English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware > Hardware mods

 
 
Thread Tools
Old 09 April 2015, 17:38   #21
tassel
Tassel / LaBaN

tassel's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Kristiansand / Norway
Posts: 42
Nice
What kind of goodies are inside that beauty? .... HDMI output... What more?
tassel is offline  
Old 09 April 2015, 17:39   #22
kipper2k
Registered User

 
Join Date: Sep 2006
Location: Thunder Bay, Canada
Posts: 3,838
Quote:
Originally Posted by tassel View Post
Nice
What kind of goodies are inside that beauty? .... HDMI output... What more?

not long now
kipper2k is offline  
Old 27 July 2015, 09:08   #23
danko
Registered User
danko's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Italy
Age: 40
Posts: 131
This mod is possible to motherboard REV 5 and 6A?

Last edited by danko; 27 July 2015 at 09:16.
danko is offline  
Old 27 July 2015, 23:10   #24
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 39
Posts: 7,435
It is possible, but it's a lot more work. The A500+ Agnus is not pin compatible with the old motherboards.
Jope is offline  
Old 27 December 2015, 11:19   #25
skel2raw
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by kipper2k View Post
Baby needed a new home so i made it one





click for supersized

and the back view...




click for supersized


I haven't screwed it down yet, it needs at least 7 days to cure

This looks quite interesting! Can you provide more details on the modifications you have done to this Amiga? I am modding my A500 Rev. 8a with additional chipram and HxC Gotek + LCD Screen. The possibility to use HDMI would awesome
 
Old 29 December 2015, 04:00   #26
kipper2k
Registered User

 
Join Date: Sep 2006
Location: Thunder Bay, Canada
Posts: 3,838
Quote:
Originally Posted by skel2raw View Post
This looks quite interesting! Can you provide more details on the modifications you have done to this Amiga? I am modding my A500 Rev. 8a with additional chipram and HxC Gotek + LCD Screen. The possibility to use HDMI would awesome

hi,

i have done this so it is ready for the HDMI output of the Vampire 500 that will be released soon. more details later

Last edited by kipper2k; 29 December 2015 at 04:11.
kipper2k is offline  
Old 29 December 2015, 08:11   #27
dirkies
Zone Friend

dirkies's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Belgium
Age: 46
Posts: 1,222
Vampire 500... so not just a version for A600... now you got my attention!
dirkies is offline  
Old 08 January 2016, 01:38   #28
amig060
Banned

 
Join Date: Jan 2016
Location: salisbury
Posts: 14
im waiting for the vampire 1200 umm yummy.
amig060 is offline  
Old 04 April 2018, 02:37   #29
a500guy
 
Posts: n/a
Parts Please

Any one know where I can get the parts for this mod? I would prefer components that have been tested if at all possible. I've got an 8a that is screaming at me to upgrade . Having parts that are pretested will save me a lot of pain if I need to troubleshoot!
 
Old 17 April 2018, 03:06   #30
jediknight
Registered User

 
Join Date: Feb 2016
Location: bolton
Posts: 144
case looks ace well done.
jediknight is offline  
Old 11 July 2018, 23:00   #31
amiga1260
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Location: Gennep/The Netherlands
Posts: 61
I want my Rev.8A board only to add 512 KB from Ram expansion to 1 MB Chip.

Do I need to remove the two blobs from U32?
amiga1260 is offline  
Old 29 October 2018, 16:24   #32
Spunkworks
Registered User

 
Join Date: Oct 2018
Location: netherlands
Posts: 18
Anyone who can sell me

The d-rams and u32 and preferably also the circuitry to restore the clock?
Spunkworks is offline  
Old 02 April 2019, 23:52   #33
Omolungo
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Livorno, Italy
Posts: 372
Hi,
I tried this mod with a rev. 8A.1 but I have some issue when installing a trapdoor ram expansion.

No problem at all with a same mod to a rev. 8A.

Are there some differences between rev. 8A and rev. 8A.1?
Omolungo is offline  
Old 10 April 2019, 18:45   #34
jbilander
Registered User

jbilander's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Stockholm
Posts: 113
Quote:
Originally Posted by Omolungo View Post
Hi,
I tried this mod with a rev. 8A.1 but I have some issue when installing a trapdoor ram expansion.

