English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Requests > Games images which need to be WHDified

 
 
Thread Tools
Old 13 March 2018, 16:42   #1
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
Ziriax 100% by Ross

Would anyone be interested in adding support to the Ziriax slave for this 100% version of Ziriax ?
http://eab.abime.net/showthread.php?t=90658

Or make a new slave, whatever is best.
Akira is offline  
AdSense AdSense  
Old 13 March 2018, 19:01   #2
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Posts: 3,020
Isn't the original SPS 3001 ipf 100% ?
My understanding is that all the old cracks were from an unfinished/beta review copy sent to some magazines which got leaked and spread back in the day.
http://eab.abime.net/showpost.php?p=...3&postcount=10
Retroplay is offline  
Old 13 March 2018, 19:04   #3
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 46
Posts: 11,056
You're probably right. Otherwise Stingray would have updated his good patch some weeks ago. Completed it some time ago. Worked perfectly fine. With high-score saver, cheats, joypad support.

Last edited by Retro-Nerd; 13 March 2018 at 19:16.
Retro-Nerd is offline  
Old 13 March 2018, 19:58   #4
ross
Omnia fert aetas

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Age: 48
Posts: 843
Quote:
Originally Posted by Retroplay View Post
Isn't the original SPS 3001 ipf 100% ?
Unfortunately not, so some data is artificially added to whdload version.
ross is offline  
Old 13 March 2018, 23:39   #5
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 40
Posts: 7,424
Send a message via MSN to dlfrsilver
yes cylinder 153 is faulty. However, please note that i have made an extended ADF with the faulty track replaced by the fix done by my colleagues at SPS
dlfrsilver is offline  
Old 14 March 2018, 00:08   #6
ross
Omnia fert aetas

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Age: 48
Posts: 843
Quote:
Originally Posted by dlfrsilver View Post
yes cylinder 153 is faulty. However, please note that i have made an extended ADF with the faulty track replaced by the fix done by my colleagues at SPS
Hi Denis, it was a good source for the ultimate version
ross is offline  
Old 14 March 2018, 14:48   #7
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 40
Posts: 7,424
Send a message via MSN to dlfrsilver
be my guest
dlfrsilver is offline  
Old 16 March 2018, 12:15   #8
ross
Omnia fert aetas

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Age: 48
Posts: 843
Beta tester with real 030+ w/MMU machine wanted

I've a very strange issue in WinUAE in all config. with MMU set and only if my Ziriax slave is launched from WHDload.
If in real-time I enable/disable MMU from WinUAE control panel, strangeness disappear..
(this makes me think that the problem is not in my code, but who know..)
Logically I've tried ALL the possible options for WHDload and starting from completely clean systems.

To sort out I need a real machine test bed.
If interested please contact me.

Thanks.


EDIT: added image, see the 'green ghost' near some objects
mmh, vaguely remember Tony said to me that MMU emulation can break cycle exact emulation (but i can remember wrong ), but why only if the code launched from WHDload?
EDIT2: no, also from ADF w/MMU there are glitches, so actually MMU emulation brings out the problem
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	green_ghost.jpg
Views:	61
Size:	97.9 KB
ID:	57287  

Last edited by ross; 16 March 2018 at 13:20. Reason: Added image
ross is offline  
Old 16 March 2018, 14:31   #9
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,191
More correct question is: does it happen if you use some other CPU speeds. Without MMU.

You can't confirm this kind of problem not happening just by testing some random 68030 real hardware config, it still can happen with some other.
Toni Wilen is offline  
Old 16 March 2018, 14:51   #10
ross
Omnia fert aetas

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Age: 48
Posts: 843
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
More correct question is: does it happen if you use some other CPU speeds. Without MMU.

You can't confirm this kind of problem not happening just by testing some random 68030 real hardware config, it still can happen with some other.
Hi Toni, happened for every CPU speeds i've tried (x4, x8, xxMhz).
And every CPU w/MMU (030, 040, 060).

When I disable (real time or not) MMU all works properly (for the same config).
ross is offline  
Old 16 March 2018, 22:30   #11
ross
Omnia fert aetas

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Age: 48
Posts: 843
Ok thanks to Toni i've better understood how to interpret the WinUAE options.
'CE full' for some advanced configuration may not be the best option.
And Ziriax use some 'on the edge' code that can be critical.

So: glithes with MMU can be ignored or bypassed by changing an option.

Waiting result from beta testers from real machines (that I thank in advance).
Then I can fix real problems
ross is offline  
Old 09 May 2018, 20:57   #12
haynor666
retro maniac

haynor666's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Tarnobrzeg/Poland
Age: 39
Posts: 1,463
I sent my Ziriax disk when SPS members request it(standard amiga CAPS disk wasn't enough). After some time IPF file was released. Personally I never tested this IPF but I'm sure SPS member are 100% sure that faulty sector was correctly extracted.

I also remember that author of slave (Wepl at the time) mentioned that he know about this sector and somehow he also fix it for whdload slave years before IPF release.
haynor666 is offline  
Old 09 May 2018, 23:42   #13
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 40
Posts: 7,424
Send a message via MSN to dlfrsilver
I gave Wepl an MFM image of my Ziriax original disk, and he has corrected the MFM fault, and finally extracted cylinder 153, and added it decoded inside the whdload install.
dlfrsilver is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ziriax 100% (Ultimate Edition) ross support.Games 77 14 March 2018 15:05
Ziriax, Zarathrusta and Deliverance CodyJarrett project.Amiga Lore 6 07 March 2013 02:50
Gravity - Ross Goodley, Image Works Angus Retrogaming General Discussion 0 16 August 2007 13:25
ZIRIAX at last !!! dlfrsilver project.SPS (was CAPS) 6 29 March 2006 23:11
adf to disk and ziriax tassy New to Emulation or Amiga scene 4 10 March 2002 22:42

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07689 seconds with 16 queries