English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 26 August 2019, 17:41   #61
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,179
From DoomAttack Prefs delete "DAMusic_MIDI.plugin" audio settings
AMIGASYSTEM is offline  
Old 26 August 2019, 18:16   #62
honx
Registered User

honx's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 1,299
thx! i changed music plugin to DAMusic_DoomSndLibrary.plugin and now also plutonia revisited works!

as a result there's no need for the question any more whether using DoomSndLibrary or MIDI plugin!
as midi plugin doesn't work with plutonia revisited, DoomSndLibrary is the one i use for playing doom!
honx is offline  
Old 26 August 2019, 18:21   #63
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,179
Music works well with PL2 and PRCP ? with ADoom, too?
AMIGASYSTEM is offline  
Old 26 August 2019, 18:44   #64
honx
Registered User

honx's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 1,299
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
Music works well with PL2 and PRCP ? with ADoom, too?
music works well with pl2 (plutonia megawad), also with original doom ultimate, doom 2, tnt and plutonia.

for prcp only midi doesn't work at all. DoomSndLibrary sometimes makes weird noise, then restart needed.
but DAMusic_P61A.plugin works well with prcp, no noise so far! so for prcp i'll use DAMusic_P61A plugin.

now i have many levels to play! doomu, doom 2, tnt: evilution, plutonia, p2 megawad, plutonia revisited!

i set up everything for doomattack, so i haven't tested adoom with all official and usermade wad files yet.

Last edited by honx; 26 August 2019 at 18:50.
honx is offline  
Old 27 August 2019, 11:34   #65
honx
Registered User

honx's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 1,299
another question: does DoomAttack have an option to display if any secret is found?
no problem, if there's no such feature available. not really needed, just nice to have.
honx is offline  
Old 27 August 2019, 12:56   #66
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,179
I can't tell you, if you're interested I'll attach some PNG icons created by me for the various episodes of Doom

http://eab.abime.net/zone/Dual-PNG%20Icon%20DOOMs.zip
AMIGASYSTEM is offline  
Old 27 August 2019, 13:11   #67
honx
Registered User

honx's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 1,299
looking nice, thx! what do i need to install on os3.9(+bb4) in order to turn the white background into trasparent?
honx is offline  
Old 27 August 2019, 13:22   #68
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,179
I didn't delete transparent because it wasn't beautiful in detail, if you know how to use a graphics program you can delete the background.
To load the icon on a graphics editor just rename .INFO to .PNG.
Made the change to rename .info and returns to be an icon but with a single face
AMIGASYSTEM is offline  
Old 27 August 2019, 14:17   #69
honx
Registered User

honx's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 1,299
thx. and i thought there was something wrong on my system because of the wihte background.
but before tampering with graphics programs i'd rather go for white background in drawers.
honx is offline  
Old 27 August 2019, 15:55   #70
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,179
New archive, now icons are transparent
http://eab.abime.net/zone/Doom-%20Icons-Transparent.zip
AMIGASYSTEM is offline  
Old 27 August 2019, 16:05   #71
honx
Registered User

honx's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 1,299
cool! thx!
honx is offline  
Old 02 September 2019, 17:28   #72
honx
Registered User

honx's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 1,299
yay!
first game completed! ultimate doom finished! all four episodes, 100% secrets (including secret maps)!
all done on amigaos using doomattack! now i continue this 100% playthrough in doom 2: hell on earth!

there was only one minor issue:
in later episodes (2/3/4) switches/buttons don't have any sound anymore. and they don't light up.
so it's hard to tell whether a switch is activated or not. let's see, if doom 2 has that same issue...

Last edited by honx; 02 September 2019 at 20:28.
honx is offline  
Old 08 September 2019, 04:10   #73
vulture
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Athens , Greece
Posts: 1,032
Just dropping this here as a showcase of how gorgeous Doom4Vanilla looks! Using DoomAttack of course.

Forgive the bad video quality and shaky gameplay. It was a combination of trying to play just with the mouse, while recording with the other on my chinese phone.

