English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > abime.net - Home Projects > project.EAB

 
 
Thread Tools
Old 09 May 2011, 15:03   #1
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 44
Posts: 5,857
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Hi everybody,

did anyone notice the same thing as me with these forums?
Some weeks ago, it did not yet happen at a such high frequency to me that I had to repeatedly reload pages here, until they were finally displayed - as the situation is now.
Instead, I often get messages like
Code:
The server at eab.abime.net is taking too long to respond
These denote timeout situations. (Firefox 4 and Firefox 6.0a nightlies, even though I don't think the browser used actually matters here)

Could it be due to an increasing complexity in PHP code? This MAY make it necessary to gently (!) raise the value in the config section of the web server (Apache I presume?), indicating how long the server will wait for the completion of the (backend-generated) page until it finally times out.

Last edited by andreas; 09 May 2011 at 15:41.
andreas is offline  
AdSense AdSense  
Old 09 May 2011, 15:18   #2
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,012
Hasn't happened here and I frequent these pages quite a bit
TCD is offline  
Old 09 May 2011, 15:35   #3
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 44
Posts: 5,857
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Thanks for the feedback, but let's wait for other reactions on this subject.
andreas is offline  
Old 09 May 2011, 20:35   #4
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,300
I sometimes get problems with pages loading up, but these are invariably caused by another server; either a Skype icon or Photobucket images failing to be found quickly enough. The end result is always that the page loads up without the pictures shown; I've not yet had the abime.net slow response message.
prowler is offline  
Old 09 May 2011, 20:40   #5
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 38
Posts: 6,347
Send a message via MSN to fitzsteve
No problem this end
fitzsteve is offline  
Old 09 May 2011, 23:14   #6
Graham Humphrey
Moderator
Graham Humphrey's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Norwich, Norfolk, UK
Age: 31
Posts: 11,036
No problems here either.
Graham Humphrey is offline  
Old 10 May 2011, 10:58   #7
musashi5150
move.w #$4489,$dff07e
musashi5150's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Norfolk, UK
Age: 37
Posts: 2,292
I've had issues recently where the browser sits saying "waiting for eab.abime.net..." for a while and doesn't load the page. Then I just refresh (sometimes more than once) and then it loads ok.

I just assumed it was my crappy internet, which is probably is
musashi5150 is offline  
Old 10 May 2011, 11:05   #8
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 5,958
Quote:
Originally Posted by musashi5150 View Post
I've had issues recently where the browser sits saying "waiting for eab.abime.net..." for a while and doesn't load the page.
Same here, doesn't happen very often though so I don't mind.
StingRay is offline  
Old 10 May 2011, 14:30   #9
Leffmann
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sweden
Posts: 2,130
This is actually one of the more accessible websites I visit. It rarely slows down, and the few times it has come to a halt I've just pressed reload and it would respond fine.

Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
Hasn't happened here and I frequent these pages quite a bit
Leffmann is offline  
Old 12 May 2011, 18:47   #10
mai
Moderator
mai's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Stendal/Germany
Age: 50
Posts: 4,756
Quote:
Originally Posted by andreas View Post
Hi everybody,

did anyone notice the same thing as me with these forums?
Some weeks ago, it did not yet happen at a such high frequency to me that I had to repeatedly reload pages here, until they were finally displayed - as the situation is now.
Instead, I often get messages like
Code:
The server at eab.abime.net is taking too long to respond
These denote timeout situations.
Last week i had exactly the same problem for a few days, never had this issue before.
It seemed, as this issue affected "abime.net" only for me and same with IE.
But today it seems to load fine again.

Last edited by mai; 12 May 2011 at 18:55.
mai is offline  
Old 23 June 2011, 04:16   #11
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 44
Posts: 5,857
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
@mai

Exactly that's what it is. The problem seems to have been fixed meanwhile. Haven't had this for weeks now. Fingers crossed it's going to stay that way.
andreas is offline  
Old 23 June 2011, 04:49   #12
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,174
Hi andreas,

the same problem was here, at Hannover, Germany

Look at my postings from may 10th and 13th

http://eab.abime.net/showpost.php?p=...&postcount=100

http://eab.abime.net/showpost.php?p=...&postcount=116

If you want to know if it's only your connection or provider or if the EAB server makes this trouble go to a http proxy like:

http://anonymouse.org/anonwww_de.html

http://www.guardster.com/free/

and try EAB from there. Btw, today I had some problems with Aminet and the same happend via these proxies, so my connection was ok.
PeterK is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cnet.device dma timeout getting hardware station address voyager support.Hardware 1 21 June 2013 14:21
ask like command with timeout (and default option) Vot Coders. Scripting 3 27 May 2013 18:00
amiga computing vol 2 issue 1 (issue 13 anyone) Mort request.Other 0 30 November 2010 11:27
My FTP Server Jim Amiga websites reviews 3 18 October 2002 02:50
500 Gateway Timeout error. Akira project.EAB 3 04 December 2001 22:41

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08235 seconds with 15 queries