English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinFellow

 
 
Thread Tools
Old 06 November 2009, 14:33   #1
ruffian
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: leeds/uk
Posts: 66
DOS Fellow no sound

Hi

I'm running DOS Fellow on windows 98, its fine but can't run it with sound, when I select sound from Fellow configuration, the screen just goes blank. Do i need to make entries in the autoexec.bat and config.sys files for my soundcard to be recognised? Its a creative soundblaster. It's a long time since I've made entries in those files to run (pc) dos games so any help appreciated. Thanks.
ruffian is offline  
AdSense AdSense  
Old 06 November 2009, 14:42   #2
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 37
Posts: 17,745
Try SET BLASTER=A220 I5 D1 T4 in autoexec.bat I'm also using DOS Fellow but with DOS-only machine.
s2325 is offline  
Old 06 November 2009, 15:13   #3
ruffian
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: leeds/uk
Posts: 66
Thanks, I will try that. Nothing in config.sys required then I take it?
ruffian is offline  
Old 06 November 2009, 15:17   #4
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 37
Posts: 17,745
I think nothing more is required.
s2325 is offline  
Old 06 November 2009, 22:33   #5
PowerPie5000
Miggy Ate My Hamster!
PowerPie5000's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Blackpool, UK
Posts: 1,561
If it's a PCI sound card then you could run into issues! *Some* PCI cards have ok sound blaster emulation for Dos unless it's a Yamaha based card with an SB-link cable (they have hardware SB Pro support).

If it's an ISA sound card then you should have no problems setting it up for Dos

Last edited by PowerPie5000; 06 November 2009 at 22:40.
PowerPie5000 is offline  
Old 07 November 2009, 19:21   #6
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
From what I remember, some ancient cards even needed a sort of "wake-up call" to work at all.
andreas is offline  
Old 09 November 2009, 10:43   #7
ruffian
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: leeds/uk
Posts: 66
Thanks for all the advice, in the end it seemed to be a case of tinkering around with the sound options, selecting 8bit and not 16bit might have been the problem, but its working fine now.
ruffian is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
buggy sound on some DOS games clauddio Retrogaming General Discussion 3 29 September 2012 20:07
PCMCIA fault: DOS error code 225 - Not a valid DOS disk 4am support.Hardware 2 07 April 2012 11:20
Mount an HDF in wb1.3 under Fellow (Dos/Win) superturrican2 support.WinFellow 10 30 September 2009 02:19
DOS Fellow? Action Replay Codes?? parabolee support.WinFellow 3 13 July 2005 00:21
*DOS* Fellow problems with my Athlon TB box andreas support.WinFellow 10 17 January 2002 14:46

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.20036 seconds with 12 queries