So, here:

[ Show youtube player ]
vulture is offline  
Old 08 September 2019, 07:23   #74
honx
Registered User

honx's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 1,299
is doom4vanilla just new weapons/textures or are there also whole new levels to explore?
if the latter: how do i install and run doom4vanilla with doomattack?

btw. doom 2 (main game) finished!
this time there were no button/swich sounds missing like they were in ultimate doom.
honx is offline  
Old 08 September 2019, 10:38   #75
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,179
Quote:
Originally Posted by honx View Post
is doom4vanilla just new weapons/textures or are there also whole new levels to explore?
if the latter: how do i install and run doom4vanilla with doomattack?
After a Doom4Vanill test, it works well with DoomAttack, it does not work well with ADoom. The graphics in Doom4Vanilla are poorer than the standard Doom2, in window mode the graphics are better.

Last edited by AMIGASYSTEM; 15 October 2019 at 17:05.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 08 September 2019, 12:34   #76
vulture
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Athens , Greece
Posts: 1,032
@AMIGASYSTEM
I'm not sure how they can be considered poorer, but it's a matter of personal taste so, ok.

@honx
you download doom4vanilla and then you place the d4v in the doomattack dir. Launch it from shell with:

doomattack -file doom2.wad d4v.wad

The change is only in gfx (weapons, enemies, textures), but you're always free to try the various custom levels on the internet for an extended doom experience
vulture is offline  
Old 08 September 2019, 13:22   #77
honx
Registered User

honx's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 1,299
can anyone please play through tnt:evilution level 11 (storage facility) in doomattack and check the end level message?
i got the wrong one, i got one message from original doom 2. correct end level message after level 11 should be this one:
Quote:
You hear the grinding of heavy machinery ahead. You sure hope they're not stamping out new hellspawn but you're ready to ream out a whole herd if you have to. They might be planning a blood feast but you feel about as mean as two thousand maniacs packed into one mad killer.

You don't plan to go down easy.
honx is offline  
Old 08 September 2019, 20:23   #78
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,179
Quote:
Originally Posted by vulture View Post
@AMIGASYSTEM
I'm not sure how they can be considered poorer, but it's a matter of personal taste so, ok.
I do not know exactly what it means "poorer" this term was given to me by the translator, I wanted to say that the graphics are a little grainy compared to the original one of Doom2
AMIGASYSTEM is offline  
Old 09 September 2019, 00:46   #79
vulture
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Athens , Greece
Posts: 1,032
oh ok
vulture is offline  
Old 09 September 2019, 20:27   #80
honx
Registered User

honx's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 1,299
secret message of tnt level 15 (dead zone) is also wrong, also in this case i get displayed the one from doom 2 main game. the real secret message from tnt:evilution should be this:
Quote:
Originally Posted by tnt:evilution dead zone correct secret exit message
What now? Looks totally different. Kind of like king Tut's condo. Well, whatever's here can't be any worse than usual. Can it? Or maybe it's best to let sleeping gods lie...
same issue with super secret exit in level 31 (pharaoh). original doom 2 super secret exit message is displayed, not the one supposed to:
Quote:
Originally Posted by tnt:evilution pharaoh correct super secret exit message
Time for a vacation. You've burst the bowels of hell and by golly you're ready for a break. You mutter to yourself, "maybe someone else can kick hell's ass next time around". Ahead lies a quiet town, with peaceful flowing water, quaint buildings, and presumably no hellspawn.

As you step off the transport, you hear the stomp of a cyberdemon's iron shoe.

Last edited by honx; 09 September 2019 at 21:16.
honx is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ADoom/DoomAttack Indivision ECS Graffiti roondar support.Games 2 21 July 2019 15:58
Frame rates in Adoom/DoomAttack Joel_w support.Games 1 11 December 2018 18:45
DoomAttack and how to set it up? nathanm1991 support.Games 63 12 May 2018 03:01
DoomAttack SW1BRCOM not found ScottC2010 support.Games 12 31 January 2018 19:45
DoomAttack source code MickJT support.Games 10 15 October 2013 13:03

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 09:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09278 seconds with 16 queries