English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 27 June 2013, 12:48   #1
Marskilla
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Location: Nantes - France
Posts: 104
Graphical Problems with Bubble Heroes

As my previous bug reports/evolution requests/questions (this one, this one , that one and this one) have all been greatly solved, here is another one.

I have graphical problems with Bubble Heroes :


glitches with opening videos



graphical elements missing (the words yes and no are here hidden)



glitches in the character selection screen



wrong colors during the game




Here are some informations :
  • The Cd image file and the hdf are working (almost) fine with Winuae 2.6.1 (very low graphical problems).
  • I Installed AGA version
  • I use an amiga 4000/40 configuration
  • I patched bubble heroes version using this.
  • I tried evry video option available (fsaa, keepaspect, shader, video_sync, texture_fiter...)
  • I tried different GPU chipset (Intel, Nvidia quadro...)
  • I only tried windows version of fs-uae. 2.2.3b2

I guess this one is a tough one. Anyway, congrats for the job that's done on fs-uae.
Marskilla is offline  
Old 30 June 2013, 17:54   #2
jbl007
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Location: Leipzig/Germany
Posts: 410
Quote:
Originally Posted by Marskilla View Post
[*]I use an amiga 4000/40 configuration
Just use the cycle exact A1200 emulation.
jbl007 is offline  
Old 01 July 2013, 12:11   #3
Marskilla
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Location: Nantes - France
Posts: 104
Yes... it works ! Thank you !

I choosed the A4000 / 040 configuration because of the requirements on de back cover of the CD (68030 CPU or above):


I didn't think a 68EC020 will do.
Marskilla is offline  
Old 17 August 2014, 14:09   #4
Marskilla
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Location: Nantes - France
Posts: 104
I recently tested this game with fs-uae 2.5.11 dev, and the glitches are back !






I tried to modify the config file with elements which were proved to help games working better, but, no matter what it just doesn't work.

Here is the config file :
Code:
[config]
amiga_model=a1200
kickstart_file = Kickstart v3.1 rev 40.68 (1993)(Commodore)(A1200)[!].zip
kickstarts_dir = .\kickstarts\
window_width = 752
window_height = 572
fsaa = 4
keep_aspect = 1
video_sync_method = finish-swap-finish
floppies_dir = .\floppies\
chip_memory = 2048
fast_memory = 8192
keyboard_key_lctrl = action_joy_1_fire_button
fullscreen_mode = fullscreen-window
audio_buffer_target_bytes = 16384
cdroms_dir = .\cds\
cdrom_drive_0 = BubbleHeroes\Bubble Heroes - Crystal - 1999.cue
hard_drives_dir = .\hds\
hard_drive_0 = BubbleHeroes.hdf
cpu_cycle_exact=true
blitter_cycle_exact=true
cycle_exact=true
uae_immediate_blits = true
Marskilla is offline  
Old 17 August 2014, 16:17   #5
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 44
Posts: 1,418
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul
Publied yesterday on Aminet :http://aminet.net/package/game/patch/BubbleHeroesUpdate

Maybe it can help
Foul is offline  
Old 17 August 2014, 16:56   #6
Marskilla
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Location: Nantes - France
Posts: 104
Thanks a lot, Foul. (It's weird to write this, what kind of nickname is that ? )

Maybe I found this patch somewhere else than in Aminet, but I had these version of executables already (checksums are the same).
Marskilla is offline  
Old 17 August 2014, 19:32   #7
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 44
Posts: 1,418
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul
based of my real name !

in France... Monféfoul (my real name) "IS" weird.. and all my friends prefer call me "Foul".. easier for all...and stay everywhere i go
Foul is offline  
Old 18 August 2014, 00:15   #8
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 38
Posts: 3,548
I cannot reproduce the problem with the following config:
Code:
[fs-uae]
amiga_model = A1200
fast_memory = 8192
hard_drive_0 = bubble-heroes
cdrom_drive_0 = Bubble Heroes (1999)(Crystal Interactive Software)[!].cue
I used a clean WB 3.1 install with only the game installed (minimum) on a directory hard drive. Installing the latest game update linked in this thread made no difference, it worked every time.

(There were some flickering when some screens were fading, other than that everything seems to work fine)

Perhaps you should try doing a clean / minimum hard drive install (and possibly also try with another CD image, if possible).
FrodeSolheim is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bubble Heroes - cheats / savegame PopoCop support.Games 0 08 December 2012 17:41
Bubble Heroes AGA and CD Audio PopoCop support.Games 5 07 October 2012 14:44
Heroes of the Lance xaind HOL contributions 1 07 January 2010 15:31
Colour/other graphical problems when copying to HDD Muzer support.Games 5 17 December 2009 18:10

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07057 seconds with 15 queries