English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.WHDLoad

 
 
Thread Tools
Old 30 April 2020, 22:40   #1
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 4,174
Liberation - Captive II

I'm currently doing that one for whdload


not much apart from the strange exe unpacker & quit back to wb.



ATM only floppy version done. I was wondering why it's AGA/ECS/OCS. Is the game adapting to the amiga configuration?


Also is there any protection somewhere? And how to save the game (I know you have to be outside buildings but that's it)



Going to do the CD32 version too if there's some interest.


Not my cup of tea but the format and the fact that it's difficult to run from HD piqued my curiosity
jotd is online now  
Old 01 May 2020, 06:48   #2
NeoHippie2016
Freak
NeoHippie2016's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Gladbeck
Age: 43
Posts: 471
That would be wonderful if there was also a whdl Version for the CD32!
NeoHippie2016 is online now  
Old 01 May 2020, 09:33   #3
musashi5150
move.w #$4489,$dff07e
musashi5150's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Norfolk, UK
Age: 39
Posts: 2,308
Quote:
Originally Posted by jotd View Post
I was wondering why it's AGA/ECS/OCS. Is the game adapting to the amiga configuration?
Yes - I remember a sticker on the box that said it was enhanced on AGA Amigas. I don't know what the changes were though, I had an A1200 by this point and I suspect it runs terribly on a 68000 system

The reviews of the game in HOL mention enhanced wall texturing and music.
musashi5150 is offline  
Old 01 May 2020, 09:36   #4
Amigajay
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: >
Posts: 2,289
Yep, if you load the game on an 2MB AGA or 2MB OCS the obvious differences are the 3D models are more basic (look at the terminal when you first start) and characters have none/less textures on OCS
Amigajay is offline  
Old 01 May 2020, 09:37   #5
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 4,174
I suppose it's a question of memory and the framerate adapts to cpu speed. I'll create 2 separate slaves. 1MB & 2MB with fast.

and yes the CD32 version will be supported too. I'm already doing almost nothing in this game, so let's do nothing for both versions
jotd is online now  
Old 01 May 2020, 09:49   #6
CodyJarrett
Global Moderator

CodyJarrett's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: UK
Age: 42
Posts: 5,889
When you install the disk version you have the option to include a Wall Map Creator.

When you run the Wall Map Creator you can generate new wall textures based on the disk space used and quality.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Liberation_Install1.png
Views:	76
Size:	3.0 KB
ID:	67142   Click image for larger version

Name:	Liberation_Install2.png
Views:	72
Size:	4.3 KB
ID:	67143   Click image for larger version

Name:	Liberation_Install3.png
Views:	74
Size:	10.0 KB
ID:	67144  
CodyJarrett is offline  
Old 01 May 2020, 10:36   #7
Solo Kazuki
Registered User
Solo Kazuki's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Poland
Posts: 862
Yes, i was writing this to not forget about texture quality settings when installing. And as Amigajay said, on AGA You have more/better textures.

I suppose WHDLoad version use basic textures?
Solo Kazuki is offline  
Old 01 May 2020, 11:11   #8
CodyJarrett
Global Moderator

CodyJarrett's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: UK
Age: 42
Posts: 5,889
Also, here's an example of the manual protection in the game.

CodyJarrett is offline  
Old 01 May 2020, 11:55   #9
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 4,174
Well, I didn't use the install program so yes, it's probably using basic textures.

About the protection, is there a way to quickly reach it? I suppose CD32 version doesn't have it.

There's also another issue for the CD32 version: it has huge voice data (100MB+). I skipped some voices but I'm not sure how it behaves.

