English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Coders > Coders. General

 
 
Thread Tools
Old 19 September 2014, 23:34   #121
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 6,001
Quote:
Originally Posted by ancalimon View Post
There is no reason not to use it. It helps a great deal especially for cpus that are not 060.
Would you recommend to use Executive in my AmiKit conversion? I've heard bad things in the past that now I don't remember.
Retrofan is offline  
Old 05 December 2014, 08:20   #122
ancalimon
Supernormal

ancalimon's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Istanbul / Turkey
Age: 37
Posts: 1,229
Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
Would you recommend to use Executive in my AmiKit conversion? I've heard bad things in the past that now I don't remember.
I also remember bad things if I used a bad keyfile. Now that the keyfile is provided, I guess there is no reason not to use it.

I use the Queues scheduler.
ancalimon is offline  
Old 08 June 2015, 21:41   #123
tygre
Returning fan!

tygre's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Montréal, QC, Canada
Posts: 586
Hi all!

Sorry to bump this thread Is exec.library v45.25 available somewhere? I could not find it through Google?

Thanks!
tygre is offline  
Old 08 June 2015, 23:38   #124
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,300
Quote:
Originally Posted by tygre View Post
Hi all!

Sorry to bump this thread Is exec.library v45.25 available somewhere? I could not find it through Google?

Thanks!
http://eab.abime.net/showthread.php?p=781775#post781775
prowler is offline  
Old 22 July 2015, 15:24   #125
Amicol
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: Hartlepool / England
Posts: 342
That one is quite old now,

It's a real shame we can't download the new one from Cosmos' site anymore
Amicol is offline  
Old 23 July 2015, 14:56   #126
kamelito
Zone Friend
kamelito's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: France
Posts: 931
Since Exec library source code leaked, I don't understand why Cosmos do not work from it.
I don't think it's less illegal than updating CBM sources.
As for the rest of the OS it's mainly C and AFAIK Cosmos is more proficient in ASM so having the original 3.1 won't help much I suppose except maybe for the comments. They should release the 3.1 source code as opensource for 68k purpose only IMHO.
Kamelito
kamelito is offline  
Old 23 July 2015, 16:15   #127
Amicol
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: Hartlepool / England
Posts: 342
It states in the Readme of his latest exec.library
that he is still looking for the original sources of Kickstart 3.1

I had no idea they had been leaked, so maybe he hasn't either...
Amicol is offline  
Old 21 January 2016, 22:20   #128
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
WHY was Cosmos banned? and where can we get this library?
Akira is offline  
Old 21 January 2016, 23:03   #129
Mr B
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Location: Sweden
Posts: 749
Why he was banned i have no idea. But as far as i know he pulled all the working links due to people profiting of his work, claiming it their own, where as he wanted it spread "free of cost" and to be credited.

I'm not sure if he's still active anywhere, and if not, your only shot is getting someone else who managed to get the latest stuff, to share it with you. I wish i downloaded and stored it, but thats a bit late... prowler linked above. It's not "the latest stuff" but i suppose some is better then none...
Best of luck.
Mr B is offline  
Old 21 January 2016, 23:12   #130
gulliver
BoingBagged

 
Join Date: Aug 2007
Location: The South of nowhere
Age: 40
Posts: 1,745
For what it is worth, we exchanged some emails about Amiga related stuff like three weeks ago. He was supposed to reply back, but still no news.
gulliver is offline  
Old 21 January 2016, 23:25   #131
dannyp1
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Michigan USA
Posts: 159
He's on Amiga.org all the time.
dannyp1 is offline  
Old 25 February 2018, 22:49   #132
emufan
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: #DrainTheSwamp
Posts: 4,546
new patch released: workbench.library 45.138
not exec, but made by Cosmos. so I guess it's the right place to post it.
emufan is offline  
Old 26 February 2018, 17:38   #133
dannyp1
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Michigan USA
Posts: 159
I hadn't heard about this. Thanks for bringing it to everyone's attention. Have you tried it out yet?
dannyp1 is offline  
Old 26 February 2018, 18:00   #134
emufan
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: #DrainTheSwamp
Posts: 4,546
Quote:
Originally Posted by dannyp1 View Post
I hadn't heard about this. Thanks for bringing it to everyone's attention. Have you tried it out yet?
yes, running 45.137 for a long time on my wb/kick 3.1 system,
together with PeterK's icon.library. never saw any problems.
updated to 45.138 some days ago, still no problems.

one things is strange, the workbench version requester does not show the correct version,
but cli command does. I'm no workbench expert, maybe this is just a side effect.

#1) almost on top of startup-sequence:
Code:
Version >NIL: workbench.library 45
If WARN
  LoadResident >NIL: LIBS:icon.library
  LoadResident >NIL: LIBS:workbench.library REBOOT
EndIf
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	wb.png
Views:	71
Size:	9.0 KB
ID:	57014  

Last edited by emufan; 26 February 2018 at 18:48.
emufan is offline  
Old 26 February 2018, 19:56   #135
Minuous
Coder/webmaster/gamer
Minuous's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Canberra/Australia
Posts: 1,838
@emufan:

The version displayed for Workbench in that requester is derived from version.library, not workbench.library.
Minuous is offline  
Old 26 February 2018, 20:15   #136
dannyp1
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Michigan USA
Posts: 159
Would you explain a little more what you are saying Minous? The workbench requester is reading from the actual library and gives one answer while the CLI is reading through the version.library something different from the library?
dannyp1 is offline  
Old 26 February 2018, 20:21   #137
emufan
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: #DrainTheSwamp
Posts: 4,546
thanks for that info. so I can ignore it, as I did in the past
the 40.42 does match the $VER string from libs:version.library
while the $VER of workbench.library in 3.1 ROM is 40.5
this is indeed a bit strange.
emufan is offline  
Old 26 February 2018, 22:20   #138
Minuous
Coder/webmaster/gamer
Minuous's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Canberra/Australia
Posts: 1,838
@dannyp1:

It's the other way around: The Workbench requester is getting its "Workbench" information from version.library (will be 45.5 for an OS3.9+BB4 system) - the term "Workbench" here is being used in a broader sense than just workbench.library. Whereas using the Version CLI command on workbench.library will give the version of workbench.library.

Last edited by Minuous; 26 February 2018 at 23:26.
Minuous is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Aladdin 4D Beta testers Pyromania Amiga scene 0 22 December 2007 20:22
PSPUAE needs beta Testers! Hungry Horace News 0 01 February 2007 23:38
Wanted: Beta Testers BippyM project.Amiga Demo DVD 51 12 April 2005 07:01
exec.library problem with VisualPrefs oldpx support.Apps 4 29 August 2002 01:18

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09115 seconds with 14 queries