English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 27 May 2019, 23:03   #1321
Jason H
Registered User
Jason H's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: UK
Posts: 93
Quote:
I'll try to get a dual monitor setup for macOS and see if I can reproduce...
@Frode - hey buddy, don't bother with that - I downloaded the new Arcade.app v2.9.10 and my issue is fixed! Many thanks. :
Jason H is online now  
Old 28 May 2019, 11:09   #1322
escalade
Registered User
 
Join Date: Mar 2019
Location: Oslo
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
It probably isn't that difficult, true, but one should not underestimate the amount of work to get it working nicely in all kinds of use cases. So, I'm still not interested (or rather, it's a matter of priority. I really don't have time).
No worries, thank you for the time you already spent on fs-uae
escalade is offline  
Old 28 May 2019, 19:34   #1323
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 47
Posts: 11,737
Windows mouse isn't working with FS-UAE Launcher 2.9.10dev portable, Windows 10.

edit: Ah, HID-conform mouse option is working though.
Retro-Nerd is online now  
Old 28 May 2019, 20:04   #1324
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 38
Posts: 3,548
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
Windows mouse isn't working with FS-UAE Launcher 2.9.10dev portable, Windows 10.

edit: Ah, HID-conform mouse option is working though.
Hmm, yes, I did mess with the mouse support related to multiple mice. So the raw mouse devices (the "HID-compatible devices") should indeed work. But the regular mouse device works fine on my Windows 10 computer as well .. hmm... anyone else seeing this?

EDIT: Actually, I confused myself with the version number. Support for multiple mice is fixed for 2.9.11dev. Could be that your problem goes away completely then.

Last edited by FrodeSolheim; 28 May 2019 at 20:10.
FrodeSolheim is offline  
Old 28 May 2019, 22:16   #1325
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 38
Posts: 3,548
A new development version has been released. Changes in FS-UAE 2.9.11dev:
  • Linux: Automatically uses Feral GameMode daemon if available.
  • New option game_mode = 0 to disable above mentioned feature.
  • Linux: Warn if running with a CPU governor other than performance.
  • New option governor_warning = to to disable above mentioned warning.
  • Fixed support for multiple mice also on Windows.
Changes in FS-UAE Launcher 2.9.11dev:
  • Plugins can provide files for offline use (WHDLoad, JST, SKick, etc).
  • Use newer version of uae-configuration, OSEmu.400.
  • Added support for .xz-compressed files.
  • GUI options to toggle game mode / governor warning on Linux.
FrodeSolheim is offline  
Old 28 May 2019, 22:51   #1326
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 47
Posts: 11,737
Yep, Windows mouse works as it should now.
Retro-Nerd is online now  
Old 29 May 2019, 02:10   #1327
Dexther
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Location: italy
Age: 42
Posts: 146
The core emulation are same a Winuae or are a your personal Core ?

End ... please implement a swithres for a poor guy we play on CRT ...
Like Retroarch ... so .. emm ... we implmente meke a big 41 age baby happy
Dexther is offline  
Old 29 May 2019, 20:31   #1328
throwingmuse
Registered User

 
Join Date: May 2019
Location: USA
Posts: 1
FS-UAE Launcher 2.9.11dev WHD Launch Issue

After updating to 2.9.11dev, I am receiving the following error when attempting to launch a game:

Code:
Task: Amiga Launch Task
Error: FileNotFoundError
Message: [WinError 2] The system cannot find the file specified: 'E:/Emulator/Commodore_FSUAE\\Cache\\Downloads\\ebf\\ebf3a1f53be665bb39a636007fda3b3e640998ba.partial.8157e93e-3350-460e-b485-a9c97dc0435c' -> 'E:/Emulator/Commodore_FSUAE\\Cache\\Downloads\\ebf\\ebf3a1f53be665bb39a636007fda3b3e640998ba'
System: Windows 10 x64

2.9.10dev works correctly.

I am using Portable.ini to point to my FS_UAE install directory.

Is this an internal file path formatting issue?

Last edited by throwingmuse; 29 May 2019 at 20:48.
throwingmuse is offline  
Old 29 May 2019, 20:35   #1329
AZka
Registered User

 
Join Date: Dec 2016
Location: Budapest
Posts: 17
Quote:
Originally Posted by throwingmuse View Post
After updating to 2.9.11dev, I am receiving the following error upon attempted launch of a game:

Code:
Task: Amiga Launch Task
Error: FileNotFoundError
Message: [WinError 2] The system cannot find the file specified: 'E:/Emulator/Commodore_FSUAE\\Cache\\Downloads\\ebf\\ebf3a1f53be665bb39a636007fda3b3e640998ba.partial.8157e93e-3350-460e-b485-a9c97dc0435c' -> 'E:/Emulator/Commodore_FSUAE\\Cache\\Downloads\\ebf\\ebf3a1f53be665bb39a636007fda3b3e640998ba'
System: Windows 10 x64

I am using Portable.ini to point to my FS_UAE install directory.

