English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Other

 
 
Thread Tools
Old 17 September 2008, 20:54   #1
Si-Pie
Registered User
Si-Pie's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Newcastle Under Lyme/England
Age: 41
Posts: 93
Wolfenstein 3d

Was not sure exactly where to post this but thought id pop it on here. Ive read that the amiga unofficial version of Wolfenstein 3d requires a minimum A1200 to run but the Atari port runs on a normal ST. Anyone know the reason for this? was it just down to the programming? just curious really being technically the amiga was better.
Si-Pie is offline  
AdSense AdSense  
Old 17 September 2008, 20:56   #2
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,012
Does anyone know where to get the port? I'm a big id fan and missed the Amiga port until now
TCD is offline  
Old 17 September 2008, 20:59   #3
Dizzy
Pirate
Dizzy's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Denmark
Posts: 3,395
I think it's on aminet

http://aminet.net/package/game/shoot/Wolfenstein3D
Dizzy is offline  
Old 17 September 2008, 21:03   #4
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,081
Neither the Atari ST nor Amiga version were commercial games. They were homebrew ports from the x86 DOS source code.

The guy who converted the Atari ST version spent lots and lots of time doing hand optimisations.
alexh is offline  
Old 17 September 2008, 21:04   #5
Dizzy
Pirate
Dizzy's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Denmark
Posts: 3,395
TCD this might be of interest to you http://apex.gmxhome.de/amiwfd/index2.html
Dizzy is offline  
Old 17 September 2008, 21:10   #6
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,012
Quote:
Originally Posted by Dizzy View Post
TCD this might be of interest to you http://apex.gmxhome.de/amiwfd/index2.html
Tz, tz, tz Dizzy. Don't you think I have searched the net already for all Doom wads? I have nearly all engines installed and over 5000 custom wads here I collect Doom wads since 1995 and there is hardly any I don't know (and played ).
Btw : Thanks for the link for the Wolfenstein 3D Amiga port
TCD is offline  
Old 17 September 2008, 21:18   #7
Dizzy
Pirate
Dizzy's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Denmark
Posts: 3,395
Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
Tz, tz, tz Dizzy. Don't you think I have searched the net already for all Doom wads? I have nearly all engines installed and over 5000 custom wads here I collect Doom wads since 1995 and there is hardly any I don't know (and played ).
Btw : Thanks for the link for the Wolfenstein 3D Amiga port
funny you then didn't knew about the amiga version of wolfenstein then
Dizzy is offline  
Old 17 September 2008, 21:28   #8
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,012
Quote:
Originally Posted by Dizzy View Post
funny you then didn't knew about the amiga version of wolfenstein then
Yup, don't know why I missed that. Maybe because it wasn't mentioned on the Doom sites I was visiting? I haven't really searched for Wolfenstein stuff, but of course I know the Wolfenstein episodes for Doom. One really strange one is 'Pinodoom'. Maybe you should have a look Dizzy
TCD is offline  
Old 17 September 2008, 21:43   #9
Dizzy
Pirate
Dizzy's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Denmark
Posts: 3,395
maybe

I love the Beavis & Butthead wad for Doom
Dizzy is offline  
Old 17 September 2008, 21:49   #10
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,012
Yeah and the Army of Darkness / Evil Dead one
'Groovy'
TCD is offline  
Old 17 September 2008, 22:02   #11
Dizzy
Pirate
Dizzy's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Denmark
Posts: 3,395
Wolfenstein as java game http://www.nihilogic.dk/labs/javascript-games/

(even Mario kart see other thread )
Dizzy is offline  
Old 17 September 2008, 22:12   #12
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,012
Game? I would say it's a 'this-looks-like-Wolfenstein-3D-and-you-can-walk-around' thing No enemies = no fun
TCD is offline  
Old 17 September 2008, 22:19   #13
Dizzy
Pirate
Dizzy's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Denmark
Posts: 3,395
it didn't work in IE but guess it's a start.

Remember playing Wolf3D on my cellphone, that was really crap too. But Doom rpg is cool
Dizzy is offline  
Old 17 September 2008, 22:46   #14
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,012
Wolfenstein 3D with the Doom Engine might be fun, but what about the other way around?
Doom : Legions of Hell
Doom with the Wolfenstein 3D engine I love it
TCD is offline  
Old 18 September 2008, 08:21   #15
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 41
Posts: 7,488
Send a message via MSN to dlfrsilver
Yes and if only WLF3D amiga port was as good as amiga Doom I & II ports, it would great !
dlfrsilver is offline  
Old 18 September 2008, 13:38   #16
nikvest
Vertigo User
 
Join Date: Oct 2005
Location: Belgrade/Serbia
Age: 40
Posts: 314
Doom II port? Where can I find it? Or Duke Nukem 3D as far as that's concerned?
nikvest is offline  
Old 18 September 2008, 13:41   #17
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,012
Quote:
Originally Posted by nikvest View Post
Doom II port? Where can I find it? Or Duke Nukem 3D as far as that's concerned?
Here you find one Doom I & II port : http://aminet.net/package/game/shoot/ADoom-1.3
Just put your Doom II IWAD (Doom2.wad) in the same directory and have fun
Here you can find some info about the Duke Nukem port and also download links : http://users.neoscientists.org/~dante/
TCD is offline  
Old 18 September 2008, 13:47   #18
nikvest
Vertigo User
 
Join Date: Oct 2005
Location: Belgrade/Serbia
Age: 40
Posts: 314
Wow, that was quick. Thanks.
nikvest is offline  
Old 18 September 2008, 14:30   #19
Si-Pie
Registered User
Si-Pie's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Newcastle Under Lyme/England
Age: 41
Posts: 93
WOW only just had a look at this post again since yesterday. Well Im glad I bought Wolfenstein 3d up now. Anyway thanks for asking my question and going down load that and doom versions on amiga now.
Si-Pie is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wolfenstein 3D clones for PC s2325 Retrogaming General Discussion 35 21 December 2012 14:53
Wolfenstein 3D Remake Shoonay Retrogaming General Discussion 17 25 December 2010 02:22
Wolfenstein 3D question Xenon support.Games 12 12 July 2009 22:16
Wolfenstein on the speccy...:) RabidRabbit Amiga scene 27 18 April 2009 21:39
Wolfenstein 3D mimickado Retrogaming General Discussion 7 29 November 2008 00:10

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09010 seconds with 15 queries