English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Requests > request.Other

 
 
Thread Tools
Old 21 February 2012, 22:29   #1
Anakirob
Unregistered User
Anakirob's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Tasmania
Age: 36
Posts: 858
1.3 Topaz font

I want to give my 3.1 workbench a 1.3 look, but am lacking the original Topaz 8 font. I know I could rip it from the ROM, but surely someone already has and put it on the 'net somewhere. Anyone got a link for me? Or you could just zone it for me, thanks.
Anakirob is offline  
AdSense AdSense  
Old 21 February 2012, 23:19   #2
lopos2000
Zone Friend
lopos2000's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Cider is best In The West
Posts: 1,238
Can be found here ---> topaz 8 font
lopos2000 is offline  
Old 22 February 2012, 00:19   #3
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
Quote:
Originally Posted by lopos2000 View Post
Can be found here ---> topaz 8 font
That's a TrueType font, not what he is looking for.
I am searching an Amiga font repository myself. Maybe I'll do one if none exists.
I'm looking for the monospace ASCII friendly fonts like Topaz New, pot-noodle etc.
Akira is offline  
Old 22 February 2012, 09:15   #4
mfilos
Paranoid Amigoid

mfilos's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Athens/Greece
Age: 39
Posts: 1,576
There you go Akira mate:
http://dl.dropbox.com/u/939939/Topaz%20Font.zip
mfilos is offline  
Old 22 February 2012, 11:41   #5
Anakirob
Unregistered User
Anakirob's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Tasmania
Age: 36
Posts: 858
Those fonts come in a large variety of formats, unfortunately not one of them is the Amiga <fontname>.font & <fontname>/<size> format Also, that first link is clearly to >2.0 Topaz. And in case I did not make it clear in the first thread I am looking for the 1.3 Topaz in it's original format. Akira understood, unfortunately he does not have it either.
Anakirob is offline  
Old 22 February 2012, 19:49   #6
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
Quote:
Originally Posted by Anakirob View Post
Those fonts come in a large variety of formats, unfortunately not one of them is the Amiga <fontname>.font & <fontname>/<size> format Also, that first link is clearly to >2.0 Topaz. And in case I did not make it clear in the first thread I am looking for the 1.3 Topaz in it's original format. Akira understood, unfortunately he does not have it either.
Don't take my word on this fully, but I think that font is inside the 1.3 ROM, not loaded from disk.

But I am SURE someone extracted or replicated it to be loaded from disk.
I'll keep looking. I want to do a repository of Amiga fonts, as I said.


I tried for a good part of the day to extract this with some tool but I didn't find any tool that would help me. I thought it would be trivial, thinking Remus would work, but I didn't know t worked only with 3.x ROMs. Aminet has yielded no helpful resource yet.

Anybody maybe can do this for us...
Akira is offline  
Old 22 February 2012, 20:49   #7
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,672
Topaz size 8 and 9 are in ROM. Size 11 and 13 (IIRC) are on disk.
thomas is offline  
Old 23 February 2012, 00:19   #8
Minuous
Coder/webmaster/gamer
Minuous's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Canberra/Australia
Posts: 1,766
IIRC you could use the FED program (on eg. 1.3 Extras disk) to save a copy of the Topaz font. You might have to clear the ROMFONT flag in a hex editor though.
Minuous is offline  
Old 23 February 2012, 01:50   #9
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
Hmmm I'll have to try that!
So you just CLEAR the tag? with #20s?
Akira is offline  
Old 03 March 2012, 03:32   #10
Leandro Jardim
Registered User
Leandro Jardim's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Legoland
Age: 39
Posts: 1,223
Check this: http://aminet.net/package/util/wb/RetroWB
I didnt tested it however...

Last edited by Leandro Jardim; 03 March 2012 at 12:11.
Leandro Jardim is offline  
Old 03 March 2012, 10:21   #11
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
Awesome!!!!! Thanks a lot Leandro!
Akira is offline  
Old 04 March 2012, 13:27   #12
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
Bump to say it works perfectly!
Thank you Leandro!!!!

Akira is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Topaz font.. code for grabbing it from the OS h0ffman Coders. General 3 23 June 2011 23:59
Topaz missed in Amberstar Harry support.Games 2 12 December 2010 22:52
Why can't I open the Topaz-font in a boot block? Leffmann Coders. General 13 19 May 2010 21:52
Topaz 8 available for only 20€! Photon Amiga scene 1 02 May 2009 00:11
App to edit fonts like topaz.8 and topaz.9? Photon support.Apps 8 17 July 2008 20:32

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 06:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07169 seconds with 13 queries