English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 20 March 2013, 17:10   #1
paulo_becas
Registered User
paulo_becas's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Porto/Portugal
Age: 44
Posts: 462
Internal DF0 and DF1 on Amiga 1200

Hi,

I've started a A1200 tower project and i was wondering if i can get 2 floppy drives internally, DF0 and DF1.

Is it possible and how can i do it?


Apreciate all the help i can get. Thank's
paulo_becas is offline  
Old 20 March 2013, 19:40   #2
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 39
Posts: 7,800
You need to add the same circuit as is in an external floppy drive.
Jope is offline  
Old 20 March 2013, 23:55   #3
Stedy
Registered User

Stedy's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: United Kingdom
Age: 42
Posts: 676
Hi,

You need to add a circuit to latch the drive sel signal and tap off the MTRx signal from the external floppy drive port.

The schematic of my floppy drive adaptor is here:
http://www.ianstedman.co.uk/Amiga/de...daptor_v2.html

Instead of using MTR0 on pin 16 of the 34 way cable, you need to feed MTRx from pin 8 of the external floppy port. If you do not do this, DF1: will not work as it can not be properly selected.

Ian
Stedy is offline  
Old 21 March 2013, 10:28   #4
paulo_becas
Registered User
paulo_becas's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Porto/Portugal
Age: 44
Posts: 462
Quote:
Originally Posted by Stedy View Post
Hi,

You need to add a circuit to latch the drive sel signal and tap off the MTRx signal from the external floppy drive port.

The schematic of my floppy drive adaptor is here:
http://www.ianstedman.co.uk/Amiga/de...daptor_v2.html

Instead of using MTR0 on pin 16 of the 34 way cable, you need to feed MTRx from pin 8 of the external floppy port. If you do not do this, DF1: will not work as it can not be properly selected.

Ian
Hi Stedy and thank's both for the help.

Stedy PM send for details.
paulo_becas is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Swapping DF0 and DF1 on A600? CrazyIcecap support.Hardware 41 07 October 2016 14:20
Df0: Df1: Muerto support.WinUAE 3 19 May 2007 00:46
DF0 + DF1 connection? Fingerlickin_B support.Hardware 2 14 March 2007 08:53
Renaming DF0: to DF1: at boot Rochabian support.Hardware 10 29 January 2007 16:21
DF1: to DF0: Carlos Ace support.Games 4 27 May 2002 00:20

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06417 seconds with 15 queries