English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 01 May 2012, 00:42   #1
maxken75
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Italy
Posts: 77
Please i need good last version WinUAE Config for games

I have installed the last winuae version, but the games that i try to play are very slowly and with bad sound, with old version of winuae same games are ok. I'm trying also to load some whdload games but they are very slowly and bad sound with this last version of winuae. Please can you send me some config file of the last winuae version to play games like real amiga?
maxken75 is offline  
AdSense AdSense  
Old 01 May 2012, 01:14   #2
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 37
Posts: 17,816
Try 1.6.0 version.
s2325 is offline  
Old 01 May 2012, 01:23   #3
maxken75
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Italy
Posts: 77
Last version don't work with games?
maxken75 is offline  
Old 01 May 2012, 01:47   #4
jbenam
Italian Amiga Zealot

 
Join Date: Jan 2009
Location: Italy
Age: 29
Posts: 1,226
Version 2.4.0 works like a charm on most newer systems.

Maybe your PC is really really old?
jbenam is offline  
Old 01 May 2012, 01:54   #5
maxken75
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Italy
Posts: 77
Quote:
Originally Posted by jbenam View Post
Version 2.4.0 works like a charm on most newer systems.

Maybe your PC is really really old?
I have an amd quad core processor and win xp, please can you send me a good config?
maxken75 is offline  
Old 01 May 2012, 02:03   #6
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,745
This is fast enough. Use the quickstart feature (F12, quickstart Tab). Very old saved .uae configs doesn't worked properly anymore with newer WinUAE versions.
Retro-Nerd is offline  
Old 01 May 2012, 02:09   #7
maxken75
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Italy
Posts: 77
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
This is fast enough. Use the quickstart feature (F12, quickstart Tab). Very old saved .uae configs doesn't worked properly anymore with newer WinUAE versions.
I tried with quickstart option to load a game but the same problem, the sound is too bad and some time begin slow. When i try winuae 1.5 the same game run perfect!
maxken75 is offline  
Old 01 May 2012, 02:10   #8
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,745
What happens with v2.3.3?
Retro-Nerd is offline  
Old 01 May 2012, 02:13   #9
maxken75
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Italy
Posts: 77
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
What happens with v2.3.3?
After 2.x version games don't work

I'm using 1.5
maxken75 is offline  
Old 01 May 2012, 02:18   #10
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,745
Maybe too old graphic card drivers? Have you tried D3D and DirectDraw, and the low latency Vsync vs the Legacy Vsync in the newer versions?
Retro-Nerd is offline  
Old 01 May 2012, 02:19   #11
maxken75
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Italy
Posts: 77
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
Maybe too old graphic card drivers? Have you tried D3D and DirectDraw, and the low latency Vsync vs the Legacy Vsync in the newer versions?
Thanks, i will try also the 2.3.3 is better because games run better.
maxken75 is offline  
Old 01 May 2012, 10:23   #12
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,943
Not very useful answers. Usually the point is to find the problem, not trying all kinds of random things until something happens..

Do you have this installed: http://support.microsoft.com/kb/895980 This is practically guaranteed to be a problem with XP and many dual/quad AMD CPUs.

Enable on screen leds (misc panel).
Check CPU% snd SND% leds. Does CPU% stay constantly over 100% and how much or does it jump around?
Disable sound: does it still do the same?

Also 2.4.0 has slowdown problem if software filters are enabled.
Toni Wilen is online now  
Old 01 May 2012, 11:40   #13
maxken75
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Italy
Posts: 77
Maybe i found the problem, when i play a whdgames, the game begin slow when it have access to harddisk and load some files during my play, after when the game finish to load its files return 100% natural fast. With other version of winuae this not happen.
maxken75 is offline  
Old 01 May 2012, 21:04   #14
maxken75
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Italy
Posts: 77
Quote:
Originally Posted by maxken75 View Post
Maybe i found the problem, when i play a whdgames, the game begin slow when it have access to harddisk and load some files during my play, after when the game finish to load its files return 100% natural fast. With other version of winuae this not happen.
Any news how i can run a game with whd load better with the new winuae version like the old version of winuae?
maxken75 is offline  
Old 01 May 2012, 21:14   #15
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,943
Quote:
Originally Posted by maxken75 View Post
Maybe i found the problem, when i play a whdgames, the game begin slow when it have access to harddisk and load some files during my play, after when the game finish to load its files return 100% natural fast. With other version of winuae this not happen.
You sure you have same s:whdload.prefs (preload not enabled?) and/or memory setup? Whdload HD access always needs to pause the game (also blanks the screen) because game and OS can't be running at the same time.
Toni Wilen is online now  
Old 01 May 2012, 21:15   #16
maxken75
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Italy
Posts: 77
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
You sure you have same s:whdload.prefs (preload not enabled?) and/or memory setup? Whdload HD access always needs to pause the game (also blanks the screen) because game and OS can't be running at the same time.
But with old version of winuae all games work perfectly without any change.
maxken75 is offline  
Old 01 May 2012, 21:18   #17
maxken75
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Italy
Posts: 77
Can you send me a good ready config that i can try?
maxken75 is offline  
Old 01 May 2012, 21:25   #18
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,943
Attach your existing configuration and I'll check if the problem is configuration or something else.
Toni Wilen is online now  
Old 01 May 2012, 21:35   #19
maxken75
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Italy
Posts: 77
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Attach your existing configuration and I'll check if the problem is configuration or something else.


My config

WHDGames.uae
maxken75 is offline  
Old 01 May 2012, 21:44   #20
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,943
I can see anything obviously wrong.

Do you get same problem in windowed mode? Does switching triple buffer to double buffer (display panel) fix the problem?
EDIT: try also switching from directdraw to direct3d (misc panel)

Some small issues:

Your memory config is a bit too complex, there is no need to have slow ram or z2 fast when using whdload. Chip + Z3 fast is fine.

You also have AGA configuration but non-AGA ROM which could cause strange side-effects (but probably nothing to do with this problem)

Last edited by Toni Wilen; 01 May 2012 at 21:50.
Toni Wilen is online now  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Xenon II CDTV good version trebor74 request.Old Rare Games 5 13 August 2013 20:17
WinUAE config Dazzastar Retrogaming General Discussion 3 28 April 2006 16:36
Default config for WinUAE? The Edge support.WinUAE 2 10 November 2005 19:54
good version of z-out whd needed ? silkworm request.Old Rare Games 4 04 December 2004 20:07
Winuae Config Request Mangar support.WinUAE 3 06 March 2004 03:45

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.27915 seconds with 13 queries