No problem at all with a same mod to a rev. 8A.

Are there some differences between rev. 8A and rev. 8A.1?

I don't think so in terms of doing this mod, but yes there are some small differences between rev 8A and rev 8A.1. Denise (OCS vs ECS) might be different and maybe Fat Agnus 8375 390544-01,02 vs 8375 318069-10,11. Also I've read there were some small changes in the clock charging circuit but I'm not certain of that, others can fill me in...

Did you manage to get the mod working with your rev 8A.1 now? What Fat Agnus chip do you have in that board?
jbilander is offline  
Old 11 May 2019, 18:30   #35
Omolungo
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Livorno, Italy
Posts: 372
Yes, it was Gary that was defective and gave the issue: problem solved substituting it
Omolungo is offline  
Old 07 September 2019, 22:13   #36
jbilander
Registered User

jbilander's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Stockholm
Posts: 113
If it helps anyone else...I did this mod using ultra-flat sockets for the RAM chips and they clear the keyboard nicely. This board is a keeper for me Some pictures below:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ultra_flat_sockets.jpg
Views:	85
Size:	185.2 KB
ID:	64342   Click image for larger version

Name:	keyboard_clearance.jpg
Views:	90
Size:	223.3 KB
ID:	64343   Click image for larger version

Name:	a500_plus_mobo_solder_removed.jpg
Views:	87
Size:	402.1 KB
ID:	64352   Click image for larger version

Name:	a500_plus_mobo_with_ultra_flats_pic1.jpg
Views:	86
Size:	417.7 KB
ID:	64353   Click image for larger version

Name:	a500_plus_mobo_with_ultra_flats_pic2.jpg
Views:	75
Size:	172.5 KB
ID:	64354  

Click image for larger version

Name:	a500_plus_mobo_with_ultra_flats_pic3.jpg
Views:	81
Size:	261.6 KB
ID:	64355   Click image for larger version

Name:	a500_plus_mobo_with_ultra_flats_pic4.jpg
Views:	77
Size:	230.4 KB
ID:	64356   Click image for larger version

Name:	a500_plus_mobo_final_result.jpg
Views:	87
Size:	415.9 KB
ID:	64357  
jbilander is offline  
Old 18 September 2019, 16:46   #37
acerRI
Registered User

 
Join Date: Sep 2019
Location: Rijeka, Croatia
Posts: 8
I have tried to do this modification but it does not work.
MB is A500+ rev 8A1, Fat agnus is 390544-01 8375.
RAM chips are Siemens HYB514256B-70 installed on motherboard.

I bought same chips but no luck, done everything as described on this thread, just flashing screen.

What can cause this problem?

For now i reverted back to original state and amiga is working.
acerRI is offline  
Old 20 September 2019, 12:35   #38
jbilander
Registered User

jbilander's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Stockholm
Posts: 113
What color is the screen? Link below might help you out a bit in troubleshooting. If it's green then probably has something to do with the RAM chips you added. Try install a diagrom and troubleshoot further.

http://wiki.classicamiga.com/Amiga_b...r_code_colours
jbilander is offline  
Old 20 September 2019, 16:49   #39
acerRI
Registered User

 
Join Date: Sep 2019
Location: Rijeka, Croatia
Posts: 8
Thanks, will try to done mod again and then use diagrom to check.
acerRI is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Would it be possible to mod a PAL Amiga 500 so that it's region free?... dave4shmups Amiga scene 30 03 November 2018 04:32
Amiga 500 and gvp 500 hd advise.. 0Danne0 support.Hardware 5 27 February 2014 13:15
Amiga 500 running XP Mod? Taghor Hardware mods 27 07 May 2012 20:48
Compatibility with Amiga 500 and 500+ games ErickDF Amiga scene 2 23 May 2008 21:16
WTB: Amiga 600, 500, 500 +, 1200 (NTSC) JeremyDay MarketPlace 2 30 November 2006 04:27

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 17:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09242 seconds with 16 queries