English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 10 July 2008, 11:02   #21
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,012
Memory settings shouldn't affect harddrive saving If they do that would be
I guess it's something about the free space on his windows partition. There are several threads here about that problem (available space divided by 4GB leading to a even negative value when not using OS 3.5 or higher). Just search for it rmcin329.
TCD is offline  
AdSense AdSense  
Old 10 July 2008, 11:07   #22
rmcin329
NOOB
 
Join Date: Jun 2008
Location: Lost in a sea of madness.....
Age: 33
Posts: 217
Send a message via ICQ to rmcin329 Send a message via AIM to rmcin329 Send a message via Yahoo to rmcin329
Guess i'll have to try setting up an actual HDF for it then.
rmcin329 is offline  
Old 10 July 2008, 11:09   #23
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,012
That might indeed help. At least it helps to sort out what the real problem is
TCD is offline  
Old 10 July 2008, 11:12   #24
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 5,955
Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
Memory settings shouldn't affect harddrive saving If they do that would be
Memory settings that are not possible on real Amigas can cause ALL sorts of weird behaviour! You should check his UAE config...


Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
I guess it's something about the free space on his windows partition. There are several threads here about that problem (available space divided by 4GB leading to a even negative value when not using OS 3.5 or higher). Just search for it rmcin329.
I am not using OS3.5 here and it works, so again, I do not think that this is the problem!
StingRay is offline  
Old 10 July 2008, 11:15   #25
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,499
Quote:
Originally Posted by StingRay View Post
That's what I first thought too but it can't be >2GB space problem because on this HD there's more than 160gb free and it works. Also, I checked it from RAM: too and it worked there so I don't think there's any overflow. =) I might be wrong though.
>2G can still cause problems, for example 2G to 4G may return negative size but 4G to 6G work and so on. There are many ways to do it wrong

Perhaps it has special case for RAM:
Toni Wilen is online now  
Old 10 July 2008, 11:16   #26
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 5,955
Hmm, I'm almost tempted to disassemble the game. Might do that as soon as boss is not around anymore =)
StingRay is offline  
Old 10 July 2008, 11:16   #27
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,012
Quote:
Originally Posted by StingRay View Post
I am not using OS3.5 here and it works, so again, I do not think that this is the problem!
It depends on how much free space is left on your partition. So I guess it's not same as rmcin329
TCD is offline  
Old 10 July 2008, 13:38   #28
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 5,955
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
>2G can still cause problems, for example 2G to 4G may return negative size but 4G to 6G work and so on. There are many ways to do it wrong
You are right. I've checked the game and it's signed vs. unsigned bug (bge vs bcc). So depending on bit 32 it will work or not. In my case I was just lucky (sign bit not set) :P


rmcin329: I'll upload my fixed version to the Zone, should hopefully fix the bug for you.
StingRay is offline  
Old 10 July 2008, 13:49   #29
rmcin329
NOOB
 
Join Date: Jun 2008
Location: Lost in a sea of madness.....
Age: 33
Posts: 217
Send a message via ICQ to rmcin329 Send a message via AIM to rmcin329 Send a message via Yahoo to rmcin329
Actually i finally found the problem. Before i made the HDF, i decided to try re-copying all the game files over from the ADF again, just in case some were corrupt or something. After doing that, all problems ceased.

Now just to get KOTC working off the HD.
rmcin329 is offline  
Old 10 July 2008, 13:50   #30
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,012
Quote:
Originally Posted by StingRay View Post
You are right. I've checked the game and it's signed vs. unsigned bug (bge vs bcc). So depending on bit 32 it will work or not. In my case I was just lucky (sign bit not set) :P

rmcin329: I'll upload my fixed version to the Zone, should hopefully fix the bug for you.
You can fix the free disk space problem inside the exe? That's very interesting Always thought it was a general problem with WinUAE and mapped windows dirs. Thanks for the fix StingRay And now back to the Moonstone trainer
TCD is offline  
Old 10 July 2008, 13:58   #31
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 5,955
Quote:
Originally Posted by rmcin329 View Post
Actually i finally found the problem. Before i made the HDF, i decided to try re-copying all the game files over from the ADF again, just in case some were corrupt or something. After doing that, all problems ceased.
They will come back depending on the free space on your hd.
StingRay is offline  
Old 10 July 2008, 14:01   #32
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 5,955
Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
You can fix the free disk space problem inside the exe? That's very interesting Always thought it was a general problem with WinUAE and mapped windows dirs. Thanks for the fix StingRay And now back to the Moonstone trainer
Fixing that isn't too hard and it's not a UAE problem at all. The coder used something like

Code:
int freespace;
where it should have been

Code:
unsigned int freespace;
(Yep, the game was coded in C ).

