English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 20 December 2008, 18:22   #1
Kola
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Age: 45
Posts: 286
Where is my file saving too? Need to back it up

Hi there,

I am using Miracle piano teaching system to sharpen up my piano skills again.

I have created in win uae an A1200 emulation with a hardrive. I have installed Miracle to the hard drive and never have to save or load as it just remembers where Im up too.

This tells me it is saving somewhere but I dont know where.

I want to back up my progress as there a literally hundreds of lessons and I can do without starting again due to a hard rive prob or even a windows prob that buggers my UAE up.

Any help appreciated as always.
Kola is offline  
AdSense AdSense  
Old 20 December 2008, 18:33   #2
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,020
There must be a file on your harddrive. Look for a file that has the timestamp of today inside the Miracle folder. You do that by opening the folder, choose to see all files and sort them by date
TCD is offline  
Old 20 December 2008, 18:49   #3
Kola
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Age: 45
Posts: 286
Hi Druid.

I already tried that. When I open the Miracle folder it only has two other icons in it. A one called Miracle that launches the program when clicked or a preferences box that launches some sort of printer wizard.

Cant see any other file or even icon in the folder.
Kola is offline  
Old 20 December 2008, 18:55   #4
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,020
Sorry, I was a bit unclear (again ). When the folder is open hold down your right mouse button and select 'Window' from the menu at the top of the screen. Then go to 'Show contents' and select 'All files' (might read a bit different since I use the german translation here). After that go again to the 'Window' menu, go to 'List contents' and select 'By date'. This way you should see all files and more infos about the files.
TCD is offline  
Old 20 December 2008, 19:09   #5
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,299
Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
(might read a bit different since I use the german translation here).
No, it looks good to me.
prowler is offline  
Old 20 December 2008, 19:12   #6
Kola
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Age: 45
Posts: 286
Ah right. Thanks fella, got that working now.

THeres a fair few files mind you. About 20 all with little hammer icons??

Only one says user.dat so im hoping this will be my back up?

Can I not just back the whole win UAE virtual hard drive up?
Kola is offline  
Old 20 December 2008, 19:15   #7
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,020
Quote:
Originally Posted by prowler View Post
No, it looks good to me.
Cool Hope this will show Kola the file he needs to backup

Quote:
Originally Posted by Kola View Post
Can I not just back the whole win UAE virtual hard drive up?
Of course, this would be the easiest way
TCD is offline  
Old 20 December 2008, 19:23   #8
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,299
Quote:
Originally Posted by Kola View Post
Only one says user.dat so im hoping this will be my back up?

Can I not just back the whole win UAE virtual hard drive up?
Hi Kola,

Of course you can back up the whole WinUAE virtual hard drive, but this will be a waste if all that's needed is to back up the user.dat file.

Try moving the user.dat file out of your Miracle folder, say to the RamDisk, and then restart the application. If your progress is lost by doing this, then shut down the application and restore the user.dat file. Then just make a copy of this file somewhere safe.
prowler is offline  
Old 20 December 2008, 19:31   #9
Kola
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Age: 45
Posts: 286
Hi Prowler,

I realy dont know what I need to back up. Just guesing it will be user.dat?

In the real amiga world Id back this up to floppy right? Can I not just make a floppy with UAE? Or an adf, as long as it backs me up then im happy
Kola is offline  
Old 20 December 2008, 19:38   #10
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,299
Quote:
Originally Posted by Kola View Post
Hi Prowler,

I realy dont know what I need to back up. Just guesing it will be user.dat?

In the real amiga world Id back this up to floppy right? Can I not just make a floppy with UAE? Or an adf, as long as it backs me up then im happy
Have you tried the trick I suggested above with the user.dat file? If it's not that file (though I think it probably is), then try the same thing with others until you find the right one. Just remember to move back the last one tried before you try the next.

Of course, there's no reason you shouldn't back up this file to an ADF if you choose.
prowler is offline  
Old 20 December 2008, 19:40   #11
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,020
You can make a floppy in WinUAE pretty easy. Have a look :



You could also make a virtual harddrive with a Windows folder. This way you have the file accessible in Windows afterwards (when you copy it to the harddrive) and save the overhead caused by the ADF image

TCD is offline  
Old 20 December 2008, 19:43   #12
Kola
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Age: 45
Posts: 286
Prowler & Cyber Druid - Many thanks for all the help. Appreciated!
Kola is offline  
Old 20 December 2008, 19:46   #13
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,299
Quote:
Originally Posted by Kola View Post
Many thanks for all the help. Appreciated!
You're welcome, mate! Always happy to help.
prowler is offline  
Old 20 December 2008, 19:48   #14
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,020
Quote:
Originally Posted by Kola View Post
Prowler & Cyber Druid - Many thanks for all the help. Appreciated!
You're always welcome I took me quite a while to get used to it all, so I'm happy when I can help to shorten the 'learning curve' with WinUAE for others
TCD is offline  
Old 20 December 2008, 19:56   #15
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,299
I have a question, TCD.

How do you get those red ellipses on your screenshots? I've seen them a lot on these threads. I just wondered, is there an easy way to do it?
prowler is offline  
Old 20 December 2008, 19:59   #16
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,020
Quote:
Originally Posted by prowler View Post
I have a question, TCD.

How do you get those red ellipses on your screenshots? I've seen them a lot on these threads. I just wondered, is there an easy way to do it?
I use Windows Paint
Quick tut : Choose the line tool and select the second thickness. Then choose the circle tool, change the foreground color to red and there you go It takes a bit of 'training' to choose the right starting point for the circle

Edit : Guess it's not 'circle tool', but 'ellipse tool'
TCD is offline  
Old 20 December 2008, 20:10   #17
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,299
Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
I use Windows Paint
Great! Thanks a lot, mate.

And thanks for the quick tutorial - help like this is always appreciated.
prowler is offline  
Old 20 December 2008, 20:13   #18
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,020
Quote:
Originally Posted by prowler View Post
Great! Thanks a lot, mate.

And thanks for the quick tutorial - help like this is always appreciated.
You're welcome too mate Looking forward to see your first 'red ellipse' screenshot
TCD is offline  
Old 20 December 2008, 20:17   #19
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,299
Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
Looking forward to see your first 'red ellipse' screenshot
Look for it in my USB Flash Drive thread (to be continued...) in the New Year!
prowler is offline  
Old 20 December 2008, 20:23   #20
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,020
Quote:
Originally Posted by prowler View Post
Look for it in my USB Flash Drive thread (to be continued...) in the New Year!
Will do so
TCD is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
File .NFO & file ID.diz stuff.... How To..!! DC33 support.Other 4 11 March 2009 10:21
Saving the Amiga confiq file? neil324 project.MAGE 2 06 October 2008 18:42
Commodore 64 Wav Files to be Converted back to Audio Tape File Paradroid90 support.Other 10 17 June 2008 03:47
Ok ---Im ready to be transported back.back.back to the 90s. Check out what Ive got. nc88keyz Amiga scene 9 12 January 2008 22:58
Back To The Roots back from the dead! MethodGit News 11 22 October 2007 19:27

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.27440 seconds with 12 queries