English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Requests > Games images which need to be WHDified

 
 
Thread Tools
Old 02 May 2020, 06:21   #1
Aardvark
Registered User

 
Join Date: Jan 2019
Location: Kajaani
Posts: 10
Green 5

Green 5 is a great PD Prince of Persia style game, WHDLoad version would be really nice. Not HD installable, and sometimes it freezes when changing floppies. Author is providing the game for free on his website http://www.saintpaint.com/Links.htm
Aardvark is offline  
Old 02 May 2020, 11:49   #2
Predseda
Puttymoon inhabitant
Predseda's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: The City of Townsville
Age: 42
Posts: 5,825
Send a message via ICQ to Predseda
I would appreciate ADFs as this game was requested to add to Lemon, with the link above. Problem is the dowloadable file is some .exe, which is a bit suspicious to me. If anyone could try it and disassemble to ADFs (or prepare whdload, as Aaardvark suggests), I will be thankful..
Predseda is offline  
Old 02 May 2020, 12:59   #3
Aardvark
Registered User

 
Join Date: Jan 2019
Location: Kajaani
Posts: 10
The .exe is seemingly harmless installer of an ancient WinUAE. I updloaded ADFs from it to the Zone.
Aardvark is offline  
Old 02 May 2020, 15:23   #4
Predseda
Puttymoon inhabitant
Predseda's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: The City of Townsville
Age: 42
Posts: 5,825
Send a message via ICQ to Predseda
Great, thank you. I do not want to experiment with those installers, they could corrupt my current setup.
Predseda is offline  
Old 05 May 2020, 20:54   #5
Predseda
Puttymoon inhabitant
Predseda's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: The City of Townsville
Age: 42
Posts: 5,825
Send a message via ICQ to Predseda
Thanks, I have downloaded and fired the game. I am a bit confused, though. There are 3 ADFs and this is what I see at the beginning of the game:

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Green5_Disk1_015.png
Views:	75
Size:	14.9 KB
ID:	67213  
Predseda is offline  
Old 05 May 2020, 21:31   #6
Predseda
Puttymoon inhabitant
Predseda's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: The City of Townsville
Age: 42
Posts: 5,825
Send a message via ICQ to Predseda
ah - the description of this video

[ Show youtube player ]

explains it a bit.
Predseda is offline  
Old 15 May 2020, 13:42   #7
Irek´72
´040 User
Irek´72's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Emsland/Germany
Age: 47
Posts: 436
Well, the game seems to work with old generic slave. It is not a perfect solution but better than nothing. (check the zone, if you want )
Irek´72 is offline  
Old 15 May 2020, 14:35   #8
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 4,173
damn it looks very good! reminds me of Another World too.

If someone is looking for the amiga kickstart rom it's in the installer...

Anyone tried the other game ? (Dreamsteam). I can create installs for those 2 games if needed. If it works with generic slave, not sure if really needed, except if fixes/cheats/joypad controls are needed.

Last edited by jotd; 15 May 2020 at 14:41.
jotd is offline  
Old 17 May 2020, 02:58   #9
Aardvark
Registered User

 
Join Date: Jan 2019
Location: Kajaani
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by Irek´72 View Post
Well, the game seems to work with old generic slave. It is not a perfect solution but better than nothing. (check the zone, if you want )
Thanks, but I get "error parsing global configuration file line 10" error when running it. I think this old generic slave is not compatible with WHDLoad 18.5 prefs file? Is there a convenient workaround?

Game runs after disabled ConfigDelay and SavePath lines in WHDLoad.prefs, but the game gets stuck in black screen when prompted to insert another disk.

Last edited by Aardvark; 17 May 2020 at 04:41.
Aardvark is offline  
Old 17 May 2020, 09:36   #10
Irek´72
´040 User
Irek´72's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Emsland/Germany
Age: 47
Posts: 436
Well, the old generic slave is really old (over 20 years ) and not compatible from version 16.6 so I added older versions of WHDLoad to the package. But you can easily use several versions of WHDLoad on one computer. You can change the Prefs file from 18.5 v to 16.0 v-> (I think that's the easiest solution)

How far the game works, I can not say you, I tried it briefly on a 040 Blizzard and emulator, everything went well. If you have any problems, you can try WHDLoad options. On my 040 CPU the NOMMU and NOCACHE are always required otherwise I have some crashes .....
Irek´72 is offline  
Old 17 May 2020, 11:30   #11
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 4,173
I'm going to have a look. That's what dedicated installs are for the aim is to provide easy to use and minimally configurable slaves.
jotd is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A500 green screen or light green issue dssence support.Hardware 5 14 October 2019 10:34
A500 green screen Forest_Penguin support.Hardware 66 12 July 2017 18:29
Req. Green Five fc.studio request.Old Rare Games 27 01 March 2012 10:37
Steven Green (ImageWorks) = Steven W. Green (Empire)? andreas HOL data problems 0 18 November 2006 11:00
Boots to Green screen Pacer238 support.Hardware 3 05 January 2006 08:34

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09997 seconds with 14 queries