English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 14 December 2017, 21:35   #201
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 3,768
@ Sinphaltimus
I had already mentioned the problem on file config and I do not think it was a file protected by writing, i have solved "eliminating the text" and then pasting the text again, or by creating a new file.

@ Dunny
From how much time do not use IcarOS?
AMIGASYSTEM is offline  
Old 15 December 2017, 00:25   #202
Dunny
Registered User

Dunny's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Scunthorpe/United Kingdom
Posts: 1,086
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
@ Sinphaltimus
I had already mentioned the problem on file config and I do not think it was a file protected by writing, i have solved "eliminating the text" and then pasting the text again, or by creating a new file.

@ Dunny
From how much time do not use IcarOS?
About 3 months ago. I have four laptops that I'd like to get the Amiga experience on. Amithlon is a no-go for all of them (they have too much RAM and no way to disable it) and AROS (IcarOS flavour) cannot use the correct screen resolution on any of them (1024x768 only, and they're all widescreen) and no 2D hardware acceleration either which means that even something as simple as dragging a window means you can watch it drawing the pixels as it updates.

IcarOS on a core i5 with 8GB of RAM takes about 6 minutes to boot, whereas Win10 takes about 2 minutes, and Amilator takes 35 seconds.

So I've moved over to Amilator, which is actually better than IcarOS.

And that means that I don't have to bother with AROS ever again - I have an actual Amiga (to all intents and purposes) now that's really, really fast.
Dunny is offline  
Old 15 December 2017, 00:48   #203
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 3,768
Also I have found my Amiga 4000/060 con AFA_OS ma AROS, if you have a PC with compatible hardware AROS it's very fast the system loads in a few seconds, OWB it's fast, you can watch Youtube videos directly, play with 3D games. I created my own configuration starting from the nightly builds, this:

[ Show youtube player ]
AMIGASYSTEM is offline  
Old 04 January 2018, 13:46   #204
tmello
 
Posts: n/a
Hello,
How can i change the Amilator to 50Hz for smooth scrolling. Xorg.conf?
 
Old 04 January 2018, 16:29   #205
nobody
Registered User

nobody's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: GR
Age: 41
Posts: 1,203
Open source drivers don't support screen mode tweaking, at least there is very little chance to work. You would need a proprietary driver from manufacturer and tweaking inside OS driver options environment for your specific monitor (naming, maximum resolution and refresh rate).

nobody is offline  
Old 01 April 2018, 15:02   #206
nobody
Registered User

nobody's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: GR
Age: 41
Posts: 1,203
For smooth scrolling on a 60hz monitor add these lines to configuration

ntsc_mode=1
vsync=1

Unfortunately I found out that it will remove some lines vertically so some games using all screen will not be visible. Also some whdload games don't start.
nobody is offline  
Old 01 April 2018, 16:29   #207
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 46
Posts: 11,190
Of course not all PAL games are NTSC compatible out of the box. And it cuts the bottom of the image when you force specific PAL games into the lower NTSC resolution.
Retro-Nerd is offline  
Old 01 April 2018, 21:44   #208
nobody
Registered User

nobody's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: GR
Age: 41
Posts: 1,203
Yeah but whatever runs its amazing fun to play. I got hooked to stormlord a game I wouldn't touch if it had jerky scrolling besides being ultra hard.
nobody is offline  
Old 10 April 2018, 21:28   #209
amigo-mexicano
Amiga's Power!

amigo-mexicano's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Mexico City
Posts: 47
I have a problem. Once the emulation starts, I don't have keyboard and mouse input. They completely die after the AMIGA intro screen. There it works to select memtest, but after that, completely dead, so I can't do nothing.

I've tried different USB sticks, and different kick.rom files, same result. Once the amiga screen shows up, there is no keyboard and mouse input.

What can I do??

Thanks

*EDIT* I was using 4.15 version, author uploaded a new version here, works OK: http://eab.abime.net/showpost.php?p=...4&postcount=12

Last edited by amigo-mexicano; 11 April 2018 at 20:35. Reason: Added link
amigo-mexicano is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amilator (Was: FS-UAE Standalone like Amithlon) Amigamerlin support.FS-UAE 98 05 November 2017 19:48
To boot an UAE from USB? Edwooger support.OtherUAE 6 26 June 2013 22:17
USB under FS-UAE? nexusle support.FS-UAE 5 03 October 2012 22:15
FS-UAE and external usb soundcard on Linux Speedvicio support.FS-UAE 4 01 May 2012 15:25

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07950 seconds with 16 queries