English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 27 July 2015, 11:12   #401
Cabirus
Registered User

 
Join Date: Jul 2015
Location: Germany
Posts: 14
Export configs

Hello Frode,

thanks for your great work! FS-UAE is a really impressive piece of software.

My question: Like the user above, I want to launch my games using an external program (in my case LaunchBox, another great piece of software). It would be great if FS-UAE Launcher had an option to export all configurations for my WHDLoad-games into one folder (using the game names as filename). That way, I could just point LaunchBox to that folder and let FS-UAE do the rest!

I guess this feature would also be cool for users of other frontends, like HyperSpin or GameEx...
Cabirus is offline  
AdSense AdSense  
Old 03 August 2015, 23:35   #402
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Hi Cabirus, it sounds like you want something like this (just for clarification):

For example, you would then end up with:
...
/some/path/Games/Amiga/L/Lotus Turbo Challenge 2 (WHDLoad, v1.10, 0497).some-extension
...

And then you would associate .some-extension with FS-UAE Launcher (which would accept this file and auto-start the game) and add .some-extension to your frontend of desire?
FrodeSolheim is offline  
Old 07 August 2015, 22:59   #403
Cabirus
Registered User

 
Join Date: Jul 2015
Location: Germany
Posts: 14
Hi Frode,

yes, that is exactly what I mean. Like Girgl saved his "Kick Off 2.fs-uae" config and runs it using Kodi. But instead of saving each and every config file manually it would be great if FS-UAE Launcher offered an option to do so for all my installed games at once.

Of course I have no idea how hard such an option is to implement...
Cabirus is offline  
Old 09 August 2015, 21:58   #404
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
@Cabirus sounds like it should be rather easy, but I'll do it right now. So I created an "enhancement issue" at https://github.com/FrodeSolheim/fs-u...cher/issues/25.
FrodeSolheim is offline  
Old 10 August 2015, 12:02   #405
Cabirus
Registered User

 
Join Date: Jul 2015
Location: Germany
Posts: 14
@Frode, I just noticed something on your GitHub page. Issue22 should already be doing exactly what I need. It is actually a better solution I guess. So if this feature would be implemented, the export-option I was talking about probably isn't needed...
Cabirus is offline  
Old 10 August 2015, 22:37   #406
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Quote:
Originally Posted by Cabirus View Post
@Frode, I just noticed something on your GitHub page. Issue22 should already be doing exactly what I need. It is actually a better solution I guess. So if this feature would be implemented, the export-option I was talking about probably isn't needed...
It is almost the same, but not quite. In this case (Issue 22), FS-UAE Launches does not know anything about the game, so it will just go with some default values (*).

If you start FS-UAE Launcher with information about a specific variant, it will be able to use game-specific settings.

(*) Almost true, some magic could be done to try to find the corresponding database variant and load additional settings from there, but I don't plan to do this.. now..

In any case, https://github.com/FrodeSolheim/fs-u...cher/issues/22 is actually implemented now
FrodeSolheim is offline  
Old 11 August 2015, 11:41   #407
Cabirus
Registered User

 
Join Date: Jul 2015
Location: Germany
Posts: 14
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
In any case, https://github.com/FrodeSolheim/fs-u...cher/issues/22 is actually implemented now
Great news, that should work for many games!

Maybe at some point in the future you can work your "magic" and make FS-UAE Launcher detect the correct configuration for each game. That would make you a star with the Kodi/Hyperspin/Launchbox-crowd for sure! Right now, Amiga games are by far the hardest to integrate in such frontends because of all the different configurations.
Cabirus is offline  
Old 17 August 2015, 11:37   #408
Cabirus
Registered User

 
Join Date: Jul 2015
Location: Germany
Posts: 14
Just reporting back: Launching WHDLoad-zips via the command line works very well. Maybe you should add a note though that this only works with the "real" fs-uae-launcher.exe, not the small .exe in the root folder.

One suggestion: Wouldn't it be better to start an A1200 instead of an A600? That way all those AGA-games could be launched from the command line as well...
Cabirus is offline  
Old 22 August 2015, 19:37   #409
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Quote:
Originally Posted by Cabirus View Post
Maybe you should add a note though that this only works with the "real" fs-uae-launcher.exe, not the small .exe in the root folder.
Even better is to actually forward command line arguments to the real exe
https://github.com/FrodeSolheim/fs-u...cher/issues/27

Quote:
Originally Posted by Cabirus View Post
J One suggestion: Wouldn't it be better to start an A1200 instead of an A600? That way all those AGA-games could be launched from the command line as well...
Will be changed in the next version
FrodeSolheim is offline  
Old 13 September 2015, 16:25   #410
dylanmc
 
Posts: n/a
Hi, the fs-emulator works gret, but I have issues with the launcher
I thinks that my python have problem, any idea to try to solve this?


