English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.WHDLoad

 
 
Thread Tools
Old 31 March 2010, 21:10   #1
Casublett
 
Posts: n/a
Possible to autorun different filter settings for each WHDLoad game?

Is it possible to run different WinUAE filter/config settings for each WHDLoad game from inside an emulated Amiga?

Maybe an icon setting or a pref file call??

The reason I ask is, I like all the games to fill the screen, and most games require different filters settings to accomplish this. While I do save each individual filter by game name, it can be tiresome to "load" each filter for every separate game.
 
AdSense AdSense  
Old 31 March 2010, 21:24   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,925
Tried autoscale filtering setting? It should work quite nicely with most games.

If you want manual filters: you can use uae-configuration program to change configuration settings inside emulation.
Toni Wilen is online now  
Old 31 March 2010, 21:32   #3
Casublett
 
Posts: n/a
Thx for the fast reply!!

I'll try the autoscale function when I find it and I'll try to figure out the uae-configuration program in relationship to WHDLoad.

 
Old 31 March 2010, 21:43   #4
Casublett
 
Posts: n/a
With autoscale, keep aspect ratio and force 16x9, works like a charm!!

Thx much Toni!

** EDIT **

Ok, after testing, the autoscale function works great for most games, but a few don't fill out the screen.

I see that upon running uae-configuration in a shell, it lists the various emulator settings. I assume I can change them line by line, but is there a fast way to call upon an existing filter setting or config file? And if not, maybe a guide for using the uaeconfiguration program?

I'll keep messing with it till I figure it out or give up :P

Last edited by Casublett; 31 March 2010 at 22:24.
 
Old 31 March 2010, 23:40   #5
Casublett
 
Posts: n/a
OK...

After much playing around, I have MOST of it figured out, but not all.

For my example, I'll use the WHDLoad game of Agony by Psygnosis.

I added this line to the icon/information settings:

ExecuteStartup-uae-configuration gfx_filter_horiz_zoom -121 gfx_filter_vert_zoom -16 gfx_filter_vert_offset -17

Works perfectly!

A problem remains however...

If I want to add a variable for the "horiz_offset" setting, the text entry line doesn't have the space left to enter the whole (gfx_filter_horiz_offset "x") string. So I started a new entry below the above line, and those entries are ignored. Any suggestions?

Last edited by Casublett; 01 April 2010 at 00:00.
 
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[Bug]WinUAE filter settings slider behavior NoX1911 support.WinUAE 1 27 May 2011 22:29
Making videos - best display/filter settings? Bigby support.WinUAE 5 01 February 2010 00:25
split up screen filter settings zygzak request.UAE Wishlist 0 24 October 2009 19:58
Filter Settings (16:9, 16:10, 15:9) inverted? crusader86x support.WinUAE 5 01 July 2009 23:41
Filter settings crashes abelthorne support.WinUAE 5 05 January 2004 20:49

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 17:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.35393 seconds with 14 queries