Is this a file path formatting issue?
It also shows me this error message
AZka is online now  
Old 29 May 2019, 21:20   #1330
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 38
Posts: 3,548
I made a blunder with the last version (ref. the errors posted). There will be a bugfix release soon. In the meantime, installing the new data file plugins will actually work around the problem: https://fs-uae.net/download#plugins (FS-UAE-Plugins_2019-05-29.zip).
FrodeSolheim is offline  
Old 29 May 2019, 23:17   #1331
qupe
Registered User

 
Join Date: Jan 2018
Location: Beaufort/Wales
Posts: 41
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
I made a blunder with the last version (ref. the errors posted). There will be a bugfix release soon. In the meantime, installing the new data file plugins will actually work around the problem: https://fs-uae.net/download#plugins (FS-UAE-Plugins_2019-05-29.zip).
I can't see any plugins to download? The plugins link on the side does nothing either? I am having the same issues as the others.
qupe is offline  
Old 29 May 2019, 23:18   #1332
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 38
Posts: 3,548
Maybe a cache issue (tried reloading the browser?). Anyway, direct link to download: https://fs-uae.net/files/plugins/FS-...2019-05-29.zip
FrodeSolheim is offline  
Old 29 May 2019, 23:21   #1333
qupe
Registered User

 
Join Date: Jan 2018
Location: Beaufort/Wales
Posts: 41
Thank you. I think my chrome is blocking things. Just tried in Firefox and there is a whole different page!!!
qupe is offline  
Old 30 May 2019, 02:05   #1334
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 38
Posts: 3,548
A new development version has been released. Changes in FS-UAE 2.9.12dev:
  • Change default for bezel option to 0 (off).
Changes in FS-UAE Launcher 2.9.12dev:
  • Fixed recently introduced bug when downloading files via cache.
FrodeSolheim is offline  
Old 30 May 2019, 17:56   #1335
Clark Kent
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Location: Vienna
Posts: 90
When using Amiga OS 4.1 harddrive folders can not be used?
Clark Kent is offline  
Old 30 May 2019, 19:14   #1336
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 38
Posts: 3,548
Quote:
Originally Posted by Clark Kent View Post
When using Amiga OS 4.1 harddrive folders can not be used?
Not yet. This will be possible soon in the next development series (3.1.x).
FrodeSolheim is offline  
Old 30 May 2019, 20:36   #1337
Genlock
Out to Grass

Genlock's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: UK
Posts: 125
Hi Frode , nice to see your back in the swing, just a big THANK YOU for all your hard work !
Genlock is offline  
Old 31 May 2019, 10:09   #1338
Clark Kent
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Location: Vienna
Posts: 90
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
Not yet. This will be possible soon in the next development series (3.1.x).
Great!

By the the way, will the version number brought to the same as WinUAE when finished?
Clark Kent is offline  
Old 31 May 2019, 10:26   #1339
BastyCDGS
Registered User
 
Join Date: Nov 2015
Location: Freiburg / Germany
Age: 39
Posts: 119
Send a message via ICQ to BastyCDGS
Good morning, Clark!

Quote:
Originally Posted by Clark Kent View Post
Great!

By the the way, will the version number brought to the same as WinUAE when finished?
Actually, you can do it now by checking out the current master branch. WinUAE 4.2.1 is already integrated there and most stuff works fine by now.

I have successfully tested a lot of new WinUAE stuff with OS4.1FE. There are some small quirks and problems left, however.

Which is the reason why it isn't yet in the current development branch. In case you are interested, you find it the thread regarding latest WinUAE integration here:
http://eab.abime.net/showthread.php?t=85313
BastyCDGS is offline  
Old 31 May 2019, 10:52   #1340
Clark Kent
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Location: Vienna
Posts: 90
Ok, I think this will be the reason why I only have 256 colors and Picasso IV in OS 4.1. But all in all it seems to work without problems.
Clark Kent is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OS4 compatible UAE expansion development status Toni Wilen support.WinUAE 484 11 March 2017 14:11
FS-UAE 1.3 Development Series FrodeSolheim support.FS-UAE 376 28 October 2012 17:42
FS-UAE 1.1 Development Series FrodeSolheim support.FS-UAE 214 06 May 2012 13:53
FS-UAE 1.1 Development Series - Autoscaling problem weiju support.FS-UAE 4 06 April 2012 06:11
E-UAE Development pjhutch support.OtherUAE 1 06 October 2008 02:26

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.13256 seconds with 16 queries