I've zoned a very early install that supports CD32 & floppy in the zone. If someone can test (and don't forget about the protection, I have a cracked version I can compare to too to speed things up but I prefer testing myself)
jotd is online now  
Old 01 May 2020, 12:06   #10
CodyJarrett
Global Moderator

CodyJarrett's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: UK
Age: 42
Posts: 5,889
You start in front of the City Records Office. Walk straight through the door and the manual protection should appear.
CodyJarrett is offline  
Old 01 May 2020, 15:35   #11
Solo Kazuki
Registered User
Solo Kazuki's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Poland
Posts: 862
Maybe think about using original installer instead copying files during installation with WHDLoad?
Or this Wall Map Creator if it's standalone app (don't remember but can be).
Solo Kazuki is offline  
Old 01 May 2020, 21:24   #12
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 4,174
@Codyjarrett your screenshot reads "electrotechnology laser systems"...

When I walk into city office the protection doesn't appear. And I'm using IPF. The crack I have crashes...
jotd is online now  
Old 14 May 2020, 21:35   #13
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 43
Posts: 8,434
Send a message via MSN to dlfrsilver
Quote:
Originally Posted by CodyJarrett View Post
When you install the disk version you have the option to include a Wall Map Creator.

When you run the Wall Map Creator you can generate new wall textures based on the disk space used and quality.
the process to install the 71 walls is *slow*.

Damn it
dlfrsilver is offline  
Old 14 May 2020, 22:00   #14
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 4,174
I suppose that running it on winuae JIT is very fast. BTW can someone give me the real info about the protection? because I did what Codyjarrett said and no protection (using IPF original)
jotd is online now  
Old 14 May 2020, 22:04   #15
Solo Kazuki
Registered User
Solo Kazuki's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Poland
Posts: 862
AFAIR protection occurs in random places. But in most cases when You enter buildings.
Solo Kazuki is offline  
Old 14 May 2020, 22:52   #16
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 4,174
that explains a lot. Playing and creating a savestate would defeat the randomness then
jotd is online now  
Old 15 May 2020, 01:35   #17
Matt_H
Registered User
Matt_H's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Boston, MA
Posts: 213
This is one of my favorite games! Can't wait for this to get finished.

The game has 2 internal version numbers, for reasons I don't fully understand. There's a 2.00/2.00 and a 2.02/2.00 floating around for CD32. I think I've also seen a 1.92/2.00; not sure if that's CD32 or floppy. I believe the only differences are bug fixes, but I'm not certain.

What's great about the CD32 version is the voices and also the CD audio, but they are unfortunately impractical/impossible for a WHDLoad version. Could a WHDLoad install for the CD32 version incorporate the music playback from the floppy version?
Matt_H is offline  
Old 15 May 2020, 09:59   #18
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 43
Posts: 8,434
Send a message via MSN to dlfrsilver
my version is v2.00c ;
dlfrsilver is offline  
Old 15 May 2020, 12:34   #19
Solo Kazuki
Registered User
Solo Kazuki's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Poland
Posts: 862
@Matt_H

I suppose except best textures at default, CD tracks and CD32 controller support it's not different than floppy version with full/best textures installed? So install floppy version with best textures and You have version with music not from CD.
Solo Kazuki is offline  
Old 15 May 2020, 23:34   #20
Matt_H
Registered User
Matt_H's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Boston, MA
Posts: 213
Quote:
Originally Posted by Solo Kazuki View Post
@Matt_H

I suppose except best textures at default, CD tracks and CD32 controller support it's not different than floppy version with full/best textures installed? So install floppy version with best textures and You have version with music not from CD.

Yes, I believe that's the case. And I think the floppy version even has CD32 controller support, but I could be wrong. The issue is whether the floppy version is the "latest" (i.e., with all the original bugfixes) and whether the copy protection can be cleanly removed (whereas the CD version has none to begin with).
Matt_H is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Captive 2: Liberation Macca Games images which need to be WHDified 14 24 May 2016 12:04
Liberation: Captive II mai HOL contributions 0 13 December 2009 22:36
Captive 2: Liberation in WinUAE c-thru support.WinUAE 12 22 August 2007 09:11
Captive II: Liberation Enverex Games images which need to be WHDified 2 29 March 2004 23:05
Liberation - Captive II CD32 Doozy support.Games 2 04 October 2003 12:25

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10036 seconds with 14 queries