English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Other

 
 
Thread Tools
Old 31 July 2008, 12:27   #1
Bitmap Brother
Registered User
Bitmap Brother's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 23
Unhappy A Serious Problem With IPF's In Amiga Forever 2008

I was wondering if anyone could help me out with this very strange problem.

I'm totally confused. I recently bought Amiga Forever 2008, and when I try to load any of my IPF games through the Amiga Forever 2008 Player they will not load

I have tried ADF, DMS Images and they work perfectly, but not IPF's

IPF's do however work through WinUAE itself, so it seems like it's a problem with the player itself (I think!)

I was also wondering if it was possible to put games into the: C:\Documents and Settings\All Users\Documents\Amiga Files\Games folder so they would be recognised and show up in the main Player window, and also were able to be launched from there?

Any help with either/both of these problems would be greatly appreciated!
Bitmap Brother is offline  
AdSense AdSense  
Old 31 July 2008, 13:11   #2
musashi5150
move.w #$4489,$dff07e
musashi5150's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Norfolk, UK
Age: 36
Posts: 2,288
Don't have any direct advice for AmigaForever as I don't have it. But could be that your missing the .dll for IPF support in the AmigaForever folder?
musashi5150 is offline  
Old 31 July 2008, 13:20   #3
Bitmap Brother
Registered User
Bitmap Brother's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 23
I made sure that I downloaded it and created the directory it needed.

I'm seriously confused, as I can't find anything that talks about problems people may be having with the Player in the 2008 version. I had the 2005 version which never had the Player part in it, so it's something totally new to me.

I find it amazing that I can't find a trouble shooter part in the Amiga Foever website
Bitmap Brother is offline  
Old 31 July 2008, 13:24   #4
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,644
Quote:
Originally Posted by Bitmap Brother View Post
I find it amazing that I can't find a trouble shooter part in the Amiga Foever website
http://www.amigaforever.com/troubleshooting/

or amigaforever.com -> Support -> Troubleshooting
thomas is offline  
Old 31 July 2008, 13:29   #5
Bitmap Brother
Registered User
Bitmap Brother's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 23



Thanks thomas ...but there's nothing there to tell me what's wrong
Bitmap Brother is offline  
Old 31 July 2008, 13:36   #6
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,015
Hi Bitmap Brother,

there is something about IPF's in the FAQ : http://www.amigaforever.com/kb/3-112.html
Maybe that's helpful.

I would check if the 'CAPSImg.dll' is in every folder with WinUAE. Maybe AF2008 uses it's own WinUAE folder.
TCD is offline  
Old 31 July 2008, 13:43   #7
Bitmap Brother
Registered User
Bitmap Brother's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 23
Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
Hi Bitmap Brother,

there is something about IPF's in the FAQ : http://www.amigaforever.com/kb/3-112.html
Maybe that's helpful.

I would check if the 'CAPSImg.dll' is in every folder with WinUAE. Maybe AF2008 uses it's own WinUAE folder.

Hi CyberDruid,

Thanks for the reply, but I'm afraid I had already had a look at that page, and it seemed as much use as a Chocolate Tea Pot!

I can't find anything regarding probable problems arising from the Player.

There must be a solution!! I wonder if any of the guys from SPS can shed some light on this?
Bitmap Brother is offline  
Old 31 July 2008, 13:47   #8
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,176
Contact Cloanto? AFPlayer uses custom paths.
Toni Wilen is offline  
Old 31 July 2008, 13:48   #9
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 36
Posts: 7,924
You say they don't work..

What happens when you try and run an IPF?
killergorilla is offline  
Old 31 July 2008, 13:57   #10
Bitmap Brother
Registered User
Bitmap Brother's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 23
Quote:
Originally Posted by killergorilla View Post
You say they don't work..

