English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.WHDLoad

 
 
Thread Tools
Old 24 March 2010, 14:09   #1
zap64uk
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Location: heriot/scotland
Posts: 14
Problems with 3.1 kickstart in WHDload

Wonder if anyone can help?

I am having problems getting any game to load with WHDload that requires the 3.1 kickstart. I have amiga forever so have a legal copy of the roms. I have read on here and on the whdload pages that some older games may not work with cloanto roms. What I am looking for is the name of a game that will work with these to try and help triage the problem. Can anyone tell me one they are sure that works with these roms?

My setup - A1200, mtec 1230 with 8mb ram, 3.0 roms

Thanks Guys
zap64uk is offline  
AdSense AdSense  
Old 25 March 2010, 19:09   #2
cosmicfrog
The 1 who ribbits
cosmicfrog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: leek, Staffs, UK
Age: 49
Posts: 3,555
Send a message via MSN to cosmicfrog
are the right files in your devs:kickstarts folder
cosmicfrog is offline  
Old 25 March 2010, 20:58   #3
musashi5150
move.w #$4489,$dff07e
musashi5150's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Norfolk, UK
Age: 36
Posts: 2,284
As you have bought AmigaForever and legally can use the Amiga ROMs you could probably just download the 'hookie' ones now and use those instead
musashi5150 is offline  
Old 25 March 2010, 21:20   #4
zap64uk
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Location: heriot/scotland
Posts: 14
Yeah I have all the roms and other required files in Kickstarts in Devs. Thing is I have other Roms also but they dont seem to work either which makes me think there is a software setup issue somewhere. So I thought if anyone new a game that defo worked with the Amiga forever roms then that would eliminate the setup issue.
zap64uk is offline  
Old 25 March 2010, 21:49   #5
zap64uk
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Location: heriot/scotland
Posts: 14
Getting weirder

It is getting stranger :-). I have been using a few games to test this. One has been Syndicate CD32 version which accroding to the notes needs the A1200 rom. If I have the rom there it say 'invalid rom ect'. If however I rename the same rom to A4000 standard it works. Shows the Rom is fine I guess. Tried the same thing with another load but it must only check for the a1200 one. Any suggestions anyone?
zap64uk is offline  
Old 25 March 2010, 21:57   #6
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,812
You need to have rom.key in that DIR to use AmigaForever encrypted ROMS with WHDload.
alexh is online now  
Old 25 March 2010, 21:59   #7
zap64uk
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Location: heriot/scotland
Posts: 14
I have that in the directory also. The same rom image is working if it is named as a 4000 image but not if it is a 1200 image. Some games seem to only look for a 1200 image.
zap64uk is offline  
Old 30 March 2010, 00:23   #8
Wepl
Moderator
Wepl's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Germany
Posts: 626
it should be sufficient described here http://whdload.de/docs/en/need.html
Wepl is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems burning Kickstart Computolio support.Hardware 674 05 June 2017 04:18
WHDLOAD - kickstart problem GadgetUK support.Games 14 20 March 2013 13:26
Kickstart problems... asm1 project.WHDLoad 2 14 March 2009 15:29
Problems with Kickstart 3.1 [was: various posts in a thread in News] ARTHUR071169 project.MAGE 33 15 October 2006 13:33
Kickstart 3.1 problems adgloride support.Hardware 5 08 June 2004 03:57

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.15861 seconds with 12 queries