Anyway, Moonstone trainer will come one day, but currently I have a lot of other stuff to do.
StingRay is offline  
Old 10 July 2008, 14:06   #33
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,012
Quote:
Originally Posted by StingRay View Post
Fixing that isn't too hard and it's not a UAE problem at all. The coder used something like

Code:
int freespace;
where it should have been

Code:
unsigned int freespace;
(Yep, the game was coded in C ).
Doh! Using a signed int when it's not necessary is such a n00b error

Quote:
Originally Posted by StingRay View Post
Anyway, Moonstone trainer will come one day, but currently I have a lot of other stuff to do.
Oki, I'll be patient then
TCD is offline  
Old 10 July 2008, 15:06   #34
rmcin329
NOOB
 
Join Date: Jun 2008
Location: Lost in a sea of madness.....
Age: 33
Posts: 217
Send a message via ICQ to rmcin329 Send a message via AIM to rmcin329 Send a message via Yahoo to rmcin329
update again! after dieing accidentally, the game has gone back to claiming there isn't enough space. Also i'm not real sure what you guys have been talking about or how to do that......
rmcin329 is offline  
Old 10 July 2008, 15:09   #35
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,012
Quote:
Originally Posted by rmcin329 View Post
update again! after dieing accidentally, the game has gone back to claiming there isn't enough space. Also i'm not real sure what you guys have been talking about or how to do that......
Have you tried StingRays version?
TCD is offline  
Old 10 July 2008, 15:15   #36
rmcin329
NOOB
 
Join Date: Jun 2008
Location: Lost in a sea of madness.....
Age: 33
Posts: 217
Send a message via ICQ to rmcin329 Send a message via AIM to rmcin329 Send a message via Yahoo to rmcin329
Just noticed it a couple minutes ago, and tried it. Seems to be just fine now.
rmcin329 is offline  
Old 10 July 2008, 15:35   #37
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,012
Do both games now run with your config and HD rmcin329?
TCD is offline  
Old 10 July 2008, 15:47   #38
rmcin329
NOOB
 
Join Date: Jun 2008
Location: Lost in a sea of madness.....
Age: 33
Posts: 217
Send a message via ICQ to rmcin329 Send a message via AIM to rmcin329 Send a message via Yahoo to rmcin329
Yes, but as stated on my other topic KOTC is wanting to save to DF0 still. Any way to change its save location? It doesn't offer you a choice in-game of changing the directory.
rmcin329 is offline  
Old 10 July 2008, 16:02   #39
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,012
Okay I check that later. Don't know if it can be forced to save to HD, but I'll try
TCD is offline  
Old 01 March 2015, 00:19   #40
rmcin329
NOOB
 
Join Date: Jun 2008
Location: Lost in a sea of madness.....
Age: 33
Posts: 217
Send a message via ICQ to rmcin329 Send a message via AIM to rmcin329 Send a message via Yahoo to rmcin329
Hey stingray do you still have the fixed exe for this game? I lost some files awhile back and the fixed exe for this game was among them.
rmcin329 is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Starfleet I: the war begins! rmcin329 Games images which need to be WHDified 4 11 July 2013 17:19
Starfleet 1 the war begins rmcin329 request.Old Rare Games 0 08 June 2013 23:37
Strike Fleet Credits Galahad/FLT HOL data problems 1 10 September 2012 03:24
[Found: Lords of War] War between castles game Ziaxx Looking for a game name ? 4 26 January 2009 17:26
StarFleet I-The War Begins Remake rmcin329 project.Amiga Game Factory 0 14 July 2008 17:41

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09002 seconds with 13 queries