English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 16 July 2014, 14:07   #1
MagerValp
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Göteborg / Sweden
Posts: 236
Exclamation Picasso96: Could not create graphics board context for 'Spectrum'

After finally managing to build a working A4000 out of two semi-broken ones, I only have a few minor issues to sort out. One of them is that when I boot I get an error when the P96 monitor loads:
Picasso96: Could not create graphics board context for 'Spectrum',
please check your Picasso96 installation!
I've recreated all the Spectrum graphics modes in Picasso96Mode and the card appears to be working just fine. I suspect it's due to the fact that the card got swapped around during surgery. Does anyone know how to fix it, or should I just nuke & pave P96?
MagerValp is offline  
Old 16 July 2014, 15:09   #2
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,999
In Picasso96Mode there is a menu option "attach settings to". There you have to choose your gfx board. Did you do this?
thomas is offline  
Old 16 July 2014, 15:19   #3
MagerValp
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Göteborg / Sweden
Posts: 236
Yep, it's attached. The card is working just fine, I have my WB in 800x600. It's just that annoying message at bootup.
MagerValp is offline  
Old 16 July 2014, 15:25   #4
zipper
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: finland
Posts: 1,593
And you have just one P96 monitor driver in Devs/Monitors?
zipper is offline  
Old 16 July 2014, 16:03   #5
MagerValp
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Göteborg / Sweden
Posts: 236
Yep.
MagerValp is offline  
Old 16 July 2014, 16:58   #6
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,999
And you run the monitor driver only once in startup-sequence or user-startup or WBStartup?
thomas is offline  
Old 16 July 2014, 17:41   #7
MagerValp
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Göteborg / Sweden
Posts: 236
Yes. The configuration worked just fine before I swapped motherboards.
MagerValp is offline  
Old 17 July 2014, 12:31   #8
MagerValp
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Göteborg / Sweden
Posts: 236
Thanks for the suggestions folks, guess I'll just redirect the message to NIL: for now.
MagerValp is offline  
Old 17 July 2014, 16:04   #9
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,999
Quote:
Originally Posted by MagerValp View Post
Thanks for the suggestions folks, guess I'll just redirect the message to NIL: for now.
How?
thomas is offline  
Old 17 July 2014, 18:49   #10
MagerValp
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Göteborg / Sweden
Posts: 236
In the List command's format string in startup-sequence.
MagerValp is offline  
Old 24 April 2017, 08:48   #11
asrael
Registered User

 
Join Date: Apr 2017
Location: Germany
Posts: 21
Hello.

I'm having a similar problem with my Piccolo-SD64 card.
This requester is annoying.
How did you get rid of it?

Also, it seems that programs (when they raise a requester) in WBStartup prevent Intuition to switch to the GFX-card context.

Anyone know how to fix that?
asrael is offline  
Old 24 April 2017, 23:37   #12
grelbfarlk
Registered User

 
Join Date: Dec 2015
Location: USA
Posts: 2,055
I've seen this happen when there were two board references in Devs:Picasso96Settings. If you open Picasso96Mode does it show two boards there?
grelbfarlk is offline  
Old 02 May 2017, 19:05   #13
asrael
Registered User

 
Join Date: Apr 2017
Location: Germany
Posts: 21
Quote:
Originally Posted by grelbfarlk View Post
I've seen this happen when there were two board references in Devs:Picasso96Settings. If you open Picasso96Mode does it show two boards there?
No, there is only one card reference.
Also only one 'Monitor' driver loaded at startup.
Weird.


Manfred
asrael is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GVP EGS Spectrum 28/24 graphics card software mark_k request.Apps 5 10 September 2017 14:27
For Sale: X-Surf, Z-IV Board, Spectrum GFX Card & more -Acid- MarketPlace 1 09 February 2013 22:54
Picasso96 graphics errors thomas support.WinUAE 5 11 February 2007 18:34
RTG (picasso96) Graphics corruption Smiley support.Hardware 2 14 August 2006 05:00
New PC graphics board causes problems TonyR support.WinUAE 10 18 January 2004 05:05

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07821 seconds with 15 queries