English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Requests > request.Apps

 
 
Thread Tools
Old 21 February 2021, 13:42   #1
Ponki1986
Registered User

 
Join Date: Dec 2018
Location: Glubczyce / Poland
Age: 34
Posts: 53
Program like GetModeID

Hello, I have searched but have not found anything anywhere. Is there perhaps a program that when run in the CLI will display the current WB screen mode? I found something like this

http://aminet.net/package/util/wb/parsesmprefs

but this one looks for the ModeID in the screenmode.prefs file. I prefer to have the program read it directly from the screen, similar to what SGrab does.
Ponki1986 is offline  
Old 21 February 2021, 14:16   #2
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 6,185
VoilĂ  !

Code:
1> GetScreenMode
PAL:HighRes Interlace
1> GetScreenMode id
167940
1> GetScreenMode id hex
29004
1>
Attached Files
File Type: lha getscreenmode.lha (2.8 KB, 14 views)
thomas is offline  
Old 21 February 2021, 18:31   #3
Ponki1986
Registered User

 
Join Date: Dec 2018
Location: Glubczyce / Poland
Age: 34
Posts: 53
No, no. I meant a program that will check, show what mode WB is currently open in.
Ponki1986 is offline  
Old 21 February 2021, 19:01   #4
daxb
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Germany
Posts: 2,762
If the screenmode of thomas WB is PAL HigRes Interlace then the tool does what you want/describe.
daxb is offline  
Old 22 February 2021, 00:18   #5
Ponki1986
Registered User

 
Join Date: Dec 2018
Location: Glubczyce / Poland
Age: 34
Posts: 53
My apologies. I misunderstood his statement. I will check if that is what I meant.

PS: I am looking for a program to check if ScreenMode has set WB to 16 Bit so that DGen can run in a window on WB. Then the colors are correct. The same is true for the GnGeo emulator, but that one requires 15 bit.
Ponki1986 is offline  
Old 22 February 2021, 11:11   #6
Ponki1986
Registered User

 
Join Date: Dec 2018
Location: Glubczyce / Poland
Age: 34
Posts: 53
Thomas thank you so much. Your program is the one I needed. Regards.
Ponki1986 is offline  
Old 22 February 2021, 12:55   #7
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 44
Posts: 19,547
I used Thomas's program previously to get the screenmode ID and it works perfectly

No idea how I would achieved this without.
DamienD is offline  
Old 22 February 2021, 13:32   #8
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 6,185
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
I used Thomas's program previously
How can that be, I wrote this one only yesterday

You probably mean that one: https://eab.abime.net/showthread.php...53#post1375953
thomas is offline  
Old 22 February 2021, 15:11   #9
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 44
Posts: 19,547
Quote:
Originally Posted by thomas View Post
How can that be, I wrote this one only yesterday
Oh I see.

Quote:
Originally Posted by thomas View Post
Yes, I mean that one
DamienD is offline  
Old 22 February 2021, 21:33   #10
Ponki1986
Registered User

 
Join Date: Dec 2018
Location: Glubczyce / Poland
Age: 34
Posts: 53
Thomas by any chance can your GetModeID filter the depth of available modes? I mean, if I need to indicate a screen with a depth of 8 bits, when run in the CLI with the appropriate parameter this one would only list such. Example:

C:GetModeID DEPTH 8

or

C:GetModeID DEPTH 32
Ponki1986 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
External windows program communicating with program running inside WinUAE xxxxx support.WinUAE 10 19 February 2013 10:27
Paint program or program....... amigagenie request.Apps 2 29 January 2013 20:56
Which program is this? absence request.Apps 8 26 June 2012 12:31
For a beginner what Program and Program language would you recommend? amigang New to Emulation or Amiga scene 5 27 March 2012 14:06
Calling another program from a compiled Amos program...? andyr support.Apps 3 25 October 2004 00:47

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10535 seconds with 16 queries