English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 15 January 2015, 14:28   #1
dirkies
Zone Friend

dirkies's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Belgium
Age: 45
Posts: 1,215
Question PIV on real hardware black screen after Poseidon install

Hi guys

any ideas what happened here. Had a working OS3.9BB4 using PIV in 1024x768 resolution fine, but since I installed the Poseidon software to try out my Rapidroad USB module on the XSurf100 card (on an A4000/060), I can no longer boot my machine.

If not using startup-sequence, I get into it, and seems the LOADMONDRVS is causing the issue. Commenting it out will boot the OS fine (albeit in AGA video mode)

I reinstall P96 software, but no avail, wiped all P96 settings and reinstalled, but no help. Haven't uninstalled Poseidon yet, but not sure if that is a red herring or the real conflict.

Checking the sync info on the monitor, when the black screen appears, it is not really outputting any resolution, not even scandoubled AGA resolution or so, just nothing.

I commented out the kickstart patches (loadmodule) lines in the SS but that does not help.

If I run loadmondrvs when I am in a working (AGA) OS workbench, it will guru.

Any ideas before I reinstall the OS (it is still "empty", no 3rd party apps running on it, was just a fresh install after finally succeeding to get my CF32GB card work on the CyberSCSi > CF adapter (Aztecmonster)

I saw some threads about PIV black screens through google searching but none of the things were applicable/fixing the issue.

So any ideas here how to troubleshoot this?
dirkies is offline  
Old 15 January 2015, 15:59   #2
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,681
Try to boot with loadmondrvs disabled and then double-click devs/monitors/picassoiv. Does this crash, too?

Is there anything else in devs/monitors beside picassoiv ?

Try to disable posseidon from user-startup. The pure presence of poseidon files should not cause any harm.

However, poseidon also installs a new version of input.device. Maybe this is the culprit.

IMHO BB4 can in no way be considered a "fresh install". It contains too many unofficial updates and unsupported patches.
thomas is offline  
Old 15 January 2015, 16:30   #3
dirkies
Zone Friend

dirkies's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Belgium
Age: 45
Posts: 1,215
Quote:
Originally Posted by thomas View Post
Try to boot with loadmondrvs disabled and then double-click devs/monitors/picassoiv. Does this crash, too?
yes, guru

Quote:
Originally Posted by thomas View Post
Is there anything else in devs/monitors beside picassoiv ?
no, only PIV one

Quote:
Originally Posted by thomas View Post
Try to disable posseidon from user-startup. The pure presence of poseidon files should not cause any harm.
will do!

Quote:
Originally Posted by thomas View Post
However, poseidon also installs a new version of input.device. Maybe this is the culprit.

IMHO BB4 can in no way be considered a "fresh install". It contains too many unofficial updates and unsupported patches.
maybe I will reinstall with BB2 only then, not sure what is OK to install post BB2, too bad the OS updates are so fragmented
dirkies is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[FOUND: PHANTASIE III!] 2D RPG game with map screen, "black background combat screen" Artifex 28 Looking for a game name ? 1 22 May 2014 17:42
A3000 boots black screen after A3640 test install Brosol support.Hardware 35 20 February 2010 18:16
Poseidon USB Stack install failure!!!! Fingerlickin_B support.Apps 10 25 August 2008 02:27
Subway USB + Poseidon + WHDLOAD black screen? T_hairy_bootson support.Hardware 5 17 August 2008 18:42
Can I "install" the Poseidon USB stack on a KICKFLASH OS4 ??? keropi support.Hardware 8 21 June 2006 16:01

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.75705 seconds with 15 queries