on to avoid getting sound sync problems. This is fine as long as you are using decent fast codecs (not too fast, not too slow, in my case DivX), but what "Disable frame rate limit while recording" is doing when it's on is to run the game as fast as possible.

I request a speed control for the "Disable frame rate limit while recording" when it's on. There is this new codec I want to use (TSCC) which is very fast, when using it together with "Disable frame rate limit while recording" on, the game runs like 4 times too fast... at FPS 200+ sometimes... and I really want to use this codec as it offer better quality and smaller file sizes.

I currently use XviD at 640x480 because at 320x240, the games runs too fast.

So please, is it possible to add a limit to the speed when using "Disable frame rate limit while recording"?




Thanks.
Ironclaw is offline  
AdSense AdSense  
Old 29 July 2006, 21:41   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 20,174
Eh, limit to frame rate when "disable frame rate limit" is enabled. I think I see some kind of conflict here

Anyway, sound sync problems must be fixed instead of adding more workarounds. I still can't duplicate any sound sync problems (except the one which happens if lag slider in sound panel is adjusted, it must be zeroed or sound recording will fail)

I have seen only single sound sync log so far (and the problem was caused by the lag slider bug) and no configuration settings or program names etc, nothing...
Toni Wilen is offline  
Old 29 July 2006, 22:41   #3
Ironclaw
Banned
Ironclaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ...
Age: 39
Posts: 3,313
Why can't I add pictures to the posts in this thread???, I can in the other threads.


Always have my slider at 0.


Here's the logs:
Attached Files
File Type: txt winuaebootlog.txt (12.5 KB, 137 views)
File Type: txt winuaelog.txt (11.5 KB, 143 views)

Last edited by Ironclaw; 29 July 2006 at 23:07.
Ironclaw is offline  
Old 30 July 2006, 18:50   #4
Ultron
Something

Ultron's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Amigaland, Nostalgia
Age: 42
Posts: 758
It seems as though after correctly applying a skip of 20 to delays of 2Xseconds it gets stuck and:

AVIOutput: diff=70.98 skip=20.00
AVIOutput: diff=71.35 skip=20.00
AVIOutput: diff=71.72 skip=20.00

... then continues applying that (low skip) value even after the delay keeps upping from 50's then 70's.
Ultron is offline  
Old 30 July 2006, 18:53   #5
Ironclaw
Banned
Ironclaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ...
Age: 39
Posts: 3,313
Yep... I know.. but why?
Ironclaw is offline  
Old 30 July 2006, 20:38   #6
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 20,174
Try 1.3 first, it has some avioutput sync changes. You can also try adjusting sound "lag slider", it may help..
Toni Wilen is offline  
Old 30 July 2006, 21:41   #7
Ironclaw
Banned
Ironclaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ...
Age: 39
Posts: 3,313
Recording in 1.3 was the first I tried when it was released... still delay.. even worse delay in 1.3.

A really annoying new feature/bug in 1.3 is that it splits the recording whenever pressing F12 .
Attached Files
File Type: txt winuaebootlog.txt (15.5 KB, 149 views)
File Type: txt winuaelog.txt (31.6 KB, 132 views)
Ironclaw is offline  
Old 30 July 2006, 21:43   #8
Ironclaw
Banned
Ironclaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ...
Age: 39
Posts: 3,313
I guess:

AVIOutput: diff=0.62 skip=0.48

should be:

AVIOutput: diff=0.0 skip=0.0

for perfect syncronisation?

Well, tried several precentages with the lag slider and didn't get it to 0.0.. it still kept skipping frames.... could maybe get the diff to 0.0 if I could change the lag slider to 0.002.... and not 0.1+, -0.1... too big steps... donno.....

This log is a continuation of the above one, but now trying the lag slider...
Attached Files
File Type: txt winuaelog.txt (49.4 KB, 135 views)
Ironclaw is offline  
Old 30 July 2006, 23:18   #9
Ultron
Something

Ultron's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Amigaland, Nostalgia
Age: 42
Posts: 758
the skip should be (optimly) as equal to the difference as possible, it's a compesation measure, really.
Ultron is offline  
Old 02 August 2006, 08:21   #10
Ironclaw
Banned
Ironclaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ...
Age: 39
Posts: 3,313
Ok, so is this possible to fix, Toni? You have my logs.... can you make something out of it?

I have tried all kinds of numbers and can't get the delay to go away with the lag slider.
Ironclaw is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Single-frame "recorder" emulation? LocalH request.UAE Wishlist 2 19 March 2015 19:49
"Output" settings for seamless sound recording? Foebane support.WinUAE 2 01 October 2011 19:41
Crashes with "CPU Emulation Speed/fastest possible..." + DOpusRT command ami_stuff support.WinUAE 3 09 May 2009 22:52
Recording video - occasional "doubled" like frames in avi output Photon support.WinUAE 12 17 March 2008 00:06
Q: recording 4-channels sound output and "Playback Rate" jbl007 support.WinUAE 0 07 June 2005 19:23

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.84121 seconds with 13 queries