English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 05 April 2012, 12:05   #41
nexusle
Banned
 
Join Date: Jul 2010
Location: Earth
Age: 40
Posts: 500
Found another bug (maybe also in version 1.1.0)

If the "cdrom_drive_0" config option is empty, fs-uae will crash. In emulation model CD32 fs-uae doesn't crash.
nexusle is offline  
Old 05 April 2012, 12:31   #42
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 44
Posts: 1,327
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul
Another bug :

Sometime (not each time.) when i return to Workbench after playing of viewing a demo (whdload) Screen is half black.

attached screenshots : normal desktop and half one.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2012-04-05_11-24-24_2.png
Views:	221
Size:	139.1 KB
ID:	31186   Click image for larger version

Name:	2012-04-05_11-23-50_1.png
Views:	195
Size:	56.3 KB
ID:	31187  
Attached Files
File Type: zip Default.fs-uae.zip (664 Bytes, 127 views)
File Type: zip FS-UAE.log.zip (12.7 KB, 129 views)
Foul is offline  
Old 05 April 2012, 13:44   #43
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Quote:
Originally Posted by nexusle View Post
I've found a bug in version 1.1.1
If I go to menu with F12, sometimes I get a white screen in the emulation. In version 1.1.0 I've haven't this bug.
I don't think we should investigate this now, because I have already made some changes to the OpenGL renderer, and will make more before 1.1.2. But when 1.1.2 is out, please let me know if the problem is still present!

Quote:
Originally Posted by nexusle View Post
Found another bug (maybe also in version 1.1.0)

If the "cdrom_drive_0" config option is empty, fs-uae will crash. In emulation model CD32 fs-uae doesn't crash.
I have discovered this too. Happens on Linux (and perhaps Mac) when the file does not exist, but not Windows, and is related to CDFS. I don't need more information, because it happens every time for me too. Is probably very easy to fix (=I'll fix it soon).

Quote:
Originally Posted by Foul View Post
Another bug : Sometime (not each time.) when i return to Workbench after playing of viewing a demo (whdload) Screen is half black. attached screenshots : normal desktop and half one.
Does the black part of the screen get normal if you for example move your mouse pointer into the black area, or is it permanently black afterwards?
FrodeSolheim is offline  
Old 05 April 2012, 13:56   #44
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 44
Posts: 1,327
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul
Permanent black .. need to reboot ... (just happend when quitting Soundtracker 4.0beta2 and returning to workbench)

Another bug found (not very important) : uae ahi = no sound

Last edited by Foul; 05 April 2012 at 15:43.
Foul is offline  
Old 05 April 2012, 18:18   #45
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Quote:
Originally Posted by Foul View Post
Another bug found (not very important) : uae ahi = no sound
No AHI support in FS-UAE (yet, anyway).
FrodeSolheim is offline  
Old 05 April 2012, 18:58   #46
nexusle
Banned
 
Join Date: Jul 2010
Location: Earth
Age: 40
Posts: 500
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
No AHI support in FS-UAE (yet, anyway).
Hope to get this implemented
nexusle is offline  
Old 05 April 2012, 19:15   #47
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 44
Posts: 1,327
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul
AHI with paula is working fine, but not with special uae version
Foul is offline  
Old 05 April 2012, 23:54   #48
PHabermehl
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: Germany
Posts: 73
Foul, you're scary to me Anything you haven't tried yet? I'm still far away from installing things like AHI...

What OS version do you run on your SUPER Amiga?
PHabermehl is offline  
Old 06 April 2012, 00:06   #49
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 44
Posts: 1,327
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul
Amiga OS 3.9 on my "real" Amiga 1200 SD Card and Another chd with my "old" Workbench 3.1

you just need to install this : ftp://ftp.berlios.de/pub/arp2/ahi/sy...ahiusr-6.0.lha to get AHI working with your Amiga .. not very complicated
Foul is offline  
Old 06 April 2012, 00:12   #50
nexusle
Banned
 
Join Date: Jul 2010
Location: Earth
Age: 40
Posts: 500
@Peter: To bring you up-to-date look at a1k.org
nexusle is offline  
Old 07 April 2012, 18:00   #51
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 44
Posts: 1,327
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul
Quote:
Originally Posted by Foul View Post
Another bug :

Sometime (not each time.) when i return to Workbench after playing of viewing a demo (whdload) Screen is half black.

attached screenshots : normal desktop and half one.
video added : workbench is loaded, i start a simple demo then quit..

[ Show youtube player ]

Sometimes happend, sometime not .. on the same prog/game/demo
Foul is offline  
Old 07 April 2012, 18:15   #52
nexusle
Banned
 
Join Date: Jul 2010
Location: Earth
Age: 40
Posts: 500
Waiting for reimplementation of bsdsocket.library... and waiting.... and waiting... and waiting....

nexusle is offline  
Old 12 April 2012, 12:30   #53
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 44
Posts: 1,327
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul
EAB is back !!! yes !!

