English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 01 November 2019, 21:47   #1
softwarefailure
Registered User

 
Join Date: Mar 2016
Location: Germany
Posts: 59
Why doesn't F12 work in fullscreen mode?

I was used to being able to press F12 to bring up WinUAE's GUI. However, this doesn't seem to work any longer in the recent versions. Is my config messed up or has something changed here? When I am in windowed mode, pressing F12 brings up WinUAE's GUI as usual but in full screen this doesn't seem to work here any more?!
softwarefailure is offline  
Old 01 November 2019, 22:52   #2
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,865
Never occurred for me when in "Fullscreen" mode; <F12> always brings up the GUI (and trust me, I always use the latest version of WinUAE since back before v1.0.0 / 2005).

You should capture full logs i.e. "Paths"--> tick "Enable full logging", and then post here so that Toni / we can hopefully see what's going on
DamienD is offline  
Old 01 November 2019, 23:11   #3
softwarefailure
Registered User

 
Join Date: Mar 2016
Location: Germany
Posts: 59
Ok, here are the logs. What I did was just start my AmigaOS 3.9 fullscreen WinUAE config, then press F12 (which did nothing), then quit WinUAE.
Attached Files
File Type: txt winuaebootlog.txt (12.8 KB, 20 views)
File Type: txt winuaelog.txt (23.8 KB, 23 views)
softwarefailure is offline  
Old 01 November 2019, 23:37   #4
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Age: 45
Posts: 3,492
DirectDraw issue ?
Maybe switching graphics API to Direct3D 9 or 11 helps ?
Retroplay is offline  
Old 01 November 2019, 23:46   #5
softwarefailure
Registered User

 
Join Date: Mar 2016
Location: Germany
Posts: 59
Nope, doesn't help.
softwarefailure is offline  
Old 02 November 2019, 09:45   #6
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 23,651
Direct 3D 11 does not support GUI elements in full screen mode.

Direct 3D 9 can but log shows DirectDraw in use which is too obsolete today. If you did select D3D9, you probably miss DirectX 9 redistributable installation.

Full-window mode is almost as good today unless you need specific refresh rate (in this case it is good idea to get variable refresh rate monitor )
Toni Wilen is offline  
Old 02 November 2019, 12:15   #7
softwarefailure
Registered User

 
Join Date: Mar 2016
Location: Germany
Posts: 59
So here's what I've tried now:

1) Change both "Native" and "RTG" settings from "Fullscreen" to "Full window". The combo boxes to the right are both set to "-".

2) Change "Graphics API" to "Direct3D 11" and "Hardware D3D11"

Unfortunately, pressing F12 still doesn't show WinUAE's GUI. DirectX 11 is installed.
softwarefailure is offline  
Old 02 November 2019, 12:20   #8
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 23,651
Ah, you mean nothing happens when you press F12. Perhaps you have some fullscreen utility (capture/recording/etc.) that steals F12 in fullscreen mode?

EDIT: Does it work if you remap "Enter GUI" input event to some other "more normal" key?

Last edited by Toni Wilen; 02 November 2019 at 12:25.
Toni Wilen is offline  
Old 02 November 2019, 14:08   #9
softwarefailure
Registered User

 
Join Date: Mar 2016
Location: Germany
Posts: 59
Ok, looks like something was messed up in my config because F12 was mapped to F12 (PC). When I change this to "Enter GUI" it works. No idea where this mapping came from but then again, the config has been in use for probably more than 15 years now...
softwarefailure is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crash in Fullscreen when pressing F12 Vairn support.WinUAE 16 17 June 2019 21:48
usbjoy adapter doesn't work in arcade mode marcowy support.FS-UAE 3 29 February 2016 00:48
All versions of Winuae after 2.1.0 freeze mouse when I Ctrl-F12 to Fullscreen KoasKid support.WinUAE 6 09 July 2011 02:07
Problem with 1.3 using Fullscreen mode Mangar support.WinUAE 1 03 August 2006 03:18
Pressing F12 doesn't bring up the GUI Diduz support.WinUAE 6 29 March 2005 18:17

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07150 seconds with 16 queries