Code:
uca@snoopx ~ $ fs-uae-launcher 
executable_dir
sys.executable = /usr/bin/python3
using sys.argv[0] instead of python interpreter path
/usr/local/bin
/usr/local/bin
executable_dir = /usr/local/bin
checking /usr/local/bin/Portable.ini
checking /usr/local/Portable.ini
checking /usr/Portable.ini
checking /Portable.ini
no Portable.ini found in search path
base_dir not decided yet, checking FS_UAE_BASE_DIR
using default base_dir
- checking /home/luca/.config/fs-uae-launcher/base-dir
- checking /home/luca/.config/fs-uae/base-dir
XDG user dir DOCUMENTS => '/home/luca/Documenti'
base dir is /home/luca/Documenti/FS-UAE
fs-uae-launcher
2.6.0beta2
enabling except hook
enable tread exception handler
uname_result(system='Linux', node='snoopx', release='4.0.5-gentoo', version='#1 SMP Sun Jun 28 13:43:39 BST 2015', machine='x86_64', processor='Intel(R) Core(TM) i5 CPU 750 @ 2.67GHz')
['/usr/local/bin/fs-uae-launcher']
FS-UAE Launcher 2.6.0beta2
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/local/share/fs-uae-launcher/fsgs/Archive.py", line 9, in <module>
    from lhafile import LhaFile
ImportError: No module named 'lhafile'
LhaFile module import problem

Unhandled exception detected in thread MainThread:
  ImportError:FileDatabase.py:<module>:4

Traceback (most recent call last):
  File "/usr/local/bin/fs-uae-launcher", line 10, in <module>
    main()
  File "/usr/local/share/fs-uae-launcher/fs_uae_launcher/main.py", line 127, in main
    from fs_uae_launcher.ConfigChecker import ConfigChecker
  File "/usr/local/share/fs-uae-launcher/fs_uae_launcher/ConfigChecker.py", line 2, in <module>
    from .Config import Config
  File "/usr/local/share/fs-uae-launcher/fs_uae_launcher/Config.py", line 6, in <module>
    from fsgs.context import fsgs
  File "/usr/local/share/fs-uae-launcher/fsgs/context.py", line 1, in <module>
    from .FSGameSystemContext import FSGameSystemContext
  File "/usr/local/share/fs-uae-launcher/fsgs/FSGameSystemContext.py", line 14, in <module>
    from .FileDatabase import FileDatabase
  File "/usr/local/share/fs-uae-launcher/fsgs/FileDatabase.py", line 4, in <module>
    import sqlite3
ImportError: No module named 'sqlite3'


Unhandled exception detected in thread MainThread:
  ImportError:FileDatabase.py:<module>:4

Traceback (most recent call last):
  File "/usr/local/bin/fs-uae-launcher", line 10, in <module>
    main()
  File "/usr/local/share/fs-uae-launcher/fs_uae_launcher/main.py", line 127, in main
    from fs_uae_launcher.ConfigChecker import ConfigChecker
  File "/usr/local/share/fs-uae-launcher/fs_uae_launcher/ConfigChecker.py", line 2, in <module>
    from .Config import Config
  File "/usr/local/share/fs-uae-launcher/fs_uae_launcher/Config.py", line 6, in <module>
    from fsgs.context import fsgs
  File "/usr/local/share/fs-uae-launcher/fsgs/context.py", line 1, in <module>
    from .FSGameSystemContext import FSGameSystemContext
  File "/usr/local/share/fs-uae-launcher/fsgs/FSGameSystemContext.py", line 14, in <module>
    from .FileDatabase import FileDatabase
  File "/usr/local/share/fs-uae-launcher/fsgs/FileDatabase.py", line 4, in <module>
    import sqlite3
ImportError: No module named 'sqlite3'
 
Old 13 September 2015, 18:19   #411
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Quote:
Originally Posted by dylanmc View Post
ImportError: No module named 'sqlite3'[/CODE]
The sqlite3 module is a standard part of Python. So if it is missing, you either have a broken installation, or a cut-down version of Python. I cannot give any advice other than "get a proper/full Python installation"...

EDIT: Some Linux distributions may have a "python3-minimal" package. If so, you need to ensure you have installed the full "python3" package instead.
FrodeSolheim is offline  
Old 13 September 2015, 19:53   #412
dylanmc
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
The sqlite3 module is a standard part of Python. So if it is missing, you either have a broken installation, or a cut-down version of Python. I cannot give any advice other than "get a proper/full Python installation"...

EDIT: Some Linux distributions may have a "python3-minimal" package. If so, you need to ensure you have installed the full "python3" package instead.
Thanks for the reply.
It's the same thing that I was thinking
Maybee my gentoo python is broken, and I really don't know how to fix it
Anyway, if is not a fs uae problem, i've solved half of my problem :P
Unfortunatly, fs-uae is not in the portage tree, and overlay are old :/
 
Old 13 September 2015, 19:56   #413
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Well, if you have 32-bit OpenGL and glibc installed, you can alternatively download the precompiled "SteamOS" version instead: http://fs-uae.net/download#steamos.
FrodeSolheim is offline  
Old 13 September 2015, 20:02   #414
dylanmc
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
Well, if you have 32-bit OpenGL and glibc installed, you can alternatively download the precompiled "SteamOS" version instead: http://fs-uae.net/download#steamos.
Thanks!!!!
I've solved it

 
Old 20 September 2015, 21:39   #415
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
I think it is time to unstick and close this thread. Specific issues / discussions are probably better handled in separate threads!
FrodeSolheim is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS-UAE Launcher crashes while scanning for files Dic_Ray support.FS-UAE 16 03 February 2014 23:59
FS-UAE Launcher portable? toprak support.FS-UAE 5 11 December 2012 17:17
Python errors from fs-uae-launcher [Solved] mocham support.FS-UAE 8 01 November 2012 19:54
[FS-UAE] Amiga Game Database for FS-UAE Launcher nexusle support.FS-UAE 31 24 August 2012 20:24
UAE launcher for game or demo Frazor support.WinUAE 4 28 March 2003 16:04

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09212 seconds with 16 queries