Foul is offline  
Old 12 April 2012, 12:36   #54
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Quote:
Originally Posted by nexusle View Post
Waiting for reimplementation of bsdsocket.library... and waiting.... and waiting... and waiting....
1.1.2 coming soon with bsdsocket.library on Linux/Mac

Quote:
Originally Posted by Foul View Post
EAB is back !!! yes !!
Yes, that is excellent Regarding the screen issue (when exiting from demos etc), I haven't been able to reproduce this. If you wait until 1.1.2 (will probably be released this evening), and the problem is still present, please create a separate thread for the problem, with log file and information about which screen mode you are using in Workbench.
FrodeSolheim is offline  
Old 12 April 2012, 12:50   #55
PHabermehl
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: Germany
Posts: 73
Finally EAB is back - such a long time without fs-uae news was hard to stand...
(whereas my wife and kids wondered why daddy suddendly spent so much time with them)
PHabermehl is offline  
Old 12 April 2012, 14:20   #56
nexusle
Banned
 
Join Date: Jul 2010
Location: Earth
Age: 40
Posts: 500
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
1.1.2 coming soon with bsdsocket.library on Linux/Mac
The best news of the day
nexusle is offline  
Old 12 April 2012, 19:43   #57
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Quote:
Originally Posted by PHabermehl View Post
Finally EAB is back - such a long time without fs-uae news was hard to stand...
(whereas my wife and kids wondered why daddy suddendly spent so much time with them)
Periodic EAB downtime is probably good for marriages -But time for FS-UAE news now!

Version 1.1.2:
* You can also configure parallel port joysticks from the menu now.
* Show CD-CDROM drive selector in GUI (for all Amiga models) if CD-ROM drive is enabled.
* Cloanto ROMs are now properly scanned on startup. No need to specify kickstart_file unless you want to use a non-standard kickstart.
* Choice between soft and hard reset when choosing "Amiga Reset"; also gives a bit more protection against accidental reset.
* Fix crash on Linux/Mac when non-existing CD is specified for cdrom_drive_0.
* No scanlines are rendered in RTG mode unless the new option rtg_scanlines is also set to 1.
* Quit FS-UAE if Alt+F4 (Cmd+F4) is pressed.
* Fixed a bug where all subsequent hard drives were mounted read-only if one was mounted read-only.
* Re-enabled bsdsocket.library for Linux and Mac.
* Use path resolving function for *_dir path options too.
* Match more disk names with built-in regexp (for name shortening).
* Write read configuration key/values to log file (for debugging, no need to send config + log file any longer; just the log file will do).
* Re-organized the FS-UAE on-screen main menu.
* Menu font re-drawn a bit smaller and thinner.
* Use only older OpenGL features, should work fine on OpenGL 1.4/1.5 implementations now (possibly also OpenGL 1.1).
* Use a texture atlas for GUI elements to reduce the amount of state changes.
* BEAMCON0 hack for P96 restricted to only setting PAL bit.
* Support new naming scheme for controller configuration files (used for config files created by new new external controller configuration tool).
* Added controller configurations: usb_2_axis_8_button_gamepad.ini, (thrustmaster) t_mini_wireless.ini
* Showing FS-UAE application icon in window menu and application switcher on Windows.
* Disable most Windows hot keys (the "Windows" key, etc) when running FS-UAE.
* Disable sticky keys shortcut (and toggle keys etc) on Windows so these don't interfere with game play.

Available from the usual place: http://fengestad.no/wp/fs-uae/download-beta
FrodeSolheim is offline  
Old 12 April 2012, 20:37   #58
chiark
Needs a life

chiark's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: England
Posts: 1,629
Crash: running as an A500 on OSX, when selecting "More" from input devices, the menu changes to something new then immediately crashes.
chiark is offline  
Old 12 April 2012, 20:45   #59
AnnaWu
 
Posts: n/a
Quote:
Use only older OpenGL features, should work fine on OpenGL 1.4/1.5 implementations now (possibly also OpenGL 1.1).
Nice job, FrodeSolheim
 
Old 12 April 2012, 20:47   #60
nexusle
Banned
 
Join Date: Jul 2010
Location: Earth
Age: 40
Posts: 500
Also Chrash here: If I boot with empty "CD Drive" and choose an image after getting Workbench boot, FS-UAE will crash
Attached Files
File Type: txt FS-UAE.txt (56.0 KB, 197 views)
nexusle is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS-UAE Development Series FrodeSolheim support.FS-UAE 1253 08 December 2018 01:37
FS-UAE 1.3 Development Series FrodeSolheim support.FS-UAE 376 28 October 2012 18:42
FS-UAE 1.0 Stable Series FrodeSolheim support.FS-UAE 62 01 May 2012 01:15
FS-UAE 1.1 Development Series - Autoscaling problem weiju support.FS-UAE 4 06 April 2012 07:11
E-UAE Development pjhutch support.OtherUAE 1 06 October 2008 03:26

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 23:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09792 seconds with 14 queries