English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 28 April 2020, 12:00   #1
supercruiser
Registered User

 
Join Date: Apr 2019
Location: Strathalbyn
Posts: 10
Directory Opus Switch from Workbench

Hi.

Dummy question.. how the hell do i switch back to Dopus from the workbench.

Amos is Amiga A and Personal Paint is Amiga M .. long time since i have used workbench and even though Dopus is iconised i have to launch it all the time..hotkey would be great.

Any help appreciated.

Cheers
Supercruiser
supercruiser is offline  
Old 28 April 2020, 12:02   #2
StevenJGore
Amiga Fanatic

StevenJGore's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: North Yorkshire, UK
Age: 42
Posts: 523
I just click on the top-right screen icon to switch between screens.

-EDIT- Sorry, did you mean how to launch it in the first place, or switch back to it once it's already open?
StevenJGore is offline  
Old 28 April 2020, 12:14   #3
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,812
If you have set "Workbench Clone" screen mode in your Dopus preferences, you can leave it open and change the screen by clicking on the right corner of the screen.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 28 April 2020, 13:38   #4
jPV
Registered User
jPV's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: RNO
Posts: 770
Quote:
Originally Posted by supercruiser View Post
Dummy question.. how the hell do i switch back to Dopus from the workbench.
First we would need to know how have you switched away from DOpus? Have you iconified it or have you just brought another screen to front?

Quote:
Amos is Amiga A and Personal Paint is Amiga M .. long time since i have used workbench and even though Dopus is iconised i have to launch it all the time..hotkey would be great.
Amiga-m is the global hotkey to swap screens, so it should generally work for that. And Amiga-n brings up Workbench. AMOS uses a non-standard Amiga-a combination, which isn't used with anything else.

But if you have iconified the program, then swapping screens doesn't help, but there was a hotkey for iconify/uniconify in DOpus settings IIRC, so check/config that.
jPV is offline  
Old 28 April 2020, 18:56   #5
kriz
Junior Member
kriz's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: No(R)Way
Age: 38
Posts: 2,639
What version of Dopus is also interesting here, as Dopus 5 can be set in WB integration mode
kriz is offline  
Old 28 April 2020, 22:54   #6
Mclane
Old retro god.

Mclane's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Northolt, West London
Age: 59
Posts: 651
Slightly off topic but its wonderful that Opus has lasted and moved on to the PC, back in the Amiga days it was the centre of the machine, everything I did was on a toolbar in Opus. When the PC version came out I was over the moon. And now version 12 is the current centre of my PC, again, everything is ran from it..

Worth every penny (well I think so).
Mclane is offline  
Old 29 April 2020, 06:30   #7
supercruiser
Registered User

 
Join Date: Apr 2019
Location: Strathalbyn
Posts: 10
Thanks for all your help.. Everyone that responded..

Version 4.1

I usually iconify it.. but that worked by just closing the window.. and then Amiga M did the trick

I still use it on the PC for sure..

@Mclane - I used to attend the Adelaide Amiga User Group in South Australia back in the 90's and Jonathan Potter the author used to attend quite a bit. Still using it 30 years on

Thanks again all.

Supercruiser...
supercruiser is offline  
Old 29 April 2020, 07:39   #8
klx300r
Registered User
klx300r's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Toronto, Canada
Age: 50
Posts: 896
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by Mclane View Post
Slightly off topic but its wonderful that Opus has lasted and moved on to the PC, back in the Amiga days it was the centre of the machine, everything I did was on a toolbar in Opus. When the PC version came out I was over the moon. And now version 12 is the current centre of my PC, again, everything is ran from it..

Worth every penny (well I think so).

+1 and DOpus still center of my Amiga's (68k & PPC) and Windows system

@ SuperCruiser

Amiga-M switches screens just fine on my miggies

Last edited by klx300r; 29 April 2020 at 07:46.
klx300r is offline  
Old 29 April 2020, 08:04   #9
supercruiser
Registered User

 
Join Date: Apr 2019
Location: Strathalbyn
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by klx300r View Post
+1 and DOpus still center of my Amiga's (68k & PPC) and Windows system

@ SuperCruiser

Amiga-M switches screens just fine on my miggies
Hey.

I reckon i am still on version 7 on my PC and must do an upgrade...It comes on special every now and then..

Amiga-M working a treat now Heres to programming and gaming..

Rock on
SC
supercruiser is offline  
Old 29 April 2020, 13:10   #10
Mclane
Old retro god.

Mclane's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Northolt, West London
Age: 59
Posts: 651
Wow, I'm on 12.20 x64 Pro (yeah its real), you are way behind...

@Supercruiser, Jonathan used to send beta's over to me and a friend to test back then on the Amiga, glad to hear someone else was having a ball with it...
Mclane is offline  
Old 29 April 2020, 16:40   #11
BippyM
Global Moderator

BippyM's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Derby, UK
Age: 44
Posts: 9,098
Quote:
Originally Posted by Mclane View Post
Wow, I'm on 12.20 x64 Pro (yeah its real), you are way behind...

@Supercruiser, Jonathan used to send beta's over to me and a friend to test back then on the Amiga, glad to hear someone else was having a ball with it...

I am on the same version. I'm sure I got it off Humble Bundle and then upgraded to pro on the cheap..


Have you found any decent themes?
BippyM is offline  
Old 30 April 2020, 15:24   #12
Mclane
Old retro god.

Mclane's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Northolt, West London
Age: 59
Posts: 651
Hi BippyM,

I'm not really a themey person, I know Leo Davidson on the Opus site has a resource with theme's (pretty sure anyway).

A long time ago I used to use a not so real version and the protection kicked in with the old Cowboys and Indians popping up, then after becoming leggit I was sat there and saw a funny animation and nearly choked, quick email to them and it was a running cat on the copy completion percentage bar when you are copying and its just an easter egg type thing, darn near choked on my tea when I saw it.
Mclane is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Directory Opus 4.12 or later haribootje request.Apps 21 05 February 2020 21:34
Directory Opus 2 ptyerman request.Apps 8 05 July 2016 03:50
Directory opus 4 Mike UK support.Apps 7 02 March 2007 06:23
Directory Opus Djay request.Apps 3 17 October 2002 01:39
Directory Opus alkis21 support.Apps 0 02 September 2002 09:16

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08796 seconds with 13 queries