What happens when you try and run an IPF?
It starts off looking as though it will load, it does the same as the other Images. The only difference between ADF/DMS/IPF Images in the player is that when you usually see the green dot on the disc showing you that it's loading, with an IPF there is no green dot at all. It just doesn't load!
Bitmap Brother is offline  
Old 31 July 2008, 14:46   #11
Belgarath
HOL Team Member

Belgarath's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Manchester
Posts: 2,392
Why the hell are you so bothered about running it from af player anyway?
Belgarath is offline  
Old 31 July 2008, 14:47   #12
Anubis
Maj. Voodoo

Anubis's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: #Confefe
Age: 45
Posts: 2,330
SPS work fine with WinUAE, just as your test from WinUAE showed. It's Cloanto's problem and if you think to contact someone, it should be Cloanto.

Make sure you don't change disk speed when loading IPFs (Turbo does not work, but multiplayer did work and some games don't like it iirc)

Also make sure you place dll in both directories, player and winuae. (has to do with paths)

If that does not help, try placing dll in your folder with kickstart and game folder. (not sure if this will work, Toni might help, but it is worth giving a shot)
Anubis is offline  
Old 31 July 2008, 15:00   #13
Bitmap Brother
Registered User
Bitmap Brother's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 23
Quote:
Why the hell are you so bothered about running it from af player anyway?
1. Because It's more convenient that way (If it worked, that is!)
2. Because it is meant to work in the first place, as it says on the website.


Anubis,

IPF's work with no problem at all with WinUAE, they just don't seem to be working with the Player.

I have tried what you said, but It's still no go!

It seems as if I will have to contact Cloanto.

Thanks for all who have replied and tried to help me out. I appreciate it
Bitmap Brother is offline  
Old 31 July 2008, 16:17   #14
Anubis
Maj. Voodoo

Anubis's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: #Confefe
Age: 45
Posts: 2,330
Quote:
Originally Posted by Bitmap Brother View Post
1. Because It's more convenient that way (If it worked, that is!)
2. Because it is meant to work in the first place, as it says on the website.


Anubis,

IPF's work with no problem at all with WinUAE, they just don't seem to be working with the Player.

I have tried what you said, but It's still no go!

It seems as if I will have to contact Cloanto.

Thanks for all who have replied and tried to help me out. I appreciate it
When you start ADF game in player, hit F12 and check settings for roms and WinUAE. Also check shortcut for player and place dll in working directory for shortcut.

Let us know of response from Cloanto. I heard their support is not the best.

Keep in mind, just as Belgo suggested, there are much better options such as GameBase Amiga.
Anubis is offline  
Old 31 July 2008, 16:29   #15
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,176
Quote:
Originally Posted by Anubis View Post
Keep in mind, just as Belgo suggested, there are much better options such as GameBase Amiga.
AF2008 Player use some "secret" WinUAE features which makes it quite unique
Toni Wilen is offline  
Old 31 July 2008, 16:45   #16
gklinger
Vegetable Lasagna
gklinger's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Toronto, CANADA
Age: 48
Posts: 711
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
AF2008 Player use some "secret" WinUAE features which makes it quite unique
I'm not sure if you're kidding. If they are using a modified version of WinUAE, are you the one making such modifications?

OT: I wish E-UAE had someone as involved as you are doing the development. I'm actually debating about partitioning my MacBook and installing Windows just so I can use WinUAE. Funny, eh? WinUAE is Windows' killer app (at least it is for me).
gklinger is offline  
Old 01 August 2008, 22:50   #17
Anubis
Maj. Voodoo

Anubis's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: #Confefe
Age: 45
Posts: 2,330
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
AF2008 Player use some "secret" WinUAE features which makes it quite unique
Like not working with IPF's??

What are secrets?
Anubis is offline  
Old 01 August 2008, 23:17   #18
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,176
Check log when running under player or check sources. I isn't anything really interesting.
Toni Wilen is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiga Forever 2008 / Player config radzik support.WinUAE 3 13 November 2010 18:44
Save state amiga forever 2008? brokenangel support.WinUAE 3 09 May 2009 13:11
Amiga Forever 2008 Delivery scrappysphinx Retrogaming General Discussion 8 21 January 2009 19:40
Amiga Forever 2008 question MethodGit Amiga scene 3 03 September 2008 08:18
Amiga Forever 2008 Released 31.05.2008 ma693541 News 18 08 July 2008 09:17

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08726 seconds with 15 queries