English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > abime.net - Hosted Projects > project.Maptapper

 
 
Thread Tools
Old 20 May 2020, 00:46   #1
malko
Ex nihilo nihil

malko's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: CH
Posts: 2,687
MapTapper seems to be frozen...

As an exercise, I am trying to rip the maps from "Solid Gold".
I managed to rip the first two ones (from level 1) but on the second level (password MEXICO), after finding the tiles, when I click on "Match Tiles", the search begins, then display "Checking for duplicate tiles..." and, nothing : the progress bar doesn't continue to progress.
I left the computer for more than one hour, but the progress bas hadn't moved at all
Any idea why such things may happen ?
Thanks in advance.
malko is offline  
Old 21 May 2020, 02:02   #2
Codetapper
2 contact me: email only!

Codetapper's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Auckland / New Zealand
Posts: 3,164
It depends on the data and how bad the match is. For example, if you select a small selection of near identical tiles, or a "run" of tiles that match lots of times (eg. a sequence like 1,2,3,4) it will find thousands of matches, and its also searching for any sequence that's similar in case your offset was wrong. So if the game has 2,3,4,5 it'll find that too.

Your best bet is to make a selection of tiles at least 3 rows of 3 (or 2 rows of 4) and you should have far better luck. If it matches to a sequence like "0,0,0 and 0,0,0 and 0,0,0" you'll probably find it locks up as there will be hundreds of thousands of matches and it's not a threaded search in the current version.

I'm aware of it but spare time is a rare thing.
Codetapper is offline  
Old 12 June 2020, 00:15   #3
malko
Ex nihilo nihil

malko's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: CH
Posts: 2,687
Thanks for the reply.
Will have another go tomorrow, now that I again have a laptop under my hands.
malko is offline  
Old 12 June 2020, 11:57   #4
CodyJarrett
Global Moderator

CodyJarrett's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: UK
Age: 42
Posts: 5,890
I generally only use the Map Search once if I can't work out the settings. The same settings usually across levels although you might have to adjust the tile and map start addresses a little.
CodyJarrett is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Frozen Dragon Gems music (Android) s2325 request.Music 0 17 August 2017 19:36
Frozen Workbench and HDD Led Solid On: What is Happening? tygre support.Hardware 5 01 March 2017 22:07
List the Maptapper rips you are working on Codetapper project.Maptapper 22 25 February 2017 23:26
Maptapper released! Codetapper project.Maptapper 73 02 June 2016 16:23
frozen screen... H8Man support.WinUAE 3 25 June 2006 01:28

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06678 seconds with 15 queries