English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 13 April 2011, 17:56   #1
genny
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bari / Italy
Age: 48
Posts: 13
Help for A2000 rev 6.4 board!

Hi, I have found this board in a friend's garage. It dont'have battery, so PCB is quite new. This board don't boot. It have a infinite loop: dark grey -> yellow -> dark grey -> yellow and so on. If I connect an accelerator board colours changed to: dark grey -> light grey -> yellow -> dark grey -> light grey -> yellow forever.....

I have changed CPU & ROM sockets. I have cleaned Agnus pins without fortune. Can someone help me?

Regards.
genny is offline  
Old 13 April 2011, 23:12   #2
8bitbubsy
Registered User

8bitbubsy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Norway
Posts: 1,278
You need to check other things too, like:
- Check the PSU - does it deliver a stable 5.00v (+/- 5%)?
- Capacitors. They might look OK but inside they might be dry as a cat! Especially check the big ones that are buffering the vcc rails, and the ones around the CPU.
- Look for fried resistors or burnt traces
- Look for bad contacts on the other custom chip sockets and the chips themselves
- Reseat the other custom chips
- Place your finger on each chip RAM and custom chips to see if any of them are getting suspiciously hot very fast (if some of them does, it might be a sign of it being fried)

Last edited by 8bitbubsy; 13 April 2011 at 23:17.
8bitbubsy is offline  
Old 16 April 2011, 04:06   #3
genny
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bari / Italy
Age: 48
Posts: 13
I have solved: I have changed some caps and agnus socket, probably it have loosed tension.
genny is offline  
Old 16 April 2011, 05:26   #4
8bitbubsy
Registered User

8bitbubsy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Norway
Posts: 1,278
Great!
Did you take any pictures of the work? Nothing is like seing electronics repair pictures, it's almost an addiction for many of us in here!
8bitbubsy is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A2000 Rev 4? Fingerlickin_B support.Hardware 29 08 October 2010 19:29
Board Revision ADVICE Rev 1D.1 vs Rev 2B D4Ni3L3 support.Other 1 02 December 2008 23:44
Oktagon 2008 Rev.7 Board Drake008@ support.Hardware 5 11 April 2007 22:52
Making an OCS A2000 (Rev 4.6) to an ECS A2000 Drake008@ support.Hardware 15 27 February 2007 22:24
Help reviving A2000 rev 6.2 gdanko support.Hardware 2 06 August 2006 12:03

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06184 seconds with 13 queries